Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 647 kJ /
2 306 kcal
Bílkoviny69,26 g
Tuky36,39 g
Vláknina14,30 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,21 g
Sacharidy418,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic kvásek. Krok 2: Brambory nastrouhejte na jemno, osolte, přidejte malinko mletého kmínu, sušeného česneku a hrst smažené sušené cibulky. Krok 3: Promíchejte s moukou, vajíčkem, kváskem a vypracujte těsto. Bude-li se vám zdát příliš řídké, přidejte mouku a nechte na teplém místě vykynout. Krok 4: Těsto je řidší, než klasické kynuté, proto nešetřete na vále moukou, těsto na ni vyškrábněte, lžící nebo nožem oddělte přiměřeně velké kousky, poválejte v mouce a dejte na plech, vyložený pečícím papírem. Krok 5: Mně těch "kousků" vyšlo 12, akorát na jeden velký plech. Nechte znovu trochu vykynout. Krok 6: Střed bochánků lžičkou proškrábněte, vyložte kouskem okapaného rajčete, posypte bazalkou, na to vmáčkněte 1/12 Hermelínu. Krok 7: Koláč pomažte olejem, ve kterém byla rajčata naložena a posypte strouhaným Parmazánem. Krok 8: V troubě, vyhřáté asi na 170°C pečte cca 20-25 minut, než koláče zezlátnou. Krok 9: Horké znovu posypte Parmazánem.

Zveřejněno 19. 1. 2014

Poznámka autorky hosta

Zbyly mi od včerejška brambory. Pak už to byla čistá improvizace :))

S napětím jsem čekala, co z toho bude, dopředu jsem oželela suroviny, ale výsledek velmi mile překvapil nejen nás, ale i nečekanou návštěvu.

Do kynutého těsta brambor občas přidávám, tento poměr byl ale obrácený. Oproti bramborovým plackám zůstaly tyhle koláče i studené kypré, vláčné - prostě moc dobré

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qq0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qq0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

bystrouska: to je fajn, jsem ráda, že chutnalo:-))

Tak jsem koláčky upekla a jsou moc dobré:yes:. Sušená rajčata mi nechutnají, tak jsem použila čerstvá rozkrájená cherry rajčátka¨. Bodík jsem už přidala:-K.

Jitko, velice vydařené:-Oa se sýrem:-p:-p+:yes:super fotka:yes:

:yes: Práve v uplynulých dňoch som si spomínala na starý mamkin recept - niečo podobné, kysnuté cesto so zemiakmi, aj mlieko tam bolo. Tvoj recept mi to pripomenul (bez korenín a paradajok, syra), asi pristúpim k realizácii. Jedávali sme to k sýtej polievke.

Krásné to máš:yes:

maria: počítačovou negramotností jak vidno netrpíš, zkus prosto "strejdu googla"

Ďakujem za pripomienky k mojim pripomienkam k receptu, no teraz prosím o recept na SKUTOČNÉHO!!!! moravského vrabca!A prosím, bez exotických prísad. Prosto, "vrabca".
Vďaka, maria

maria: nemám pocit, že jsem používala nějaká extra exotická koření - sušená smažená cibulka je proti čerstvě osmažené do těsta křoupavější, chutnější, sušený česnekový prášek není tak agresivní jako rozetřený čerstvý česnek a lépe se míchá a dávkuje. Jde o předem upravené čisté potraviny, bez éček a glutamátů. Sušená nakládaná rajčata v kořeněném oleji je opravdu něco velmi rozdílného od rajčat nakládaných ve vlastní šťávě. Specielně v tomto receptu tyto suroviny měly své nezaměnitelné místo a podle mne je zas totální hloupost něco demagogicky tvrdit, když to nevyzkoušíš.
Díky za podporu ostatním, než jsem dlouho rozepsaný příspěvek stačila odeslat, mnozí mne předběhli:-))

Tak nevim, co je na susenem cesneku, cibuli a rajcatech exotickeho. Klidne si cibuli osmazte sama a pridejte Vas cesnek, ale ta rajcata plna vody bych tam osobne nedavala, testo je bramborove, tekutina mu nesvedci.

jarda Kadic:
Asi píšete o mně:-)):-)):-))
Normálně zkouším nový recep s tím, že ho dodržím, jak jen to jde, pokud tam nejsou nějaké, od pohledu zjevné hlouposti:-))
à propos, co že to říkala maminka Forrest Gumpa o hlouposti?:-8

maria:
...souhlasím s vámi ohledně trendu s přehnaným množstvím ingrediencí:-// ale to není tento případ (což jste samozřejmě neřekla):-))
...ale zkuste si 1x koupit ta sušená rajčata v oleji, a víckrát nenapíšete to co jste napsala...:-))

Pokud si nekdo myslí,že musí otrocky uvařit recept přesně tak,jak je napsaný,je on sám totálně hloupý.

maria: Já si myslím, že nikdo Vám nebrání, abyste si dala suroviny, jaké chutnají Vám. Autorka dala takové, které chutnají jí a její rodině. Každý přece vaří především dle své chuti. Zaujme mě nápad, ale ne některé suroviny, tak si je přizpůsobím. Recept přece neznamená, že ho musím otrocky napodobit, pokud mi tam něco nevyhovuje.;-);-)

Recept môže byť dobrý, no nechápem, prečo by som mala použiť praženú sušenú cibuľu, sušený cesnak, veď rovnaké cesto by sa malo dať urobiť aj zo "živých". A nemôžem namiesto sušených rajčín v oleji použiť rajčiny zavárané vo vlastnej šťave? Chutia skoro ako čerstvé, no a ten olej sa doleje, napr.slnečnicový.
Recepty z tohto portálu mi chodia už dlho, no začínam mať pocit, že autorky sú presvedčené, že čím viac "exotických"korenín použijú, tým je recept príťažlivejší. Podľa mňa je to ale totálna hlúposť.

Díky všem za přízeň. Někdo dal do podobných i bramborové placky, které se také jmenovaly "koláčky", odstranila jsem je, protože to bylo něco úplně jiného, tohle jsou opravdu nakynuté koláče, od placek velmi odlišné

Tématické fráze:
smazene bramborove kolacky, horké bramborové koláčky recept, bramborové koláčky recept, co k bramborovým plackám, bramboráky se smaženým hermelínem, co k bramborovým plackám, vepřové k bramborovým plackám, bramborove koule s hermelinem, co ke smaženým bramborovým plackám, kolacky z parmazanem, bramborové koláčky s hermelínem, pečený koláč s hermelínem, bramborové s parmazánem, koláčky s hermelínem, žampionová omáčka k bramborovým plackám, parmazánové brambory, kolac s parmazanem, bramborové koláčky smažené, recep na bramborovou omáčku, koláč z brambor kvasnice

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, droždí čerstvé, cukr, sýr hermelín, rajče sušené, sůl, cibule sušená, sušená bazalka, česnek sušený, kmín mletý, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu