Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové palce v jemné omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 913 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny58,94 g
Tuky203,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 2,49 g
Sůl5,87 g
Sacharidy14,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarelu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme. Krok 3: Maso zprudka restujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180°C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu. Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....

Zveřejněno 8. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové palce v jemné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5L3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové palce v jemné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5L3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Vše je doma, tak zítra vím, co vařit......už se těším<3:-K:yes:

Nadi:-K, toto mi málem uniklo, není co dodat, proto +17 :-p:-K:yes::-p

joj to je zase nářez:yes::-D mňamky mňamky:-p

to maso je skoro syrové:-((

Neskutečně pěkné :yes::-K:-K

:yes::yes:Takový jsem dostal hlad, musím si dát aspoň kousek chleba, jinak - vidět a jíst palce a zemřít! :yes::yes::yes:

Palečky, to je dobrůtka:yes::-p

Vše bylo řečeno vlítne sem jak bumerang a přidá delikátní receptík:yes::yes:

Krásný recept i foto, to bych si s chutí dala Rebi :yes::yes::-K:-p

spagetka:díky dobrá vílo ;-):-K

Moc zajímavý recept :yes:

Bosana: Palce jsou konce vepřové panenky. Taky jsem to zjistila až tady u někoho a můj řezník, věděl, o čem je řeč.:-D:-D:-D ;-);-);-)

:-S nevím co je palec vepřový, koukám nějaký váleček z plece nebo zadní kýty? Pouč mě rebeko prosím. Jinak pěkný recept:yes:

Krása Nadi, jen nevím,kde ty palečky sehnat? Polykám, jsem na dietě a tak asi víš, jak bych si dnes dala:-K:-p:yes:

To je přesně to, co jsem po příchodu z odpolední potřebovala vidět:-D:-D doma je jenom jedna pletynka a to ještě včerejší;-):-p:-D:-D
Tak na této kráse nakrmím aspoň zrak:yes::yes::yes::-K

.... dávám palcům "palec":yes:

Rebi - s hostou plně souhlasím:-p:-)), paráda:yes::yes:

hosta::-D:-D:-D:-D tak tak krásně mě ještě nikdo neoslovil:-D:-D:yes::yes:
díky moc;-):-K

Ty se vždy zjevíš s nějakou bombou, hodíš ji na nás a zmizíš. Jsi žrádelní terorista:yes::-D:-D:-D

:-ORebuli to je nádhera pro oko a balada pro chuťové buňky:-p:-K:yes:

ruzena: jemnou, sýrovou... prostě jsem šlehačku nahradila mascarpone, nemusela jsem nic zahušťovat či redukovat
a máš pravdu... kdyby mi to nechutnalo, tak to sem nedám :-)

Krásné papů,jen si neumím představit,jakou ta omáčka má chuť:-)):yes:ale jistě dobrou,jinak by to Naděnka nevařila,že:-D:-D:-D:-Dbodíkuju:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové palce, veprove palce recepty, veprový palec, vepřové palce recept, top recepty vepřové palce, veprovy valecek, vepřové válečky, vepřový váleček recepty, vepřový váleček recepty, vepřový ořech, vepřový váleček recept, recept na vepřové palce, vepřový ořech recepty, vepřový palec recept, vepřový ořech recept, recepty z vepřového ořechu, veprovy palec recepty, co je vepřový váleček, recept vepřové palce, vepřové palečky

Suroviny:
palec vepřový, olej, rozmarýn, tymián, sůl hrubá, pepř drcený, mascarpone, mléko, sýr mozzarella, sýr niva, ořechy vlašské, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu