Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostrá čočková polévka v PH

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 590 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny57,40 g
Tuky19,66 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,00 g
Sacharidy148,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.

Zveřejněno 31. 12. 2013

Poznámka autorky arrefeena

recept na indický dhal

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostrá čočková polévka v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zOA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostrá čočková polévka v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zOA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

jo, to je asi ten novodoby netradicni recept, ten stary je narocny a musi ho delat dva lidi najednou a davat bacha aby si vzajemne nepotloukli ruce. Ja mochi naprosto miluju, ale docela to stavi:-D tak bacha. Burakova prichut u me jednoznacne vyhrava, to je z burakovyho masla, ne? Ten pandam neznam, nebo nevim ze znam...ale kaloricky bomby teda ( protoze kdyz zacnu tak nevim kdy prestat)

na youtube najdete úplný recept

není to tak těžké, dělá se to z lepkavé (glutinous) rýžové mouky a pár lžic obyčejné. Uhněte se to s vodou, rozdělí na kuličky a naplní tou hmotou která je z channa dal, urad dal nebo z červených fazolí. Pak se osladí a podle chuti se přidají další ochucovadla. Já osobně zbožňuju pandam příchuť a burákovou, také mm ráda mochi obalené v černém sezamu. Když máte naplněné kuličky dáte je do napařováku na knedlíky a uvaříte v páře. Uvařené obalíte v rýžovém škrobu aby se nelepili a skladujete v lednici.

jo, mochi je uzasny, ten vnitrek je myslim z pasty z fazoli, ale to ryzovy "baleni" nevim jak se dela, ale urcite to je narocny, cetla jsem ze to lidi delaji rucne, namocena ryze se musi neustale "mlatit"...:-S. Mohla bych udelat jenom tu pastu, ale musim z cocky, koupila jsem tu cervenou, asi dve kila...:-O

zuzun: promiňte že odbočuji, ale zkoušela jste již mochi?

Arrefeena, to vypada dobre, diky, jak se znam, sezeru tu napln i bez toho chleba:yes:

rozmarynaH: pokud chcete přijít z nákupu a mít ji hotovou :yes:

zuzun: jediný o kterém vim jugalbandi.info/2008/03/puran-poli/

Cocku miluju a tuto polivku obzvlast - v Iranu se dela podobne, s cibuli a citronem, ale vari se kratsi dobu. Ten citron doda smrnc, vyzkousejte:yes:. Delam si cocku i na sladko, ale ten muj recept by asi kazdyho prizabil:-D. Arrefeena, mohla bys dat nejaky indicky recept na sladko na cocku nebo fazole? Diky a za polivku bod:yes:

Proč v pomalém hrnci:-?, čočka se musí úplně rozvařit. Škoda energie:-//

hmm červená čočka je za 15 minut měkká i bez pomalého hrnce:-S

Tématické fráze:
čočková polévka v pomalem hrnci, čočková polévka z pomalého hrnce, přepuštěné máslo dělané v pomalém hrnci, cockova polevka v ph, čočková polévka v v pomalém hrnci, žlutá čočka polévka, youtube recepty na polévky, pomaly hrnec cockova polevka, pikantni polevka.ze zlute cocky, čočková polévka pomalý hrnec, youtube cockova polévka, příprava žluté čočky recept, polevka ze zlute cocky, polevka v ph, urad dal polévka, urad dall příprava, ostrá červená čočka recept, polévka z červené čočky ostrá, cockova pomalý hrnec, čočková v ph

Suroviny:
čočka červená, rajče, česnek, ghee, feferonka čerstvá, římský kmín celý, koriandr sušený, kurkuma, koření garam masala, pepř cayenský, sůl, voda

Přidat fotografie receptu