Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený kapr se zeleninou

Pečení kapra na lůžku ze zeleniny nejen obohacuje jeho chuť, ale také zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a plné vůně. Citron a bylinky přidávají osvěžující aroma, které dokonale doplňuje rybí maso.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 971 kJ /
471 kcal
Bílkoviny35,40 g
Tuky24,51 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 146 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy17,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací misku lehce vytřeme olivovým olejem, vložíme okořeněné plátky kapra. Kapra potřeme hořčicí a poklademe jej směsí plátků cukety, kousků rajčat a papriky. Krok 2: Celé podlijeme bílým vínem, přikryjeme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, poté odkryjeme a necháme dopéct bez víka, aby se odpařila část uvolněné tekutiny. Před podáváním zakapeme citronovou šťávou. Krok 3: V rámci udržovacího režimu můžeme konzumovat s odlehčeným bramborovým salátem, při redukci vystačíme s čerstvou zeleninovou oblohou. Můžeme jíst jako oběd nebo večeři.

Zveřejněno 20. 12. 2013

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vr5M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vr5M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Milý Institute, ani jsi nenapsal, při jaké teplotě jsi to pekl (soudím dle upečené zeleniny, že 180-200°C) 30 minut a ještě chvíli redukuješ. Tak z toho kapra tam dozajista najdeš jenom kosti, protože maso se rozvaří.

Tématické fráze:
pečený kapr na zelenině, pečený kapr se zeleninou, kapr se zeleninou, kapr pečený se zeleninou, kapr pečený v troubě, kapr na zelenině, kapr pečený na zelenině, peceny kapr, pečený kapr v troubě, kapr na zelenine v troube, kapr na zelenině top, kapr upečený v troubě se zelenina, kapr pečený v troubě na zelenine, úprava kapra se zeleninou, kapr v troubě videorecept, pečený kapr se zeleninou recept, pečený kapr v troubě na zelenině, kapr zapečený se zeleninou, peceny kapr na rajcatech, kaprsezeleninou

Suroviny:
kapr, olej olivový, hořčice, koření, cuketa, paprika čerstvá zelená, rajče, víno bílé suché, citron

Přidat fotografie receptu