Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 982 kJ / 10 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,51 g |
Tuky | 512,62 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 3,39 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 1 421,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do poznámek.
Krok 2: Korpusy: Bílky ušleháme do tuha se solí, zašleháme cukr, esenci, následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem do pečiva. U kakaového korpusu nahradíme 2 polévkovými lžícemi mouky, dvěma lžícemi kakaa.
Krok 3: Do formy dáme na dno pečící papír. Boky nevymazáváme. Nalijeme rovnoměrně těsto a dáme zvolna péct na 160°C. Po upečení se korpus lehce odtáhne od formy. Upečenost ozkoušíme vpichem špejle, zda je suchá.
Krok 4: Korpus necháme uzrát, odležet do druhého dne, lépe se s ním potom pracuje. Vychladlé korpusy okolo rovně nařízneme zubatým nožem a pomocí nitě je prořízneme.
Krok 5: Hrkací krém: Do mísy dáme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání, na to pudinky a ztužovač a půl hrnku šťávy z kompotu a hrst rozmačkaných kompotovaných jahod. Mícháme metlou tak dlouho, až se hmoty spojí do pevného hladkého krému.
Krok 6: Máslový krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zakryjeme fólií a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zbělá,jemně prošleháme i pudink. Poté jej po lžících a na pomalé otáčky zašleháme do másla.
Krok 7: Pláty korpusu prokapeme lehce šťávou z kompotu. Na spodní plát naneseme okolo kraje máslový krém ze zdobícího sáčku. Vytvoříme takový mantinel, aby se nedostala potahová hmota do kontaktu s hrk hrk krémem. Rozpouštělo by to potah. Mezi máslový mantinel naneseme hrkací krém a rozetřeme.
Krok 8: Poklademe zbytkem kompotovaných rozpůlených jahod. Potřeme slabě krémem i příklopnou část a opatrně a přiklopíme. Tak uděláme i další pláty, které dáváme střídavě hnědý a světlý a dort zkompletujeme.
Krok 9: Máslový kréme ze zdobícího sáčku naneseme na dort ze všech stran, to znamená na boky a na vršek. Důkladně rozetřeme a uhladíme. Dáme zatuhnout, nejlépe do druhého dne. Druhý den si nahřejeme v horké vodě dlaně a povrch dortu dohladíme.
Krok 10: Smartflex cca 500 g nahřejeme krátce v mikrovlnce. Propracujeme, vyválíme na podložce. Pomocí nitky si přeměřujeme dortík s vyválenou hmotou,aby jí celou pokryla. Pomocí podložky přeneseme na dort a opatrně uhlazujeme a rovnáme faldíky. Přebytek potahovky odkrojíme, nejlépe rádlem na pizzu.
Krok 11: Z kusu bílé hmoty vyválíme placku, ze které pomocí dezertního talířku vykrojíme pravidelné kolo. Zahladíme strany, narýhujeme buď rádlem a nebo otiskneme mřížku po celém povrchu. Do průsečíků vtlačíme ozdobné perličky. Umístíme na dortu.
Krok 12: Z bílé a světle modré hmoty uválíme válečky, které budou stačit na lem kolem bílého narýhovaného kola. Válečky smotáme do provazu a ten pomocí alkoholu nalepíme kolem kola. Ze zbytků hmoty vytvoříme plaketku z číslem a přilepíme mezi ozdobný lem. na hotovou podložku přilepíme alkoholem hotové botičky.
Krok 13: Ještě jeden váleček uválíme na spodní kraj dortu. Opět přilepíme alkoholem a ozdobíme dle možností. Já užila krimplovací kleště a otiskávací minikytičku. Na boky jsem ze zbytků udělala mráčky, zajíčka a medvídka, dozadu sluníčko. Dopředu vytvoříme nápis a je hotovo.
Zveřejněno 2. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s dětskými botičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5D3
Moje poznámka
Dort s dětskými botičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5D3
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 4 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 8 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 21 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 1 hodinou
Znojemská omáčka
evinkaaa před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 3 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 3 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 4 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 5 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 5 hodinami
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 16 hodinami
Tématické fráze:
hrkaci dort,
hrkací buchta,
recept na výrobu dětského dortu,
potahová hmota dr.oetker,
botičky z potahové hmoty,
výroba potahové dortové hmoty,
boticky na dort modře,
výroba potahové hmoty na dorty,
marcipánový dort s botičkami,
pevný máslový krém,
máslový mantinel recept,
návod na botičky z potahové hmoty,
máslový krém pod potahovou hmotu,
dort s dětskou botičkou,
dort s botickou,
hrhkaci dort,
hrkací dort ladi hrusky,
hrkací krém,
potahová hmota na dort recept,
výroba dětského dortu recepty
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej,
sůl,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao hořké,
olej,
sůl,
kompot jahodový,
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový bez vaření,
smetana zakysaná,
ztužovač šlehačky,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
hmota potahovací
Komentáře (7)