Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda ze selecího bůčku

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 235 kJ /
4 358 kcal
Bílkoviny155,68 g
Tuky403,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 809 mg
Sodík 10,69 g
Sůl26,21 g
Sacharidy25,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Krok 2: Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám. Krok 3: Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody. Krok 4: Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.

Zveřejněno 31. 12. 2013

Poznámka autora Jenda1

Jako přílohu jsem použil kočičák. Samozřejmě roláda je skvělá i po studenu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda ze selecího bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda ze selecího bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

vyzera velmi chutny:-p

tak to nemá chybu:yes::-D

Parádička, Jeníku!:yes::-p

yanull::-D:-D:-D som ako p. Drexler...

magdalenka:Magduško, Tvé hodnocení mi připomnělo porotkyni Tatianu Drexler z nedávného pořadu StarDance;-), tím nechci říci, že tomu tak není, naprosto souhlasím a ba navíc i autor tohoto menu k tanci má velmi kladný vztah ;-) Za mne tedy +18:yes::-K

Jendo, tak tomu se dá říct jediné krásný začátek nového roku:-p

Děkuji moc za milé komentáře a hodnocení!!!:-K:-K:-K

Není nic chutnějšího, než když se naplní maso masem:-*

To bude výborné..........a navíc se mě líbí slovo“selecí“,no jo,jak to jinak pojmenovat:-)):-)):yes::yes::yes:

Jendo, dávno som nevidela takú nádheru...:yes: určite skvostná chuť.

krásná roláda :yes::yes::-p:-K

Co na to říct .. :-O Nádhera! :yes::yes::yes:

Jeníku, krásné,opravdu výborňácké, zdravím a Vše nej v roce 2014:-K;-):-p

... co dodat mistře :-O:-O:-O
Taky přeji PF 2014

Jendo....KRASA....:yes::yes::yes::-K:-D zaokrouhluji:yes:

Tématické fráze:
selecí bůček, roláda z bůčku, selecí maso, recepty ze selečího masa, bucek roláda, roláda z bučku recept, recept na selečí maso, recepty seleci maso, recept ze selecího masa, seleci bucek recept, vykosteny bucek, recepty roláda bůček, bůček roláda mlety, grilování selečího, vykostěný bůček recepty, maso seleci rolada, vepřová roláda bůček recept, z bucku rolada, rolády z vépřového, vepřová roláda z bůčku

Suroviny:
bůček, sůl, kmín celý, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce, klobása šunková, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu