Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bigos v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Porce: podle jedíků 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 715 kJ /
888 kcal
Bílkoviny79,38 g
Tuky32,12 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,42 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené směsi koření. Krok 2: Dno hrnce vytřeme sádlem se škvarky. Vložíme cibuli a obě zelí se sušenými houbami – houby nenamáčíme. Na zelí vložíme maso. Krok 3: Zalijeme vínem. Krok 4: Pomalíme na druhém stupni 4 hodiny, dle potřeby čas přidáme do požadované měkkosti. Krok 5: Dochutíme, promícháme, hrnec vypneme a necháme 10 minut na dokonalé propojení chutí. Krok 6: Bigos je dobré nechat aspoň 24 hodin uležet. Ale jelikož je to, aspoň u nás, jídlo na víc dní, tak se prostě uleží.
Větší jedlíci k bigosu přikusují chléb.

Zveřejněno 19. 1. 2014

Poznámka autorky spagetka

Opět velká spokojenost s PH. Jídlo je šťavnaté, voňavé a ušpiníme jen jednu nádobu.

Druh ingrediencí jsem volila dle obsahu mrazáku. Je možné použít jakékoli maso, jen by neměla chybět pikantní klobása, samozřejmě nesmí chybět oba druhy zelí. Množství jsem musela upravit tak, aby se snědlo v odpovídající době skladování v lednici, neb nemůžu dát do plného mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bigos v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rnnz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bigos v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rnnz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (44)

Ty mi davas, uz ho mam opet v PH a rodinka vyzaduje pouze tuto verzi beze zmen:-)).

Danca: supééér, no vida, jak se nám ta rodinka PH a bigosu rozrůstá ;-):-D:yes:

Tak včera jsem v "pomaláčku" vyzkoušela svůj první bigos (podle tohoto rcp.http://www.toprecepty.cz/recept/34479-bigos-pana-t.... Večer jsem všechny ingredience "naházela" do hrnce (jako maso jsem použila kuřecí stehna, rozdělená v kloubu)a ráno si manžel, který se vrátil z noční, pochutnával na úžasně vonícím a skvěle chutnajícím papáníčku! Uznávám, že bigos k snídani je poněkud "drsná" záležitost, ale je fakt že ta vůně byla hodně lákavá :-!A chuť je vynikající (dala jsem si k večeři a snesla bych klidně nášup:-p:-D):yes::yes:

chocolate: paráda, děkuju :-K:-K :yes::yes::yes::yes:. Hele, ono to chce ty teploty vychytat podle své ho PH, možná je to jako u trouby, že taky pečeš podle sebe, talže i dobu budem brát jen jako orientační. A taky, jak půíšeš, určo záleží i na kvalitě masa, kasždá kupujem od jiného řezník.
Ale to si pochutnáte ;-):-p

Hlásím, že už nejsem bigosová panna a i já mám své "poprvé" s tímto legendárním pokrmem za sebou.
Je to opravdu vynikající.Pomalila jsem nakonec 5 hodin na high, protože to moje prasátko, ze kterého byla kotleta a plec, pravděpodobně trénovalo jako sparingpartner Železníka na Velkou pardubickou.Cibuli, maso i klobásku jsem opekla a oproti koření v rcp jsem přidala bobk. list a vynechala oregano.S klidným svědomím přidávám třináctý bod.
Foto přidáno, snad neurazí;-).

Ladi:-K, "pomalíš" vskutku skvěle, tak ať se i nadále dobře vede ;-):-p:-K +12:yes:

spagetka:Jasný;-)a díky Tobě i senky za rady.

chocolate: Supéér a pak ještě výsledek, jo? kujííííí ;-):yes::yes::yes:

spagetka:Já už mám v PH a s dovolením přidávám foto v hrnci.
Samozřejmě klidně smažu;-).

senky::-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

P.S před manželem se mi dařilo to skoro celý rok tajit, až to moje milovaná manikérka prokecla:-D:-D "prý: dál už to neprasklo??" myslela jsem, že bude po smrti :-D:-D:-D To jen tak na okraj:-));-)

spagetka:Ladi, mám, ale jednou si takhle restuju a ono "lup" a povrchová glazura má z venkovní strany jemnou linku!! Pak jsem zjistila, ža jsem na hořák nedala tu drátěnou podložku, nádobu používám bez problémů dál, ale restuju už zásadně na pánvi !! K prvnímu nákupu jsem dostala nějaký slevový bonus, tak jsem rychle , tajně ;-), objednala ještě jednu nádobu do rezervy:-)):-)) ale byla jsem na infarkt:-D:-D Mám dojem, že jsem to někde do diskuze psala raději šoupnu do myčky o kus navíc:-))

spagetka:Spagi, já také nemám kameninový vnitřek a musím restovat zvlášť.Ovšem už ho mám čtyři roky;-) dědka, ale zase tak moc mi to nevadí.Myje myčka, ne já:-D.

senky: jani, prosímtě, ty nemáš možnost orestovat to přímo v té nádobě? Já bych snad měla mít, už mi někdo radil, že tam kde je lepší maso nejprv orestovat, ať to udělám. Takže příště a možná i cibulku zpěním, v té mé nádobě by to mělo jít na sporáku, než to pak vložím do té elektriky

senky:Janičko děkuji:-K za reakci.Přiznám se, že o tom opečení jsem také říkala, že udělám, ale bigos jsem nikdy nevařila ani nejedla, takže jsem se chtěla optat kudy na to;-)a raději si nechám poradit.

Tématické fráze:
recepty v pomalém hrnci, pomalý hrnec recepty, bigos, zkušenosti s pomalým hrncem, jak uvařit bigus, plecko recepty bigos, bigus, bigos nejlepší recept, bigos z pomaleho hrnce, bigos podle tadeusza, bigos v ph, recept z pomalém hrnci, ph recept bigos, moučníky v pomalém hrnci, recept plný hrnec, bigos podle pana tadeusza, cerstve zeli v pomalém hrnci, pomalý hrnec recepty moučníky, pomalý hrnec t recepty, který je nejlepší pomalý hrnec

Suroviny:
zelí, zelí hlávkové, klobása, maso králičí, skelet kuřecí, kotleta vepřová, houby sušené, cibule, víno červené, sádlo, škvarky, koření, koření oregáno, pepř, kmín drcený, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá

Přidat fotografie receptu