Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš s povidly a skořicí

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 927 kJ /
700 kcal
Bílkoviny99,83 g
Tuky16,14 g
Vláknina10,06 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 3,03 g
Sůl7,58 g
Sacharidy36,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody. Krok 3: Přidáme protlak, povidla a masox a táhneme cca 80-90 minut, do změknutí masa. Krok 4: Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a provaříme. Příloha, knedlík, popřípadě chleba.

Zveřejněno 15. 12. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem našla va webu Vareni.cz a je oceněn jako nejlepší guláš. Můžu potvrdit :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš s povidly a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5nY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš s povidly a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5nY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Super recept,výborná chuť,dělala jsem ze srnčího s karlovarským knedlíkem. Super.:yes::yes:

jana54: Děkuji :-)

pazderka83: Moc děkuji! Jsem ráda, že chutnalo. :-) A super foto :-)

Vynikajici :-! :yes: Dovolila jsem si pridat fotecku.

varilamyskakasicku: Já teď mám kančí. Dančí jsem asi přehlídla;-)

Jana Remkova: už jsem dnes sehnala i kančí i dančí tam v Alberetu, i jehněčí kýtu, díky za tip:-K:-K:-K

Anna Kocikova: Já jsem uvažovala o brusinkové, ale nakonec jsem dala ta povidla:-)

Jani gulášek má i parádní barvičku:-*O chuti nepochybuji:-p:yes:Skořici používám,ale místo povidel přidávám pikantní rybízovou marmeládu:-)

Mlsný jazýček: Mají jelena v supermarketu Albert :-)

Mlsný jazýček 16. 12. 2013 10:14
Irule: Určitě může být i jiný paroháč. :-p

vypadá skvěle :yes::yes::-p:-p, ale nemám jelena ;-(;-(;-)

suslajda: byla:-D

Musí to být dobrota:-p:yes::yes:+

yanull: Ano, dala jsem hovězí kostku:-)

rozmarynaH: Ježkovy oči, děkuji!! :-O Opravím to!!:-8

Já se ještě zeptám, zda masox, předpokládám, že byl hovězí, nepotlačí chuť zvěřiny. Šlo by to i bez něj?

Tématické fráze:
hovězí guláš s povidly, jeleni gulas, vepřový guláš s povidly, recept na jelení guláš, kanci guláš s povidly, hovězí s povidly, zvěřina s povidly, srnci gulas s povidly, kančí guláš s povidlama, zverinovy gulas s povidly, jelení stehno, zverinovy gulas s gnocchi, gulas s povidlama, top recepty jelení gulaš, srnčí guláš na povidla, recept guláše na černém pivu s povidly, kančí maso s povidly, jelení guláš na černém pivu, jelení kýta s povidly, veprovy gulas z povidlama

Suroviny:
maso jelení, cibule, paprika čerstvá červená, jalovec, koření gulášové, masox, kmín drcený, povidla švestková, skořice mletá, paprika sušená pálivá, česnek, protlak rajčatový, bobkový list, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu