Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žirafí bulky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 870 kJ /
3 793 kcal
Bílkoviny78,71 g
Tuky102,65 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 115 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy627,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout. Krok 3: Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo. Krok 4: Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.

Zveřejněno 4. 1. 2014

Poznámka autorky zizala

Zdroj: www.brydova.cz, upraveno

Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žirafí bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qE3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žirafí bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pěkné, moc povedené houstičky, celá žirafka:-D+:yes::yes:

nádherné žirafky:yes::-D také vyzkouším:-p

zizala: Děkuji!:-K

Krásné bulky :yes::yes::-p:-K

snazilka: :-8 Tak to netuším. Paní Brýdová dělala těstíčko na krustu z dvojnásobné dávky, já jsem to snížila na polovinu, protože to stačí. Ona tam má dvě lžíce droždí, polovina je jedna lžíce a to je zhruba ten sáček. Těstíčko reagovalo rychle, po upečení droždí cítit nebylo.

Jsou krásné!!! Opravdu je nutný celý sáček sušeného droždí na 12 dkg mouky do krusty?

Vypadá to hezky :-p:yes:

Zajímavé a moc pěkné bulky:yes::yes:

pipre: Zkus, nám chutnaly :-)

Zajímavý recept a ukládám k vyzkoušení:yes:+6

Hodně zajímavý recept :yes: +4

Tématické fráze:
žirafi, brýdová recepty, zirafi housky, peceni brydove, bulky ze suseneho drozdi, recepty brýdová, peceni brydova, brydová recepty cz, dorty pro žirafi, pani bridova, žirafí dort, žirafí maso, recepty paní brýdové, recept na housky žirafky, maso ze žirafi, tygri bulky, žirafí maso recepty, pečení brídova, recepty z kynuteho těsta bulky, brydova žirafí houstičky

Suroviny:
mouka hladká, mléko, cukr, máslo, sůl, droždí, mouka rýžová, voda, cukr, olej, droždí sušené

Přidat fotografie receptu