Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená hovězí líčka na jalovčinkách

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Porce: cca 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 503 kJ /
1 076 kcal
Bílkoviny152,94 g
Tuky42,00 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso jsem si osolila, opepřila a potřela trochou hořčice. Krok 2: V tlakovém hrnci jsem si rozpálila olej a dala do něj osmažit maso. To jsem pak dala bokem, abych mohla na výpeku osmahnout cibuli a zespodu tak oškrábat trochu to přichycené. Krok 3: Maso jsem dala zpátky, zalila 4-5 dcl vody, přidala jsem bobkový list a jalovčinky, plus ještě trošku soli a pepře. Krok 4: Hrnec jsem přikryla a připevnila a maso v něm nechala hodinu a půl. Maso pak bylo úžasné křehké a přímo se rozplývalo na jazyku. Krok 5: Hrnec jsem nechala zchladnout a vysyčet ve dřezu pod proudem studené vody. Sundala jsem víko, hrnec šoupla zpátky na plotnu, vyhodila bobkové listy a šťávu nechala trochu vyvařit. Krok 6: Maso jsem pak vytáhla, ve vodě jsem si rozmíchala solamyl a podle potřeby jsem zahušťovala a nechala pak asi 10 minut provařit.

Zveřejněno 20. 12. 2013

Poznámka autorky Kaczik

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Jalovčinky jsem nevytahovala a servírovala maso a šťávu i s nimi.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/12/hovezi-l...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená hovězí líčka na jalovčinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Aom

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená hovězí líčka na jalovčinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Aom

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

hmmmm dala bych si:yes::-D ale lička u nás prostě nejsou:-S

Vypadají moc dobře, zase jiná úprava, mňam;-):-p:yes:

Olinka5555: většinou Oli je to spíše opravdu náhoda, jen jednou jsem je objednala u švagra (řezníka), telecí líčka, prý lahůdka ale nejsou vidět ale vůbec:-K;-)

Olinka5555: Popravdě jsem na ně narazila náhodou v jednom řeznictví, kam zavítám jen občas, ale většinou na hovězí. Když jsem jejich přípravu plánovala kdysi a byla jsem u řezníka v takovém menším městě, řekli mi, že si je musím objednat a možná budou, možná nebudou a ještě k tomu má peněženka velmi zapláče. Ale pak jsem byla kupovat asi před týdnem maso na burgery a náhodou tam byla i líčka a za docela přijatelnou cenu, tak jsem je vzala, že se určitě někdy budou hodit ;-)

Moc pěkné, kam na ta líčka všichni chodíte?????:yes::yes::yes:

hmmmm hodně zajímavé ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
líčka s jablky, hovězí krk tlakový hrnec, dušené hovězí v tlakovém hrnci, dušená líčka v tlakovém hrnci, hovězí líčka na vodě, když nejsou hovězí líčka, uprava hovezich licek, dušene hovezi pod krustou, hovězí líčka s jablky, hovězí líčka stouchane brambory, dušený hovězí krk v papinově hrnci

Suroviny:
líčka hovězí, krk hovězí, cibule, jalovec, hořčice, bobkový list, sůl, pepř, solamyl

Přidat fotografie receptu