Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové řezy velmi zvláštní

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 114 kJ /
1 700 kcal
Bílkoviny38,18 g
Tuky155,15 g
Vláknina15,14 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 3,87 g
Sůl1,27 g
Sacharidy30,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme tuk s cukrem, přidáme žloutky, pak vše ostatní. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Oba plechy upečeme ve vyhřáté troubě asi 8 minut na 170°C. Dáme vychladnout a připravíme náplň. Krok 2: Cukr s vodou vaříme asi 5 minut na hustý sirup. Ušleháme bílky do hustého sněhu a pomalým pramínkem do něj pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Do takto našlehaného sněhu nastrouháme celý citron. Žlutou kůru strouháme na jemnějším struhadle, bílou kůru a dužinu na hrubším (jako strouháme jablka do závinu). Dáme pozor, abychom včas vyndali pecičky, byly by hořké. Krok 3: Dvě třetiny hotové náplně rozetřeme na vychladlý plát těsta, přikryjeme druhým plátem a povrch potřeme zbylou náplní. Povrch můžeme dozdobit třeba strouhanou čokoládou.

Zveřejněno 7. 2. 2009

Poznámka autorky Hella

Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny provlhnout.

Moučník je dost sladký, můžete tedy ubrat půlku cukru z těsta. Pokud uberete cukr i z náplně, uberte i vodu.

Korpus je velmi dobrý, je ho možno použít i s jinou náplní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové řezy velmi zvláštní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYr6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové řezy velmi zvláštní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYr6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Hella:Ďakujem a ukladám si.

magdalenka: Cukrový sirup šlehám do sněhu pořád šlehačem.

Korpus vypadá vláčně,bude to pochoutka,vyzkouším!:yes::-p

Ahoj Hella, zaujala ma tvoja príprava snehu. Poradíš mi, prosím, keď cukrový sirup leješ tenkým pramienkom do snehu, stále šľaháš el. šľahačom alebo už len varechou vmiešavaš? Ďakujem!

Tak jsem to dneska udělala a je to opravdu výborné, jen když jsem dávala druhou pulka testa tak se mi to rozdrobilo :-( ale je to moooc dobry :-K:-D:yes:

Strouhat citron není vůbec žádný problém a budete překvapení, že ani ta šťáva příliš nevytéka. Pokud vyteče, zašlehejte jí do sněhu (vždycky, když šlehám do něčeho sníh, tak přidávám špetku soli nebo trochu citronové šťávy pro zpevnění). Pak přidejte ostatní nastrouhané. Já se ze začátku bála ostrouhat nejdřív tu žlutou kůru, protože se mi zdálo, že bez té kůry to bude měkké a nepůjde to strouhat, ale fakt není problém.

No, jak se znám, šťávu bych vymačkala, jinak bych přišla o nervy!:-)):-D

a to s tym struhanim duziny som si nevsimla clovece. nejak som ocakavala, ze sa bude struhat az do duziny a stava sa vytlaci.

Netuším, jak se strouhá citrón, ale jít to musí. Hella je šikulka :yes: a ví, co píše. Asi to bude pěkně stříkat.:-D

Papriko, tak to bych ráda viděla, jak se dá strouhat citron, pomeranč... Kůra jo, ale dužina? To snad musí být nějaké specielní strouhadlo, ne?:-O

Dáme tam všechno kromě peciček, i šťávu. Řezy jsou velmi křehké a snad nikdo nepřišel na to, že tam je citron. Ta bílá dužina tomu dává takovou grepovou chuť. Ten recept pochází od sousedky z Arménie. Ale v původním receptu dávají jen našlehaný sníh z bílků, cukr a citron. Já ho "vařím", připadá mi to lepší.

:-O to musí byt fakt zajímavé. :-O
Jani R. - jakou štávu, nastrouháš tam celý citrón i se slupkou !!! ;-)

Hello a tu šťávu z toho citronu? Tu nepřidáváme do toho sněhu?:-O Jinak, to je krása!!:yes:

Tématické fráze:
citronove rezy, citronová náplň, citronový řez, zvlaštní recepty, citronová náplň do cukroví, citronové řezy recept, bio recepty, zvláštní moučníky, recept na citronove rezy, varecha.sk moučníky řezy, bio moučníky, citronove rezi, zvláštní moučník, citronové řezy na plech, našlehaný sníh, křehké citronové řezy, citronová náplň, recept, citronový sníh, řezy na plech, top recepty citronové řezy

Suroviny:
žloutek, smetana kysaná, cukr krupice, mouka polohrubá, tuk, soda jedlá, kakao, bílek, cukr krupice, voda, citron

Přidat fotografie receptu