Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odpaľované cesto pre ercicku

Odpalované těsto je oblíbené pro přípravu sladkých věnečků a větrníků. Avšak toto těsto je univerzální a lze jej tedy použít i na slané chuťovky. Zároveň z tohoto těsta můžeme také smažit a připravit si třeba churros obalené ve skořicovém cukru.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 833 kJ /
1 394 kcal
Bílkoviny48,72 g
Tuky85,64 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 510 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy105,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu so štipkou soli a margarínom privedieme k varu. Keď začne vrieť, stiahneme oheň, naraz vsypeme múku a ihneď miešame. Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane chytať stien hrnca. Krok 2: Odstavíme, necháme trocha prechladnúť a potom po jednom vmiešame všetky vajíčka (na sladkú verziu aj cukor). Ďalšie vajíčko nepridávame, kým predchádzajúce nie je dôkladne vmiešané do cesta. Najlepšie je použiť ručný šľahač. Krok 3: Čo s odpaľovaným cestom: Z cesta vytláčame na plech venčeky, piškótky alebo môžeme tvoriť veterníky, labute, srdiečka a pod. Pečieme v horúcej rúre, ktorú po 5 min stiahneme na 200 °C. POZOR – počas pečenia sa nesmie otvárať rúra! Upečené odpaľované cesto plníme napr. pudingovou náplňou. Krok 4: Odpaľované cesto môžeme vysmážať – v hrnci zahrejeme cca 1,5 litra fritovacieho oleja a z cesta vykrajujeme lyžičkou hrudky alebo ozdobnou striekacou pištoľou vytláčame do oleja prúžky cesta (cesto môžeme obohatiť tiež napr. hrozienkami) Vysmážame z oboch strán dozlata a potom zákusky vyberieme z oleja a osušíme na servítke. Môžeme obaliť v škoricovom cukre. Krok 5: Tvary z odpaľovaného cesta možno plniť na slano, vtedy vynecháme cukor, a pečieme najlepšie v tvare malých veterníčkov alebo venčekov. Plníme napr. syrovou, salámovou alebo cesnakovou náplňou či obľúbenými pomazánkami.

TIP: Časté chyby při přípravě odpalovaného těsta. Poradíme, jak se jim vyhnout

Zveřejněno 10. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odpaľované cesto pre ercicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2GV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odpaľované cesto pre ercicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2GV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes:

napiste postup ne tie ovocne knedliky, prosiiiiim :-8 varia sa? alebo vyprazaju?

ovocne knedliky z odpalovaneho cesta?:-O

Tohle těsto je opravdu nejlepší, také ho dělám, jen s tím rozdílem, že jako tuk používám čerstvé máslo (margaríny k nám nesmí ) a hrubou mouku. Pečivo plním vždycky čerstvé nebo alespoň večer upeču a ráno plním. Dlouho skladovat se nedá. Pak už to není ono.

Bibinka, máš pravdu, ovocné knedlíčky z odpaľovaného cesta sú skutočne výborné :-D:-D

Dělám odpalované těsto jiné, ovšem nedám na něj dopustit;-)lepší ovocný knedlíky neznám, než z toho mého a to jsem zkoušela plno těst. Kdo jednou vyzkouší, už jiné nedělá. Dokonce z něho kdosi vymyslel i plnění na slano a je to prý ňamka. Jóóó odpalované je odpalované:-D:-p:yes:

jeeej, diiikyyyy :yes: Mne islo sice o trvanlivost zakuskov z odpalovaneho cesta, ale to, ze sa da aj vyprazat som nevedela :yes: mam v oblubenych, aspon to nabuduce rychlo najdem ;-)

Tématické fráze:
odpalovane cesto, labutě z odpalovaného těsta, venčeky z odpaľovaného cesta, odpalované těsto na slano, odpalované venčeky, palene cesto, vetrniky na slano, odpaľované, labute z palene hmoty, trvanlivost odpalovaného těsta, venceky, odpalovane testo, labutě z paleného těsta, odpalované těsto trvanlivost, odpalované labutě, venceky recept, zákusek labutě, trvanlivost zakusku, recepty z odpalovaneho cesta na slano, pecenie venceky

Suroviny:
voda, margarín, mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu