Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra velice chutná a rychle připravená

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 680 kJ /
402 kcal
Bílkoviny3,42 g
Tuky27,82 g
Vláknina6,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 668 mg
Sůl2,55 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špalíčky jater opepřit, zprudka orestovat na oleji a vyndat. Krok 2: Na pánev hodit plátky česneku a krátce orestovat (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl). Krok 3: Pak přidat worcestr s kečupem a po promíchání vrátit játra, aby se dodělala. Je-li potřeba, malinko podlít vodou nebo vývarem, aby se játra nepřipálila. Hotové osolit. Příloha: rýže či hranolky.

Zveřejněno 7. 1. 2014

Poznámka autorky Nadja

Tento recept jsem pod názvem Vepřová játra a la Alcron kdysi dostala mailem a po čase jsem je i vyzkoušela. Játra v jakékoliv podobě nemusím, ale tato úprava mi chutnala - takže jednou za čas přijdou i na můj stůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra velice chutná a rychle připravená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vVr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra velice chutná a rychle připravená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vVr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Dnes vařeno. No to Vám je dobrůtka. Další kladný bod.:-p;-):-):yes:

Dělám a jsou dobrá,ale přiznám se,že pokaždé neodolám a přidám nějaké kořeníčko.Vždy je to originál.Nejraději k tomu peču bramboráčky na lívanečníku.:yes::-K:-))

tenhle recept o víkendu vyzkouším, mňam, moc se těším
:-p

Naděnko děkuji a v sobotu zrealizuji ....;-)měj hezký den :-K

MOC SE MI TO LÍBÍ. JÁ RÁT JÁTRA a tohle jistě udělám. Zajímavý postup. To bych neřek. +bodík 5.

Dělám stejně:yes::yes:

My játra máme rádi,dělám většinou kuřecí :-p a kurkumu používám také do rýže i na brambory...:-p:yes:

;-) spagetka: ano, už spoustu let používám do rýže kurkumu - když byli synové malí, jinou rýži nechtěli - hlavně ne tu ve školní jídelně. A teď tuto milují i vnoučata.
:-K Ivusa: můžeš udělat i z drůbežích, zvláště pro dědu. Posílám dědovi pozdrav a ať mu chutná, samozřejmě i celé rodině.

Jojo, znám, jsou fakt skvělá:-p

:-KI u nás bývají občas játra ....většinou používám krůtí nebo kuřecí protože jsou jemnější ale tento recept jistě vyzkouším...děda bude moc rád ...on játra zbožňuje:-D:yes:děkuji Naděnko :yes:

Rýži jsi obarvila kurkumou? Taky to dělám. Jatýrka jsou dobrá věc, jednou za čas, proč ne...:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
úprava jater, úprava vepřových jater, jak orestovat jatra, sumčí játra, jak upravit játra, skopová játra, recept na játra z divočáka, úprava jater z divočáka, játra z divočáka recepty, jatra po burgunsku, připrava jatyrek z divočaka, játra z divočáka na grilu, uprava jater ze zveriny-recepty, jak připravit vepřová játra recept, uprava z vepřových jater, recept na úpravu jater z z divočáka, orestavane játra, jak upravit vepřová játra, úprava játry, recept na játra z divočáka na grilu

Suroviny:
játra, pepř mletý, olej, česnek, omáčka worcesterová, kečup sladký, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu