Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králíčí polévka s vůní uzeného

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie447 kJ /
107 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti. Krok 2: Měkké maso vyndáme, vložíme zeleninu a nudle provaříme asi 6 min. Mezitím si obereme maso z hlavy a pacek a vložíme zpět. Prohřejeme a pokud je potřeba, dokořeníme. Vynikající využití vývaru z uzených žebírek či jiného uzeného masa.

Zveřejněno 11. 1. 2014

Poznámka autorky spagetka

já jsem vařila žebírka a jako koření do vývaru dávám: bobkový list, špetku uzené papriky, celý koriandr, celý kmín, celé nové koření a pepř – kuličky a kmín vkládám do vajíčka na čaj. Sůl dle chuti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králíčí polévka s vůní uzeného

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lL6J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králíčí polévka s vůní uzeného

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lL6J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Veronika.Hrozna: Děkuju, přesně tak;-);-):-K.

hanes24: U nás bych spíše marně hledala člena rodiny,který by pohrdl polívčičkou z králíka.:-D Z pečínky dělám knedlíčky a přidám do nich trošku uvařeného masa.:-8

Děkuji za názory. Králíčí vývar dělám taky běžně. Tady jsem prostě využila zbylého uzeného vývaru, jelikož se mi už do mražáku nevejde, a právě dodaného čerstvého králíčka. Nemyslím si, že by to bylo špatné spojení chutí, neb vás ujišťuju, že první kritici a strávníci v mé rodině by mi to dali dostatečně najevo.
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou;-);-);-)

Tato diskuse mě velmi pobavila, myslím si, že komu se recept zalíbil ten to uvaří a komu se to nelíbí, ... U jiných zvířat se předním packám říká plecko, ne? Teda alespoň horní části. Taky se používají lopatky, ale myslím, že je to jedno, každý pochopil co má autorka na mysli, nebo ne?Já osobně bych to nedělal(protože bych se zbavil dvou dobrých polévek na úkor jedné), ale určitě je to dobré pro ty, kteří nemají rádi vůni a chuť králíka( ve spoustě rodin se takový člen najde). :yes::-)):-D

Ladi, nechci být rýpal, ale i podle mého je to spíše uzený vývar s králičím masem.Králík chuť uzeného vývaru fakt moc neovlivní.
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit;-)

casino: sory, kde je název Uzená polévka?? Ať koukám, jak koukám, nevidím :-D:-D:-D:-D:-D

:-p:-K:yes:

Jana:
Souhlasím:yes:
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...:-))

spagetka:
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si:-))
U nás tomu říkáme "lopatka":-D:-D:-D

casino:No,králičina moc neovlivní uzený vývar,ale naopak jo.Jestli je to králičí polévka,obětuji tam i přední maso a játra,tak ten králík nebude moc cítit,což by byla pro mě škoda.Bude převládat chuť uzeného.

casino: hele, ty rejpale, :-D:-D:-D, jo bylaa to hlavička s krkem + přední slabounké pacinky, tak jak to mám nazvat?
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu

Polévka z králičího masa se u nás dělala často, neb jsme měli často králičí maso. Teď už ho bohužel draze kupuji. Maminka z žeber, předních pacek a jater dělávala knedlíčky do polévky:-*:-* Vím, že tahle polévka je boží:-*:-*

spagetka:
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů:-))
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu:yes:
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije:-))

Jana Remkova: jani, asi jsi blbě četla, hlavička a přední packy se dycky používaj na polívku :-D:-D:-D:-D:-D,

No, není to špatný nápad hlavě pro ty, co králíka nemusí, ale bylo by jim líto vyhodit karáličí maso na polévku. Já mám králíka ráda, ale polévku z něj jsem ještě nevařila. Určitě by mi ale i tahle verze chutnala:-p

Jana: ani náhodou se to nepřebilo, já ale píšu, že buď majoránka nebo oregáno, ne obojí ;-);-);-). Vím, že hodně lidí dává přednost jednomu nebo druhému. jinak vývary nepřekořeňuju nikdy, právě proto, aby se daly jakkoli použít na jakýkoli jiný způsob. Už s tím počítám a dochucuju už jen to další hotové jídlo, v tomto případě polévku;-). Děkuju ale za názor :yes:

Bylo by mi asi líto přerazit jemnou chuť králičího masa uzeným vývarem.A to oregáno mi tam nesedí,to jen ta majoránka a papriku bych nedala.Asi je to tím,že pro mě je králičí maso vzácné:-)

Tématické fráze:
uzeny kralik, králičí pacička, dobra kralici polevka, jak prerazit vuni jater, co se dává do králíci polevky, králičí maso pach, uzená aroma, vyyvar ze zajeci hlavy, vyuziti hlavy od kralika, kralici polevka s houbami a knedlicky, uzené packy, polévka z hlavičky králíka, králičí přední v polévce, králičí maso využití, polévka karáličí, využití vývaru z uzeného masa, koreni vune uzeneho, polévka z králičího masa, vývar z uzeného masa-recepty, babicovy dobroty 11.1.2014

Suroviny:
maso uzené, králík, sůl, pepř, majoránka, paprika sušená uzená, libeček, zelenina, nudle vlasové

Přidat fotografie receptu