Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s vepřovým masem

Rizoto je lahodné rýžové jídlo, které nebývá náročné na přípravu. Vepřovému masu, zelenině, krémové rýží a sýru na barevném kopečku jídla jen tak někdo neodolá. Že už máte chuť? Tak vyzkoušejte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mijula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 021 kJ /
722 kcal
Bílkoviny68,93 g
Tuky42,66 g
Vláknina4,39 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 5,56 g
Sůl13,75 g
Sacharidy14,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malinké kostičky, smícháme s grilovacím kořením, solí a pepřem. Krok 2: Cibulku nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme maso, orestujeme a až se zatáhne, přidáme lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, lžíci červené papriky a 1 dcl vody. Krok 3: Směs dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Krok 4: Na lžíci másla orestujeme 2 hrnky sypané rýže cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody, osolíme a vaříme do doby, než je rýže kašovitá a voda vyvařená. Krok 5: Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 180 °C na dobu 12-15 minut. Krok 6: Až bude rýže hotová smícháme ji s masem a posypeme Eidamem.

TIP: Jaké jsou oblíbené pokrmy se strouhaným sýrem

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky mijula

U vaření rýže vždy platí: vody dáváme vždy 1,5 násobek rýže

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBEz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

mnam, mnam, mnam... bez sýru by to nebylo rizoto!!!

za poslední dobu mi příjde , že dávat nějaký nový recept je za trest...každý k tomu má nějaké připomínky. Prostě člověk dá dvůj recept, o který se podělí s ostatními a ano, je jasné, že každý jsme zvyklý dělat to jinak a podle sebe. Ale v tom případě nechápu, proč se někdo dívá na recepty, když ve finále to stejně udělá podle sebe a jídlo má vždycky stejné:-//

Říkám taky ano, moje rodina by mi takové to pravé "italské krémové rizoto" nejedla. Chtějí přesně takové, jako je tady. Využiju třeba i zbytků masa z předešlého dne. Není to sice žádná kulinářská bomba, ale je to dobré.:yes: A eidam? Proč ne, když někomu chutná....

Zkoušela jsem několikrát dělat rizoto v troubě, ale to mi nechutnalo. Takhle to mám raději...a ano, sýr na něm mám ráda a znovu ano, jsme v Čechách :):-O

mijula:
A proč, prosímsakra:-)) neuděláte to masénko skoro doměkka, pak společně se zeleninkou nesmícháte s rýží, nezalejete vodou a nedáte společně udusit (upéci):-?
Pak by to nebyla "rýže s masem" a ten název receptu by se stal pravdivým:-))
...a kdyby tam nebyl ten sejra, tak bysme ani nebyli v Čechách...

ano, ale rýže se nerozvaří na kaši, jenom se vyvaří voda...to je za + - 5 minutek, bude to jen taková konzistence kaše, protože ta rýže pouští škrob ;-)

:-O

rýže : na lžici másla orestujeme 2 hrnky rýže, jakmile se orestuje cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody,osolíme, vaříme do doby, než je z rýže kaše a voda je vyvařená. Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby na 180 stupňů na cca 12-15 minut. Až bude rýže hotová smícháme s masem a posypeme eidamem

tak ze ryzi rozvarit na kasi a pak ji ještě dat do trouby? chápu to dobře?

Tématické fráze:
rizoto s vepřovým masem, rizoto s vepřovým masem v troubě, vepřové rizoto, rizoto s vepřovým masem a zeleninou, recept na rizoto s vepřovým masem, rizoto z veproveho masa, rizoto s masem, rizoto s vepřovým masem recept, rizoto s vepřovým. masem, veprove rizoto se zeleninou, vaříme rizoto, rizoto s veprovym, rizoto z vepřového masa v troubě, italské rizoto s vepřovým masem, recepty na rizoto s veprovym masem, zeleninové rizoto s veprovym masem, recepty rizoto z vepřového masa, vepřové rizoto recept, rizoto se zeleninou a masem, rizoto vepřové

Suroviny:
rýže, kotleta vepřová, směs zeleninová mražená, sýr eidam, paprika čerstvá červená, cibule, sůl, koření grilovací, pepř, olej, voda, máslo

Přidat fotografie receptu