Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes z pomalého hrnce

Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba přípravy, díky které se všechny chutě spojí a maso změkne.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 620 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 600 min

620 min (20 min příprava + 600 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 060 kJ /
8 141 kcal
Bílkoviny213,30 g
Tuky797,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 6,96 g
Sůl17,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malinké kostičky o hraně cca 1 cm. Krok 2: Pomalý hrnec předvolíme na stupeň Low a vložíme do něj maso, které osolíme a promícháme. Krok 3: Necháme ho zbělat a poté přilijeme rozehřáté sádlo. Přiklopíme a občas zkontrolujeme. Krok 4: Po cca třech hodinách přilijeme víno, promícháme, dosolíme, opepříme a dusíme dál. Krok 5: Celkově by maso mělo v hrnci pobýt 8-10 hodin. Krok 6: Před uložením do skleniček s víčkem měkké maso ještě rozmělníme vidličkou. Krok 7: Podáváme odležené na čerstvém chlebu nebo jiném pečivu dle chuti.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 28. 12. 2013

Poznámka autorky Eliza

Vím, že recept na rillettes tady máme, ale nenašla jsem ho upravený pro pomalý hrnec. Třeba se bude někomu hodit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvWg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvWg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Letos jsem to dělala kamaradum jako jedly darek k vanocum je to luxus mnam:-p

Tuhle francouzkou dobrotu udělám. Dělávám to podle Maris z bůčku. Ale tohle mně také moc láká. Máš překrásné fotky Elizo. :-K:-p:-p

hmmm... A teď, když se mi konečně začal dařit kváskový chléb z ošatky... To si šplhnu! :-D

Nádherná dobrota:-p Sakryš, taky už to musím vyzkoušet, pějou se tady na to takové ódy:-D

Děkuji všem za jejich řádky a Ivulinko, od Tebe, autorky jedněch z nejdokonalejších obrázků zde, mě pochvala nesmírně těší..:-K

:-p:-p:-K:yes:

Když si to představím na čerstvém chlebu, osolené a s jarní cibulkou, tak to nemá chybu:yes::yes:

V pomalém hrnci dělám běžně:yes: jen v trošku jiném poměru;-)

Už jen ty fotky, ty fotky, ty tedy jsou, že jen když se na ně podívám, dostanu přinejmenším alespň chuť, když už ne hlad:-D
Eli,:yes::yes::yes:

Eliza: nic se neděje:-), jak píšu - Tvůj recept je jiný a hlavní je, že je to dobrota:-p:yes:

Maruško, promiň, prosím Tě...Fakt jsem si nevšimla, asi protože jsem podle Tvého receptu rillettes kdysi dělala, ale ještě jsem neměla pomalý hrnec, dělala jsem na sporáku a v troubě a teď jsem si to nepřekontrolovala...:-( Omlouvám se. Už to tak nechám, je to trochu odlišné.:-/

Eli, máme ho tady pro PH už tři roky:-)), ale nevadí, Tvůj recept je trošku jiný;-):yes:

Elí, pro PM jsi mě inspirovala určitě;-) já to vyzkouším, ale ne z krkovičky, mám tu moc pěknou špičku bůčku. Ráda ti dávám 1.:yes:

Tématické fráze:
rillettes-pomalý hrnec, pomalý hrnec v d testu, d testu - pomalý hrnec, rillettes v troubě, pomalý hrnec test, recepty pro pomalý hrnec, recepty pro pomalý hrnec, top recepty pomalý hrnec, rillettes z vepřového masa, pomalý hrnec recepty, rillettes recept, zelňačka z pomalého hrnce, rilletes v pomalém hrnci, recepty na pomalý hrnec, recepty pomaly hrnec, zelňačka v pomalém hrnci, riletes v pomalém hrnci, rillets, rilettes v pomalém hrnci, rillettes

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo vepřové, sůl mořská, víno bílé, pepř mletý

Přidat fotografie receptu