Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové rohlíčky k vínu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Elizabeth89 Elizabeth89

Náročný

Suroviny

Porce: (3 plechy)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 909 kJ /
2 368 kcal
Bílkoviny28,40 g
Tuky168,20 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy180,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Krok 2: Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba pracovat docela rychle. Krok 3: Těsto vyválíme na tenký plát (cca 0,3 cm) - pokud těsto lepí, podsypáváme ho moukou. Poté vykrajujeme požadované tvary - vykrajovátky nebo rádýlkem. Krok 4: Vykrojené těsto dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do trouby zhruba na 180 stupňů cca 20 minut (dozlatova). Krok 5: Téměř hotové pečivo vytáhneme z trouby, lehce posypeme nastrouhaným sýrem, případně přidáme sušená rajčata nebo olivy na malé kousky a dáme ještě asi na 2 minuty zpátky do trouby zapéct.

Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.

Zveřejněno 23. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové rohlíčky k vínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5Ar

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové rohlíčky k vínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5Ar

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Hrašuľka.Hrašuľka 26. 12. 2013 15:28
Nadja: Máš absolútnu pravdu, u nás to bolo tiež tak. Lenže za dlhé roky som sa naučila, že pokazené jedlo sa ešte vždy dá nejako napraviť a zachrániť, ale pokazený :no::no::no: človek NIKDY! ;-(:-(;-(

Hrašuľka.Hrašuľka: ;-) No, však jsem nakopla, ne? :-))

Nadja:Vaše maminka měla pravdu. Moudrá to paní ! Měla jsem takovou tchýni,která mě naučila nejenom vařit,ale si také vážit jídlo !
Měla 5 dětí ,takže se musela v životě umět obracet.Všichni vystudovali a
při vší skromnosti mohu říct ,že ze mně rozmazleného spratka - jedináček, udělala manželku pro syna. :-D

Hrašuľka.Hrašuľka: Když mne vždycky nadzvedne, když někdo mluví neuctivě o jídle.:-// Maminka vždycky říkala "abys někdy nebyla ráda, že máš alespoň to, nad čím teď ohrnuješ nos". ;-(

Hrašuľka.Hrašuľka: :yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D Vystihla jsi to naprosto přesně:yes::yes::yes:

Hrašuľka.Hrašuľka 25. 12. 2013 20:14
Elizabeth89: :yes:;-):yes:;-);-);-)

zizala: :yes::yes::-D:-D:-D

Nadja: ;-):-):yes::yes:
Dievčence, viete čo zaráža mňa, že sa také skúsené dámy, ako vy, dajú vyprovokovať takou jednou, alebo dvoma "VASILISAMI PREMÚDRYMI". keby sme ich jednoducho ignorovali, tak by si pre svoje literárne výtvory hľadali pôdu inde.
U nás sa hovorí MÚDREMU POŚEPNI A HLÚPEHO NAKOPNI. Ale ako sa tu občas stáva, niekoho k slušnosti nedokopeš a nedokopeš.
Šťastné sviatky všetkým dobrým a slušným ľudom!
A nám ostatným želám, aby sa dobrota a slušnosť stali infekčnou chorobou, na ktorú sa nenájde nikdy vakcína. :-K:-K:-K

Lenka R.: :-(( Takto se o jakémkoliv jídle nemluví - to Tě maminka nenaučila? Stačilo by napsat např. upekla jsem, ale nechutnalo nikomu. ;-)

Lenka R.,p.Ludmila: Hm, takže je lépe psát pod dvěma jmény a sepsout recept, který nemůže za to, že neumíš upéct slané pečivo. Mám stejnou zkušenost jako Elizabeth, pečivo je křupavé a dobré. To, že se ti nepovedly, není chyba receptu ;-):-D

Blemcavé? Tak to možná byly spíš nedopečené, řekla bych ;-) Měly by být křehoučké, křupavé. Holt je potřeba řídit se zkušenostmi s vlastní troubou, třeba ve vaší těch 20 minut prostě nestačí.

Tak pěkné Vánoce všem :-)

p.Ludmila 24. 12. 2013 15:11
zizala: dobře jestli vám to chutnalo neberu vám váš názor, ale vy mi neberte ten můj! a urážet se nenechám ;-)

zizala: Ale prd gramáž. Tohle je prostě hloupý recept, nejsem jediná, komu nějaké blemcavé rohlíčky nechutnají, tak si své rady strčte .... vy víte kam ... :-D

Lenka R., p.Ludmila: :-// To bude rukama, dělám téměř totožný recept, jen s jinou gramáží už drahně let.

p.Ludmila 23. 12. 2013 16:04
Naprosto souhlasím s paní Lenkou! Doma jsme to vyzkoušeli a nedá se to ani pozřít:-( ale snad si naše slepičky pochutnaly ;-)

Odporné. :-(( :-(( :no:

Mňam, tohle se u nás stoprocentně "chytne":-!:-p:-p:yes:

Nepoznám, ale sa mi veľmi páči tvoj recept, vrátane fotiek. Takéto "slanoví" po sviatkoch určite dobre padne.

Tématické fráze:
slané pečivo z bramborového těsta, co k bílému vínu, slané pečivo k vínu, dobroty k vínu recepty, slané pečivo k vínu recepty, slané rohlíky z bramborového těsta, bramborové pečivo, slané dobroty k vínu, dobroty k vínu, pečivo z bramborového těsta, bramborové slané pečivo, slané bramborové pecivo, bramborové rohlíky, slané k vinu, bramborové rohlíky slane, slanoví, recepty k vínu, bramborové rohlíčky na slano, co se hodí k bílému vínu, rohličky z bramborové kaše

Suroviny:
brambory, mouka hladká, máslo, sůl, kmín drcený, vejce, sýr nastrouhaný, rajče sušené

Přidat fotografie receptu