Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše (klasika)

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

babkakracmerka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody se špetkou mletého kmínu a vaříme přibližně 30 minut. Krok 2: Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháváme, nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme mléko. Pokračujeme do té doby, dokud není kaše hladká. Krok 3: Při podávání můžeme zjemnit ještě plátkem másla navrch.

Zveřejněno 5. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová kaše (klasika)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nX74

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová kaše (klasika)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nX74

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

casino:Psala jsem že přidám mléko a kousek másla,pak vyšlehám...

spagetka: Taky jsem dříve šlehala kaši hnětacími metlami, ale mnohem lepší je použít šlehací metly. Když jsou dobré brambory na kaši a navíc správně uvařené, tak to nemá hybu, hedvábnější být nemůže. :-p

Přijde mi, že toto jsou stránky na které chodí hodně začínajících kuchyněk a kuchtíků, a snad i proto bychom měli být pregnantní v názvosloví a ve výrazech, aby neměli místo hlavy včelín...:-))

Majka8: myslím, že zizala: to tady krásně napsala (bez použití slovního základu "mix"), ale ujasněme si (resp. ujasněte si) zda šleháte či mixujete:-))
***
Sranda (tragédie?) je, že ať jeden klikne kam chce, tak z 80% se brkaše MIXUJE!:-((
Z. Pohlreichovi se musí ježit ffšechny vlasy :-))http://bramborove-recepty.cz/bramborova-kase-podle...

Alexiss::-D:-D:-D si zlatá!

Brambory na kaši musí být uvařené hodně doměkka, aby se samy rozpadaly, pak je dobře scedím, rozšťouchám s kouskem másla a vyšlehám s horkým mlékem. Dřív hospodyňky žádné šlehače neměly a dokázaly udělat "hedvábnou" kaši :-)jen vařečkou nebo drátěnou metlou. Technika je fajn, ale i správný postup je důležitý.

casino:No jasně,po prvním vyzkoušení rodina jinak nechce;-)jen se musí pomalu přilévat mléko,jinak je kaše všude,ještě tam s mlékem vyšlehám kus másla a hotovo:-))

casino: a proč ne? když chce mít někdo kaši hlaďounkou, tak ji rozšlehá, rozetře, či jak to nazvat, mixérem. V mém okolí to dělá hodně lidí. My sice nemusíme mít až tak hladkou kaši, ale když to někomu chutná, proč by nepoužil mixér. Ručním hnětačem na kaši to nikdy tak nevyšleháte ;-);-);-);-);-)

Majka8:
Opravdu brkaši mixujete?

Nadja:

Alexiss:Já to mám nastejno,někdy kaši nemůžu rozmixovat,pořád tam jsou hrudky,ale je fakt o tom jaké brambory koupím,vím,že je několik druhů A B C ale jak to není na pytlíku napsané,tak nevím:-//zrovna dnes jsem dělala kaši ze zbytků brambor od vánoc,br.salát byl vynikající,ale kaše se moc nepovedla:-(

Alexiss: u kaše hodně záleží na druhu brambor - ale vybírej si v obchodě odrůdu ....:-D:-D:-D

Ivanka: Osobně nesouhlasím. Jsem zkušená kuchařka, mé výtvory mají značný úspěch v celé rodině i mezi přáteli, ale přílohy z brambor jsou pro mne asi zakleté- kaši i knedlíky dělá partner, protože u mne je výsledek nejistý- někdy se to povede, jindy ne, nevím, proč. :-D

Já tedy nevím, ale návod na bramborovou kaši, to je jak házet hrách na zeď, tu snad ovládá každá, i začínající, hospodyně. :-?

Já kmín taky nedávám;-):-)

Hlavně ale autorka měla použít vyhledavač, protože br.kaší jest tu dostatek a navíc tahle není dobře popsaná.
Rozhodně chybí upozornění, že mléko musí být horké, jinak kaše zešedne a není hladká. Kmín dávám do vaření brambor, ale to zas záleží na každého zvyku. Jinak dávám máslo ohřát s mlékem do mikrovlnky, takže mají stejnou teplotu a máslo je rozpuštěné. Někdy obarvím kurkumou, dám brokolici, cibuli, bylinky, cokoli.

Já teda zrovna do kaše kmín nedávám, myslím, že by měla úplně jinou chuť;-)

Vzhledem k tomu, že fotka je evidentně cizí, smazala jsem ji :-/

ivulinka: :yes:

ivulinka::yes::yes:

Fotka je zkopírovaná, takže asi nebude tvoje:-!
http://www.jenzeny.cz/recepty/soutez/recepty-slavn...
Při vkládání receptu jsi byla upozorněna, že fotky se přidávají pouze vlastní, takže pokud nemáš svolení autora té fotky, tak ji odstraň, nebo to udělá admin,nebo moderátorka /třeba i já/:-!

Já ještě přidávám hned na začátku šlehání jedno syrové vajíčko .Výborně kaši zjemní a je chutnější

Když už se sem dávají zcela bežné recepty, kterými se budou řídit především začátečníci, měly by být dokonalé, to znamená se všemi vychytávkami. V tomto receptu mi chybí, že mléko by se mělo ohřát a být teplé až horké, jinak se nadělají hrudky, které jsou viditelné i na fotce.;-)

Že by náš desetiletý autor změnil identitu?:-O

Tématické fráze:
jak udělat bramborovou kaši, jaké brambory na kaši, hedvábná bramborová kaše, jak správně udělat bramborovou kaši, hedvábná kaše, bramborová kaše, jak udělat dobrou bramborovou kaši, dobrá bramborová kaše, jaké brambory na bramborovou kaši, hladká bramborová kaše, hladká bramborová kaše, bramborova kase navod, návod na bramborovou kaši, jaký druh brambor na kaši, bramborova kase jake brambory, odrudy brambor na kasi, jak se správně dělá bramborová kaše, bramborová kaše recept, jenzeny.cz, co udělat z bramborové kaše

Suroviny:
brambory, voda, mléko, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu