Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciová kuřecí korma

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 128 kJ /
2 421 kcal
Bílkoviny207,49 g
Tuky144,57 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 612 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,40 g
Sacharidy65,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. Krok 2: Dejte kuře do nemetalové mísy a přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Tuto směs vetřete do kuřete, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. Krok 3: Na mírném ohni rozehřejte středně velký hrnec s těžkým dnem, poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, když zapraskají, přidejte cibuli a zvyšte hořák na střední žár. Vařte za stálého míchání 8-9 minut, dokud není cibule lehce nazlátlá. Krok 4: Přidejte česnekové pyré a zázvorové pyré a vařte za stálého míchání další 2-3 minuty. Přidejte koriandr a mleté chilli a smažte za stálého míchání 30 sekund. Přidejte kuře, zvyšte žár na vyšší střední stupeň vařte za stálého míchání 5-6 minut, dokud kuře nezmění barvu. Krok 5: Snižte žár na minimum a přidejte johurt a šafrán s mlékem. Přiveďte k varu, zaklopte a vařte 15 minut. Čas od času zamíchejte, aby se kuře nepřichytilo ke dnu hrnce. Krok 6: Mezitím dejte pistáciové oříšky a jejich vodu do mixéru nebo robotu a rozmixujte na kaši. Přidejte ke kuřeti a přilejte smetanu. Zaklopte a duste za stálého míchání dalších 15-20 minut. Vmíchejte růžovou vodu a sundejte z hořáku. Ozdobte růžovými okvětními lístky a okamžitě podávejte s vařenou rýží typu Basmati a citronovými měsíčky.

Zveřejněno 14. 12. 2013

Poznámka autorky arrefeena

Růžová voda je esence z růží, prodává se v orientálních potravinách.

Fotky jsou jen má na množství pro 2-3 lidi přizpůsobená interpretace receptu (méně masa, pepře a soli)

Pistácie jsem nemáčela, ale vařila 10 minut v hrnci s 250ml vody, kvůli slabému výkonu mého ručního mixéru. Ozdobu jsem vynechala.

Osobní hodnocení receptu:

Průměrný recept. Nemá to typickou chuť kormy, protože je to více kyselé, nežli sladké. V restauracích jsem jedla již lepší i horší varianty kormy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciová kuřecí korma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXOE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciová kuřecí korma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXOE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuřecí korma recept, pistaciova pasta recept, kuřecí korma, kuře korma recept, pistaciova pasta brno, pistaciova barva, kuřeci kormo, kormy, kureci smes s pistaciemi, kormo recept, pistaciova esence, žár recept, superjídelníček kure na pistaciich, pistáciová pasta-recept, pistáciová rýže, recept korma

Suroviny:
ořechy pistácie, voda, šafrán, mléko, prsa kuřecí, sůl, pepř, citron, ghee, kardamom, cibule, pasta česneková, pasta zázvorová, chilli, jogurt, smetana, voda růžová, houby lišky, rýže basmati,

Přidat fotografie receptu