Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí závitky s fenyklem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 875 kJ /
1 643 kcal
Bílkoviny5,90 g
Tuky167,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy5,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřbítky osolíme, pomažeme hrubozrnnou hořčicí a rozdělíme na ně sušená rajčata nakrájená na proužky. Krok 2: Svineme do roládky a pevně ovineme plátky slaniny. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a závitky opečeme. Krok 4: Přendáme je do pekáčku i s výpekem, podlijeme vínem, poklademe plátky másla, opepříme, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Krok 5: Před koncem pekáček odklopíme, do výpeku dáme pokrájený fenykl a dopečeme dozlatova.

TIP: Fenykl v naší kuchyni

Zveřejněno 19. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí závitky s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxxO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí závitky s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxxO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuju:-K

:yes::yes: nádherná prezentace a fenykl miluji, dík za pěkný recept :-K

Pěkný recept, jen mít při ruce toho králíka:-p+:yes:

maris: že už není mě velmi mrzí, ale člověka potěší, že by ses rozdělila -takže díky:yes::-D však já si tuto dobrotu také udělám;-)
jen co budu mít více hřbetů:-K

To jídlo vypadá tak lákavě:-*. A králíka mám moc ráda :yes::yes: +14

Dana61: bohužel už není, jinak bych se rozdělila;-):-) díky:-)

taková krása a já mám hlad jako vlk:yes::-D aby mě ale někdo nenapadl,tak prohlašuji, že babičku ani Karkulku nespolknu;-)

danielle72: díky:-)

Maruško, to je krása, a ty barvičky - jaro na talíři! :-)

maris::-D To se poddá;-)

1974andrea: no to se tak nedá říct:-)), moc ji nemusím, ale nějak se mi ztratila dijonská, o které jsem byla přesvědčená, že ji mám, tak přišla na řadu hrubozrnná, ale dobrý:-))
Díky:-)

Dobrota Maruško:yes:, zrovna jsem si koupila dva fenykly, ale králíka jsem tam nechala a vrátila jim do mrazáku. Takový nedochůdče, hrůza:-S Už jsi vzala hrubozrnnou hořčici na milost?;-)

ivulinka: my je máme taky málo, kupuju je v Makru, měla jsem zdroj domácích, ale ten vyschnul:no:
Děkuju:-K

My králíky nemáme:-/, to tvoje jídlo vypadá moc hezky a krásně barevně:yes:

Jani, Jitkas - děkuju:-K

Tématické fráze:
králík s fenyklem, kralici závitky, králíci hřbet fenykl, 2 vykostěné králičí hřbety 1 větší bulva fenyklu 6 ks sušených rajčat naložených v oleji 150 g slaniny nejlépe tyrolské - plátky hrubozrnná hořčice 150 ml bílého vína 50 g máslo pepř sůl, králíčí recepty, recepty z fenyklu, králík recepty, kralici zavitky s parkem a zeleninou, závitky s fenyklem

Suroviny:
hřbet králičí, fenykl, rajče sušené v oleji, slanina, hořčice hrubozrnná, víno bílé, máslo, olej olivový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu