Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 330 kJ / 4 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,45 g |
Tuky | 258,85 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 2,22 g |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 425,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roláda: Žloutky třeme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně mouku, vanilku a nastrouhanou kůru z citronu, na konec tuhý sníh z bílků.
Krok 2: Podle toho jak chci mít velkou hlavu u housenky, tak jsem zvolila malý plecháček (průměr cca 9 cm), vyložila jsem ho pečícím papírem a malou část těsta do něho vylila a upekla. Po vychladnutí opracuji nožem či nůžkami do tvaru koule a poliji čokoládou na vaření, připevním oči, tykadla z pendreku.
Krok 3: Zbylé těsto rozetřu na plech na pečící papír a peču při 200° cca 5-10 minut. Po upečení jsem po kratší délce odřízla plát o šířce asi 15 cm. Tento pruh slouží jako podložka pod housenku. Zbytek stočím do tvaru rolády a nechám vychladnout.
Krok 4: Připravím si krém. Uvařím klasický puding-mléko s pudingovým práškem. Vychladím hotový puding.
Krok 5: Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehávám postupně vždy trochu úplně vychladlého pudingu, je dobré i samotný puding po vychladnutí znovu rozšlehat a pak teprve přidávat do másla.
Krok 6: Se lžičkou vody rozpustím zelené barvivo, stejně tak i červené barvivo. Do 3/4 krému přidám červený "roztok", do zbylé 1/4 dám zelený "roztok" a vše pořádně rozšlehám. Barevný roztok přidávám podle požadované sytosti barvy.
Krok 7: Vychladlou roládu rozvinu, natřu džemem a potřu červeným krémem a znovu zamotám. Roládu umístím na pás potřený zeleným krémem. Roládu potřu na povrchu celou červeným krémem a udělám proužky rozpuštěnou čokoládovou polevou. Přidám hlavu a nožky-půlky piškot namočených v čokoládě.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Moje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
housenka z rolady,
rolada housenka,
housenka jako dort,
velká červená housenka,
roláda jako housenka,
velké housenky foto,
housenky,
dort ve tvaru housenky,
vyroba dortu housenka,
červená housenka,
housenka,
černá housenka,
černé housenky,
malá černá housenka,
malé černé housenky,
dort housenka,
velká zelená housenka,
housenka roláda,
velká housenka,
velká černá housenka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo červené,
potravinářské barvivo zelené,
piškoty,
čokoláda na vaření,
lentilky,
pendrek,
bonbóny jahodové,
jahodová marmeláda
Komentáře (10)