Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra po tyrolsku - Tiroler Leber

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 644 kJ /
2 783 kcal
Bílkoviny222,12 g
Tuky151,93 g
Vláknina21,48 g
Cholesterol 3,23 g
Sodík 3,43 g
Sůl7,24 g
Sacharidy122,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme najemno. Máslo rozpustíme v hrnci, přilijeme olej a játra ze všech stran opečeme. Krok 2: Játra vyjmeme, do hrnce vložíme cibuli a zeleninu a 10 minut opékáme na mírném plameni. Vrátíme játra, zalijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a tymián a hodinu dusíme doměkka. Játra a koření vyjmeme, zbylý obsah hrnce propasírujeme nebo rozmixujeme a mírně zahřejeme. Krok 3: Mouku promícháme s trochou mléka, přilijeme zbytek mléka, smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu. Směs opatrně vlijeme do omáčky, zahřejeme, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme játra nakrájená na plátky a znovu prohřejeme. Podáváme s pečenými bramborami.

Zveřejněno 7. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po tyrolsku - Tiroler Leber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yK7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po tyrolsku - Tiroler Leber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yK7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Už dneska vyzkouším, vypadá to dooobře :-p

I v tom Německu maj biinec v názvech, ne jen u nás :-D:-D:-D:-D, moje bavorská paňmaminka to má jako Bayerische Leber :-D:-D:-D:-D.
Každopádně mňam :-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Jo u nás nejradši s přírodní rýží

Ty musím zkusit:-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí játra po tyrolsku, drůbeží játra po tyrolsku, jatra po tyrolsku, vepřová játra po tyrolsku, játra po bavorsku, kureci jatra po tyrolsku, bavorska jatra, bavorske játra, tyrolské hovězí játra, leber, recept na vepřové játra bavorská, vepřová játra po tyrolsku videorecept, krůtí játra po tyrolsku, bavorská na játra, játra po tyrolsku s s bramborami, jatra po německu, drubeží játra po tirolsku, tyrolsko recepty, tyrolske játra recept, hovezi játra po po tyrolsku

Suroviny:
játra hovězí, slanina, pepř mletý, sůl, mrkev, petržel, celer, cibule, máslo, olej olivový, vývar zeleninový, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, tymián, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu