Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciová kuřecí korma

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 128 kJ /
2 421 kcal
Bílkoviny207,49 g
Tuky144,57 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 612 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,40 g
Sacharidy65,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. Krok 2: Dejte kuře do nemetalové mísy a přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Tuto směs vetřete do kuřete, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. Krok 3: Na mírném ohni rozehřejte středně velký hrnec s těžkým dnem, poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, když zapraskají, přidejte cibuli a zvyšte hořák na střední žár. Vařte za stálého míchání 8-9 minut, dokud není cibule lehce nazlátlá. Krok 4: Přidejte česnekové pyré a zázvorové pyré a vařte za stálého míchání další 2-3 minuty. Přidejte koriandr a mleté chilli a smažte za stálého míchání 30 sekund. Přidejte kuře, zvyšte žár na vyšší střední stupeň vařte za stálého míchání 5-6 minut, dokud kuře nezmění barvu. Krok 5: Snižte žár na minimum a přidejte johurt a šafrán s mlékem. Přiveďte k varu, zaklopte a vařte 15 minut. Čas od času zamíchejte, aby se kuře nepřichytilo ke dnu hrnce. Krok 6: Mezitím dejte pistáciové oříšky a jejich vodu do mixéru nebo robotu a rozmixujte na kaši. Přidejte ke kuřeti a přilejte smetanu. Zaklopte a duste za stálého míchání dalších 15-20 minut. Vmíchejte růžovou vodu a sundejte z hořáku. Ozdobte růžovými okvětními lístky a okamžitě podávejte s vařenou rýží typu Basmati a citronovými měsíčky.

Zveřejněno 14. 12. 2013

Poznámka autorky arrefeena

Růžová voda je esence z růží, prodává se v orientálních potravinách.

Fotky jsou jen má na množství pro 2-3 lidi přizpůsobená interpretace receptu (méně masa, pepře a soli)

Pistácie jsem nemáčela, ale vařila 10 minut v hrnci s 250ml vody, kvůli slabému výkonu mého ručního mixéru. Ozdobu jsem vynechala.

Osobní hodnocení receptu:

Průměrný recept. Nemá to typickou chuť kormy, protože je to více kyselé, nežli sladké. V restauracích jsem jedla již lepší i horší varianty kormy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciová kuřecí korma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXOE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciová kuřecí korma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXOE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
kuřecí korma recept, pistaciova pasta recept, kuřecí korma, kuře korma recept, pistaciova pasta brno, pistaciova barva, kuřeci kormo, kormy, kureci smes s pistaciemi, kormo recept, pistaciova esence, žár recept, superjídelníček kure na pistaciich, pistáciová pasta-recept, pistáciová rýže, recept korma

Suroviny:
ořechy pistácie, voda, šafrán, mléko, prsa kuřecí, sůl, pepř, citron, ghee, kardamom, cibule, pasta česneková, pasta zázvorová, chilli, jogurt, smetana, voda růžová, houby lišky, rýže basmati,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu