Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 330 kJ / 4 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,45 g |
Tuky | 258,85 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 2,22 g |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 425,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roláda: Žloutky třeme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně mouku, vanilku a nastrouhanou kůru z citronu, na konec tuhý sníh z bílků.
Krok 2: Podle toho jak chci mít velkou hlavu u housenky, tak jsem zvolila malý plecháček (průměr cca 9 cm), vyložila jsem ho pečícím papírem a malou část těsta do něho vylila a upekla. Po vychladnutí opracuji nožem či nůžkami do tvaru koule a poliji čokoládou na vaření, připevním oči, tykadla z pendreku.
Krok 3: Zbylé těsto rozetřu na plech na pečící papír a peču při 200° cca 5-10 minut. Po upečení jsem po kratší délce odřízla plát o šířce asi 15 cm. Tento pruh slouží jako podložka pod housenku. Zbytek stočím do tvaru rolády a nechám vychladnout.
Krok 4: Připravím si krém. Uvařím klasický puding-mléko s pudingovým práškem. Vychladím hotový puding.
Krok 5: Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehávám postupně vždy trochu úplně vychladlého pudingu, je dobré i samotný puding po vychladnutí znovu rozšlehat a pak teprve přidávat do másla.
Krok 6: Se lžičkou vody rozpustím zelené barvivo, stejně tak i červené barvivo. Do 3/4 krému přidám červený "roztok", do zbylé 1/4 dám zelený "roztok" a vše pořádně rozšlehám. Barevný roztok přidávám podle požadované sytosti barvy.
Krok 7: Vychladlou roládu rozvinu, natřu džemem a potřu červeným krémem a znovu zamotám. Roládu umístím na pás potřený zeleným krémem. Roládu potřu na povrchu celou červeným krémem a udělám proužky rozpuštěnou čokoládovou polevou. Přidám hlavu a nožky-půlky piškot namočených v čokoládě.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Moje poznámka
Housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yML
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 11 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 11 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 12 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 12 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 12 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 14 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 15 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 15 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 17 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 19 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 21 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
housenka z rolady,
rolada housenka,
housenka jako dort,
velká červená housenka,
roláda jako housenka,
velké housenky foto,
housenky,
dort ve tvaru housenky,
vyroba dortu housenka,
červená housenka,
housenka,
černá housenka,
černé housenky,
malá černá housenka,
malé černé housenky,
dort housenka,
velká zelená housenka,
housenka roláda,
velká housenka,
velká černá housenka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo červené,
potravinářské barvivo zelené,
piškoty,
čokoláda na vaření,
lentilky,
pendrek,
bonbóny jahodové,
jahodová marmeláda
Komentáře (10)