Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 732 kJ /
3 282 kcal
Bílkoviny84,18 g
Tuky217,36 g
Vláknina13,14 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 5,77 g
Sůl14,73 g
Sacharidy241,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Mouku promícháme se solí, přidáme mléko, nasekanou studenou Heru/máslo, zakysanou smetanu a promísíme v hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do folie a uložíme na 30 – 60 minut do lednice. Krok 2: Olej rozehřejeme na pánvi, odstavíme a nasypeme na něj cibulové kroužky. Pečeme 15 minut na mírném ohni, pak přisypeme cukr a chilli papričku a tři minuty dopékáme. Krok 3: Hermelín rozpůlíme, naplníme cibulovou směsí a překlopíme druhou částí, přitiskneme k sobě. Krok 4: Jednu polovinu těsta rozdělíme na dvě části tak, aby jedna z nich byla o třetinu lehčí než ta druhá. Z obou vyválíme asi 5 mm vysoké kolečko, okraje můžeme vykrojit ozdobným rádýlkem. Na větší část položíme Hermelín. Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Přes vrchní část přeložíme druhou část těsta a spodní přeložíme přes ni. Pevně stiskneme. Celý povrch potřeme žloutkem. Krok 6: Troubu předehřejme na 180°C a pečeme 20–30 minut dozlatova. Pak vyjmeme z trouby a po pěti minutách podáváme.

Zveřejněno 5. 1. 2014

Poznámka autorky danielle72

Výborně chutná s brusinkovým džemem nebo zeleninovým salátem.

Ze zbytků těsta můžeme vykrájet proužky nebo lístečky a další ozdoby.

Zdroj: Gurmet, říjen 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDWg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDWg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

janina66: Dobrý den, po šesti letech od zveřejnění receptu už si bohužel nepamatuji, zda mi tenkrát nějaké těsto zbylo. Ale trochu asi ano. :-)

Chtěla jsem se zeptat, množství těsta je opravdu jen na dva hermelíny?;-)

:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

No, na te fotce to vypada jako mrizkovy kolac ;-)

magdalenka: Zkrátka a dobře: těsto rozdělíme tak, abychom na 2 Hermelíny měli 4 kolečka. Dvě menší a dvě větší.

Na velké kolečko položíme sýr, plochu okolo potřeme vejcem. Vrchní část pokryjme menším kolečkem a přehneme je tak, aby sahalo asi do poloviny výšky sýra - celé potřeme vajíčkem. Pak přes to přehrneme spodní částa přitiskneme k sobě.

Na obrázku se syrovým těstem je to asi nejlépe vidět spodní část překrývá tu vrchni, aby to drželo.

Pomohlo to trošku? :-8;-)

Krása neskutočná, len mám ten istý problém ako Radovan...:-))

Hezký hermelínek:yes:

Pěkný recept, zaujala mne ta matematika rozdělování těsta, no během dne popřemýšlím a sestavím rovnici…:-)

:-);-):-)):-D:yes:

hosta: To víš, v době dlouhých zimních večerů si občas v kuchyni tak trošku blbnu :-)) Ale neboj, minulý týden jsem si hodila hermelín na takový ten pečicí kořeněný papírek, co je určen pro maso, a jaká to byla se zavařenými brusinkami dobrota (a bez práce;-))

Moc krásné - taky jsme měli pečený hermelín, ale s nedostatkem tvé invence a při mé momentální lenosti jen tak s brusinkami:-D:-D:yes:

:yes::yes::yes::-O

danielle72::-D:-D:yes:

jarka skrobakova: Šmankote:-8, děkuji, Jaruško, to byl tedy hermelín ještě nenápadnější, než jsem plánovala :-D

U Tebe se jí i očima ;-):yes::yes: Moc hezky to vypadá :-)

Tématické fráze:
karamelizovaná cibulka recept, recepty z hermelínu, hermelin s cibulkou, recept na karamelizovanou cibuly, alpská pecene, recept cibule, recept z hermelínu, hermelin recepty, hermelin s pivni cibulkou, nakladany hermelin s cibulovou omackou, s karamelizovanou cibulkou, karamelizovanou cibulí, kořeněné papírky na pečení, recepty hermelin, zakysana smetana, recept na karamelizovanou cibuli

Suroviny:
mouka polohrubá, smetana zakysaná, tuk hera, sůl, máslo, sýr hermelín, olej, cibule červená, chilli paprika čerstvá, cukr hnědý, žloutek

Přidat fotografie receptu