Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské brambory

Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (125×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 168 kJ /
1 713 kcal
Bílkoviny19,04 g
Tuky138,49 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,10 g
Sacharidy91,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody. Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky, slaninu také na kostičky a posekáme petrželku. Krok 3: Na pánev dáme nejdříve restovat slaninu, potom přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, doplníme malým kouskem másla. Krok 4: Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Krok 5: Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou. Krok 6: Podáváme jako přílohu, ale pokrm je vhodný i jako hlavní bezmasé jídlo.

TIP: Oblíbené recepty z brambor

Zveřejněno 12. 12. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Recept je z knihy Stoletá kuchařka, kde je uváděn již v roce 1910.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm7L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm7L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (97)

Brambory upravené takovýmto způsobem neznám, ale podle videa vypadají fantasticky :-)

tara23: Moc děkuji za realzaci a fotku, jsem ráda, že chutnaly. :-K

Dnes jsem brambory vařila k obědu ke kuřecím rolkám<3. A další výborná bramborová příloha.
U nás brambory jedou nejvíc, tak se je snažím připravovat na různé způsoby. A tyhle opravdu lahůdka <3

Kookina: tak to rozhodně ne! Připravovala jste je? Já ano a francouzské brambory to tedy určitě nejsou a ani jim nejsou podobné. Společného mají tak akorát brambory.

Kookina: Tak to děláte francouzské brambory zajímavě ;-)

Je to jak urychlená verze francouzských, jen se holt nepečou

Dokonalá dobrota

Vcera jsme meli tyto Videnske brambory ke grilovanemu kuratku. Opravdu vynikajici recepis. Urcite jsou na mem liste je delat casteji. 1974 Andrea dik za dobry a hezky napsany recepis.

Rejpal77: Díky za zprávu :-K

Udělal jsem si k tomu steak z krkovice a bylo to výborné.

Alzbetina Prk.: Díky, jsem ráda :-K

Je to šíííleně dobré! Musím to praktikovat častěji <3

Klarina.: , Daniel.K: Díky za vyzkoušení a zprávu :-K

Vynikající! Všichni jsme si pochutnali.

Super i jako příloha, nicméně často dělám jako rychlou véču. Výborné. Malá dcerka je má moc ráda. Děkuji za recept :).

Tématické fráze:
recepty z brambor, brambory recepty, top recepty z brambor, brambory recept, brambory, můžeme vařit zelené brambory, recept z brambor, recepty na brambory, recept na brambory, přílohy z brambor, recepty s brambor, recepty brambory, recept brambory, vídenké brambory, zapečené brambory s hermadurem, videňské recepty, vydenske brambory, co z brambor, recepy z brambor, jak uvarit brambory

Suroviny:
brambory, slanina, cibule, smetana na vaření, petrželka zelená, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu