Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová roláda bez mouky

Upéct roládu bez mouky není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Lehounká jak dech, naplněná šlehačkovým krémem bude exkluzivní tečkou na slavnostní tabuli při rodinné oslavě, nebo při posezení s kamarády.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 503 kJ /
2 271 kcal
Bílkoviny85,08 g
Tuky147,36 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 1,09 g
Sůl2,51 g
Sacharidy134,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledové kaštany nalámeme do šlehačky, rozpustíme a necháme přejít varem. Dáme vychladit do chladničky asi na 1 hodinu. Krok 2: Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Krok 3: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, stěrkou vmícháme prosáté kakao a poté lehce vmícháme bílkový sníh. Krok 4: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 200 °C - asi 10 minut. Krok 5: Papír s upečeným plátem sejmeme z plechu, obrátíme na čistý papír a odstraníme papír z pečení. Plát stočíme do rolády a necháme vychladnout. Krok 6: Do vychlazené šlehačky s kaštany přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme. Krok 7: Plát rozvineme, potřeme ušlehanou šlehačkou a stočíme do rolády. Krok 8: Roládu pocukrujeme.

TIP: Jak na bezlepkovou roládu

Zveřejněno 18. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Njjm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Njjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Vypadá to, že zítra budeme mít ke kafíčku roládu.:-)

Vynikající recept! S roládou se krásně manipuluje, vůbec nepraskla, použila jsem 40% šlehačku bez ztužovače a krásně ztuhla. Ukládám si :yes:

ted jsem vytahla z trouby 5 vajec 13 dkg cukru krupice 13 dkg polohrube velkou lzici kakaa a na špicu nože pras do peč jo a deci oleje pect podle trouby zhruba 10min krem podle chuti nadychana dobra :-O

marta: tak to už je ale úplně jiný recept..., k roládě bez mouky má daleko...8-(

Smetana stačí jednatřicetiprocentní, dávám kakao a cukr, chladit nechám přes noc. Ještě se mi nestalo, že by se neušlehala. Dělám to takto 40 (slovy čtyřicet) let. Chcete-li získat tužší krém, zašlehejte šlehačku do rozšlehaného másla, vynikající do dortů a řezů.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

Casino a JanaB1 děkuji moc za rady, šlehačku jsem chladila opravdu "jen" tu hodinu, jak je v receptu, jinak jsem dělala vše podle návodu, takže tam pravděpodobně bude ten problém, takže příště pořádně vychladím :-)Nicméně i tak byl výsledek vynikající a po roládě se jen zaprášilo :-)

Radvik:
V rcp je poněkud vágní údaj: "...do chladničky asi na 1 hodinu" :-/
Měla jste ten polotovar opravdu dobře vychlazený? Já podobný (kaštany nepoužívám) dělám den dopředu, ale zde toto malé množství bych chladil aspoň 4 hodiny...
Měla šlehačka aspoň 33% tuku?
Měly "1 Ledové kaštany" 50g?

Radvik: Jsem ráda, že se vám roláda povedla. U krému jste asi nedodržela správný postup. Kaštany rozpustit ve šlehačce, nechat přejít varem a do vychlazené šlehačky přidat ztužovač a vyšlehat. Občas roládu peču, krém se mi nikdy nesrazil. Bohužel více neporadím.

Roláda se povedla výborně, vůbec nepopraskala a perfektně se s ní pracovalo, přitom to byla moje úplně první roláda. Zato krém se mi zdrcnul ;-( Nevím, co jsem udělala špatně, dala jsem ho pak do vodní lázně, tak byl hladký, ale úplně tekutý, tak jsem ho zkusila ještě vyšlehat a trochu ztuhnul, ale stejně nevím, kde byla chyba. Může mi nějaká zkušenější cukrářka poradit, jak tomu příště zabránit? ;-)Určitě ji budu dělat častěji :yes:

Tak tento recept vypadá dost dobře-hned vyzkouším a napíšu

Vše jsem udělala jak bylo psáno ale bohužel mi popraskala:-('ale je to zamaskovany krémem :-)

Neskutečně precizní :-D a navíc bez mouky! Super, dávám bod..

:yes::yes:

Rolády jsou u nás oblíbené a tahle je parádní.:yes::yes::yes:

jarda Kadic: Jaroušku, na tom není co zkazit. Rychle upéct a potom roláda nepraská.;-)

Na tohle si netroufnu,ale nenápadně podstrčím sestře,ať se děvče snaží:-D:yes:

Tématické fráze:
roláda jednoduchá která nepraská, kakaova rolada bez mouky, kakaová roláda se šlehačkou bez mouky, roláda bez mouky, roláda z bílků bez mouky, kakaova rolada, kakaová roláda z bílků, výborná roláda která nepraská, roláda den a noc, sladká roláda jednoduchá která nepraská, roláda která nepraská, bílková roláda bez mouky, kakaová roláda se šlehačkou, bílková kakaová roláda, roláda z kakaa bez mouky, rolada kakaova bez mouky, kakaová roláda bez mouky se šlehačkou, bílková roláda se slehačkou, kakaová roláda bez mouky a cukru, rolady bez mouky

Suroviny:
vejce, kakao, cukr krupice, sůl, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, tyčinky

Přidat fotografie receptu