Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 větší nebo 4 menší

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie919 kJ /
220 kcal
Bílkoviny4,67 g
Tuky0,72 g
Vláknina14,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy27,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme, aby na nich ulpěl všechen rozmarýn i sůl. Necháme je chvilku odpočívat a připravíme si zeleninu. Krok 2: Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky a cibuli na měsíčky. Do rozpálené pánve dáme plátky slaniny, kotlety i s olejem, který z nich stekl a dva rozmáčknuté česneky (později je vyhodíme). Krok 3: Opečeme po obou stranách (2 x 4 minuty) a pak podlijeme vínem. Zredukujeme na polovinu, vyndáme česnek, přidáme všechnu zeleninu a rajský protlak. Krok 4: Promícháme, přiklopíme a v troubě dopečeme 20 minut při 200°C. Podáváme s kuskusem nebo s rýží.

Zveřejněno 17. 12. 2013

Poznámka autorky rozmarynaH

Čisté jehněčí maso bez blan a tuku chutná téměř jako srnčí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p9v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p9v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dnes jsem uvařila, moc jsme si pochutnali. Česnek máme rádi, nakrájela jsem ho na drobné kostičky a nevytahovala. Jako přílohu jsem udělala bramborovo-celerové pyré. Děkuji za recept. <3<3<3:-K

Hedwika: Jsem velmi ráda, že Vám chutnalo:-K. Tím, že jste nasekala česnek, jste kotletu jen obohatila o chuť. Recept není dogma, je to jen návod na přípravu. Potěšilo mě, že jste si z tolika receptů vybrala právě ten můj. Díky.:-K:-K:-K

Petra: Bramborová kaše jim bude slušet moc:-* a brambory nic nezkazí:-p. Uděláš-li to s kaší nebo s bramborami, určitě si pochutnáte. U nás jsou ve větší oblibě brambory než rýže. Dej vědět, jak vám chutnalo. A díky za komentář:-K

A hodí se k tomu třeba i bramborová kaše? Budu dělat poprvé toto maso a tento recept mě hodně zaujal...ae spíš bych to zkusila s brambory. :-p

Alois Jančar: Děkuji Vám za milý komentář:-K. Vyzkoušejte, kotlety jsou moc chutné:-p

Alois Jančar 11. 5. 2014 15:20
Tak tomu říkám bašta!!! na takovéto recepty je radost pohledět a né jako ten břídil s těma chlebíčkama. Díky paráda!!!:-K:yes:

yanull: Díky, díky. Takový komentář mě vždy potěší:-K:-K
Anna Kociková: I tobě děkuji za přátelská slova:-K:-K

Rozmarýnko to se Ti náramně povedlo:-p:yes:a moc dobře to i vypadá:-K

Krásná jehněčí "rapsodie" a navíc rozmarýn i s Tvojí přezdívkou hezky souzní :-p:-K+7:yes:

Jana Remkova:Jani,koupila jsem je v Lidlu a byl to dovoz z Anglie. Díky za bodík:-K

Marcelko, to je nádhera!! Proč je jehněčí tak drahé?:-S A navíc, ty kotletky jsem neviděla ani v Kaufu. :yes::yes::yes::yes:

Děkuji vám všem za milé komentáře:-K:-K:-K

Nádhera nádherná:yes:

Nechala bych se pozvat :-p

Jahňacinka je úžasná :yes: Niet lepšieho mäska :yes::yes:;-)

Krásný recept i fotky;-):-):yes:+3

Tématické fráze:
jehněčí kotlety dle pohlreicha, jehněčí kotleta, jehněci kotlety, pečené jehněčí kotlety, jehněčí kotlety recept, jehněci na rozmarýnu, jehněčí se zeleninou, jehněčí kotlet, recepty jehněčí kotlety, recepty na jehněčí kotlety, recept na jehněčí kotlety, jehněčí kotlety recepty, jehněčí maso na rozmarýnu, kotlety na rozmarynu, pečená jehněčí kotleta, jehněčí kotleta recepty, recept jehněčí kotlety, jehněčí kotleta recept, kotleta na rozmarýnu, recept jehnečí na rozmarýnu

Suroviny:
kotleta jehněčí, slanina, olej, rozmarýn, sůl hrubozrnná, víno bílé suché, česnek, cibule, mrkev, celer, rajče cherry, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu