Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček pečený s medovo-pivním sirupem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 288 kJ /
3 893 kcal
Bílkoviny153,10 g
Tuky298,96 g
Vláknina20,01 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy135,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na bůčku nařízneme na mřížku, osolíme, opepříme. Krok 2: Z obou paprik, kmínu, chilli, utřeného česneku a trošky piva si umícháme pastu. Pastu vetřeme ze všech stran do masa, zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladu odpočinout. Krok 3: Druhý den maso vybalíme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Krok 4: Pekáč dáme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme za občasného přelévání výpekem asi dvě hodiny. Krok 5: Svaříme si pivo s medem na sirup, trvá to asi 5-7 min. Krok 6: Sirupem potřeme maso ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli. Zvýšíme teplotu na 190°C a pečeme ještě asi 40 min. Maso během pečení potíráme sirupem. Doba pečení je informativní, každý peče dle své trouby.

Zveřejněno 5. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený s medovo-pivním sirupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoWB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený s medovo-pivním sirupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoWB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

sedlakantonin:děkuji mám radost, že chutnalo:-K

Dobré uděláno,snězeno,čistý pekáč:yes::-p:-K

Haničko,tedy Ty mi děláš po nemocniční stravě chutě:-SS chutí bych si nabídla:-p:yes::-K

:-p Jdu radší pryč,jenom mi ukápla slina na klávesnici! Takový "dietní" recept teď po svátcích ,,,,ježišmáriá ,ale bych si dala až mi očka kroutí!

Tenhle dietní bůček vypadá moc dobře:-p:-p,bude třeba vyzkoušet:-D:yes:

úžasné zpracování bůčku:yes::-D Hani doplň prosím do postupu česnek - pravděpodobně jej dáváš do té pasty;-) já si ho pochopitelně udělám bez něj, abych mohla ochutnávat a pochutnávat si:-p

:yes::yes::yes::-O

:yes::yes::-K:-p

Děkuji za komentíky vyzkoušejte:-K:-K

Bože můj..bůček!!:-p:yes:

suslajda: Není zač. Teď už stojí zato pustit se přípravy takové lahůdky. Jen kdyby byla trochu dietnější!:yes::yes:

Opraveno děkuji za upozornění;-):-K

Vypadá to skvěle:yes:, ale nevytratila se z množství masa jedna nula? Takovou dobrotu budeme určitě péct ve větším množství.

Na 100 g bůčku to asi nebude;-)

To vypádá krásně,:-p úplně se mi sbíhají sliny:-p:-p:-p

Tématické fráze:
pečený bůček s medem, pečený buček na pivu, pečeny buček na pivě, pečený buček top recept, recept pečený bůček s medem, buček na medu, pečeme bůček, pečený bůček, doba pečení bůčku, dietni buček, jak péct buček, pečený búček ve folii, pečený bůček recept, na kolik péct buček, bůček s medem, pečený bůček na pivu - recepty, pečený bůček s kostí na medu, jak vypada bucek, zpracování bůčku, bůček pečený s medem

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín drcený, pepř mletý, česnek, cibule, pivo černé, med

Přidat fotografie receptu