Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Račí ocásky - salát či pomazánka

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 882 kJ /
450 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky38,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy7,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny promíchat a nechat dobře vychladit. Krok 2: Salát podávat s bílým pečivem. Krok 3: Lze použít i jako pomazánku na jednohubky.

Zveřejněno 4. 1. 2014

Poznámka autorky Nadja

Od Ježíška jsem dostala tuto konzervičku, tak jsem zkoušela něco s tím udělat - samotné mi to nechutnalo.

1 konzerva 200 g „Račí ocásky ve slaném nálevu, chlazené“ - hmotnost pevného podílu 100g, nálev 100 g.

Rak červený – ocásky – způsob produkce: farmový chov Čína.

Prodávají např. zde:

http://www.cerstverybybrno.cz/www-cerstverybybrno-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Račí ocásky - salát či pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lLXl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Račí ocásky - salát či pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lLXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Navir::yes::yes::yes: ten dotyčný třeba slaví už od rána, ....
Spagetka: .... že na takové komentáře vůbec reaguješ......

spagetka: Ladi, klídek, to bude nějaký chudák, naštvaný, uštvaný a s potřebou někoho urazit. Je Silvestr a třeba je sám. Zlostí ani nevidí pořádně na klávesnici a "oprabdu, ale oprabdu" to ze sebe musí dostat ;-)

lazylarry: co se takhle naučit vyjadřovat slušně? Kritika ano, ale slušným jazykem, takhle jen lidi naštvete, všiml jste si toho někdy?

lazylarry 31. 12. 2015 18:21
proč takovou dobrou surovinu tak kazite? neslyseli jste nekdy o kopru, petrzeli apod. ? cibuli jste zabila tu jemnou chut. kdyz neumite cist nebo si neumite sehnat informace tak se do niceho neserte :-S jo a TENKRAT oprabdu neni DNES :D

Nikdy jsem raka nejedla a ani na vodní "havěť" moc nejsem:-):-p, ale teď se tady manžel zasnil, jak si raky chytali v potoce, vařili ve slané vodě a jak prý krásně zčervená :-)):-))

Ó, raky jsme chytali, vařili a jedli, když jsem byla malá, vynikající bašta:-p:-p Tenkrát ještě u babičky tekla v potocích zdravá voda. Pak i sem dorazila do družstva všemocná chemie a bylo sloveno. Raci se pokusně po revoluci začali chovat v ČR, ale dostupní byli jen pro vyvolené :-// Teď ani nevím.
Nicméně za připomínku pochoutky z dětství máš ode mne bod ;-):yes:

:yes:Jo jo, dobré. Chatka stála 8,- Kč, teď je za 300 a více a Krill 3 Kč, teď nevidět. Albánské slávky v marinádě za 5,- kč(Butrinti podle města, kde byla konzervárna) Teď je boom a všichni shání plody moře, když stojí 80x až 100x víc. Mazánky dělám podobně. Je to dobrota.:-D:-)):yes:

casino: děkuji za rady, s citronem dělám ze surimi tyčinek, z celeru nebo z celeru a mrkve (falešná humrová). Cibuli dávám vždy dovnitř, ale musí být opravdu jemňounce nakrájená.
Také mám ráda spoustu plátků citronu, pokud možno i s kůrou.:-p

Nadja:
Myslím, že jste s tím udělala vůůůbec to nejlepší co jste mohla:yes:
Já pamatuju doby, kdy se ze SSSR dovážela CHATKA a později KRILL... Málokterý dobrý rodák věděl jak s tím naložit, tedy to málokdo kupoval a tomu odpovídala i cena - bylo to skoro za hubičku (KRILL 3,- Kčs jestlisenepletu) a já tím obšťastňoval všechny sourozence co neměli to štěstí žít v ČSSR:-))
Dělávám to jako vy:yes: No skoro jako vy... Majonézy asi 3x více a cibuli ne dovnitř, ale až na chlebíčky. Pro odlehčení (a zlevnění) lze přidat nakládaný (nebo krátce blanšírovaný) celer. A samozřejmě nesmí na chlebíčku chybět pláteček citronu (podobně dělal humrové chlebíčky Paukert:yes: Komu cibule a citron nechutná, tak to sundá... ale já si dělám "protekční": citronu tolik kousků na chlebíčku, aby byl v každém soustu...:yes::-))

1974andrea: asi ano, ale zkoušet to nebudu. Těšila jsem se na samotné ráčky, ale moc mě zklamali. Maso bylo jakoby vymrzlé, bez chuti - jako když máš mizerné surimi tyčinky. Možná, že jsem měla jen smůlu na konkrétní konzervičku, ale zjišťovat to nehodlám. Bylo mi líto ráčky vyhodit, tak jsem z nich udělala salátek a ten už mi docela chutnal.
V jednom, již zrušeném lahůdkářství jsem si občas kupovala smažené račí ocásky a to bylo něco mňamózního, tak jsem očekávala něco podobného.

Račí ocásky jsem teda nikdy neochutnala, ani snad raka né. Rozhodně bych byla zvědavá, jak to chutná ;-);-):yes::yes:

To by stálo za zkoušku :yes::-p

Nadi, my jsme v sezóně kupovávali raky v Ikee, musím říct, že byli skvělí. Loni už je tam neměli a letos nevím. Tyhle v nálevu jsem ještě nejedla. Nehodilo by se do toho salátu trocha citronu nebo kopr?

Jarka D. 4. 1. 2014 21:05
:yes:Určitě dobré, ale trochu moc drahé;-(

Tématické fráze:
raččí ocásky, salát z chatky, jak uvařit raka, pomazánka z krabí konzervy chatka, salat a raciho masa, raci recepty, humrová konzerva, krill konzerva, pomazánka z chatky, krill konzervy, konzerva krill, konzerva chatka, raci recept, raci ocasky ve slanem nalevu, rak recept, recepty rak, rak jidlo, recept na raky, humrová konzerva kde koupit, chatka konzerva

Suroviny:
ocas z raka, cibule, majonéza, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu