Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny vdolky

Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová. Ale lze je samozřejmě konzumovat i bez polévky. Je to osvědčený recept. Vdolky sypané solí a mákem jsou dobrůtka, vyzkoušejte je určitě i vy.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petranovakova petranovakova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min +90 min kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, +90 min kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 309 kJ /
2 703 kcal
Bílkoviny81,41 g
Tuky92,83 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy377,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Krok 2: Mouku smícháme s olejem, vajíčkem a vzniklým kváskem a vypracujeme těsto (přidáme případně ještě trochu vlažného mléka, aby se těsto lépe spojilo). Krok 3: Těsto necháme asi 1 hodinu kynout. Krok 4: Z těsta tvarujeme bochánky, které ještě necháme na plechu kynout zakryté utěrkou asi 30 minut. Krok 5: Potřeme vajíčkem, posypeme solí a mákem a pečeme při 180 °C cca 15-20 minut. Krok 6: Ještě teplé potřeme rozehřátým máslem.

TIP: Na co se hodí mák

Zveřejněno 19. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vv4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vv4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

rihana: zdravím, tu sůl s mákem na syrové a s tím do trouby. Upečené potřít máslem

Mňamka! Jednoduché a moc dobré vdolky.

;-) upečeno. Vypadají a CHUTNAJÍ skvěle :-8 :-8

Když jsem byl malý kluk tak babička je pekla k zelnici nebo gulášové ,vlastně ke všem hustým polévkám. Pekla je v kachlových kamnech a dávala na verandu vychladnout . My kluci počkaly až odejde naházely vdolky za triko a hurá ven. Ale ona dobře věděla proč je tam dává a pak se na oko zlobila že je jíme teplé a budou nás bolet břicha - nebolela .:yes::-D:-K

Včera jsem pekla :-p Luxusni, akorat to chtělo přidat vic mlika. Děkuji za super recept. Určitě budu pect zas

rihana: ano rozehřátým máslem nebo olejem, ale já používám máslo....sůl ani mák se neodrolí:-)

Nádherný. Jen bych se chtěla zeptat. Potřít rozehřátým máslem po vyndání z trouby na tu sůl a mák? Neodrolím tu sůl s mákem?

:yes: v době bezmasých čtvrtků (dříve narození mi rozumějí:-))) jsme mívali podobné ke gulášové polévce, mně to moc chutnalo;-)

Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky, recept na vdolky slané s mákem, vdolky, recepty ládi hrušky vdolky, vdolky s mákem recept, vdolky recept, vdolky s makem, vdolky podle ládi hrušky, slané vdolky, levné vdolky, babiččiny recepty, babiččiny recepty, vdolky slané, babiččiny vdolky slané, recept na vdolky, babiciny vdolky, recept na slané vdolky, láďá hruška vdolky, recepty levne vdolky, vdolky s hruškama

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, olej, vejce, cukr, sůl, vejce, máslo, sůl hrubozrnná, mák

Přidat fotografie receptu