Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 235 kJ / 4 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,68 g |
Tuky | 403,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 809 mg |
Sodík | 10,69 g |
Sůl | 26,21 g |
Sacharidy | 25,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet.
Krok 2: Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.
Krok 3: Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody.
Krok 4: Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.
Zveřejněno 31. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda ze selecího bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2rOv
Moje poznámka
Roláda ze selecího bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2rOv
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 7 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 13 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 14 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 14 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 14 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 14 hodinami
Tématické fráze:
selecí bůček,
roláda z bůčku,
selecí maso,
recepty ze selečího masa,
bucek roláda,
roláda z bučku recept,
recept na selečí maso,
recepty seleci maso,
recept ze selecího masa,
seleci bucek recept,
vykosteny bucek,
recepty roláda bůček,
bůček roláda mlety,
grilování selečího,
vykostěný bůček recepty,
maso seleci rolada,
vepřová roláda bůček recept,
z bucku rolada,
rolády z vépřového,
vepřová roláda z bůčku
Suroviny:
bůček,
sůl,
kmín celý,
voda,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
kmín drcený,
solamyl,
strouhanka,
vejce,
klobása šunková,
sádlo vepřové
Komentáře (20)