Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kuřecí řízky se zázvorem a kouřovou solí

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 950 kJ /
1 183 kcal
Bílkoviny185,13 g
Tuky47,07 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 2,67 g
Sůl6,51 g
Sacharidy4,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso opláchneme, osušíme a mírně přes folii naklepeme. V misce si rozmícháme olivový olej, sušený zázvor, kouřovou sůl, nadrcené bylinky, zamícháme a vetřeme do naklepaných řízků. Maso necháme v misce v chladu přes noc, aby pěkně nasáklo příchuť zázvoru, soli a bylinek. Krok 2: Smícháme vejce, perlivou vodu, hladkou mouku a v této směsi řízky obalíme. Nakonec vkládáme do domácí strouhanky. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby na plech s pečícím papírem (papír jsme malinko pokapali olejem) a smažíme na 180-200°C dozlatova. Během smažení v troubě podle potřeby obrátíme. Podáváme s celerovým šťouchaným bramborem.

Zveřejněno 19. 1. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme místo perlivé vody dát i pivo. Místo kouřové soli můžeme nahradit uzenou sypkou papriku se solí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kuřecí řízky se zázvorem a kouřovou solí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yyL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kuřecí řízky se zázvorem a kouřovou solí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yyL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Albatros498022 5. 7. 2016 12:55
Není lepší místo náhražky udělat pořádný řízek a ne jako surovinu používat náhradu masa.:-//

Albatros498022: náhradu masa? Dnes jsou asi fakt skvrny na slunci;-)

Díky holky všem:-K

Řízky miluju:-*:-*, asi nejvíce telecí:-p. Zacházím s nimi jako s šafránem. Často je nedělám, zkrátka jsou smažené. Tvoje vypadají krásně:yes: +10

varilamyskakasicku: Myšičko-kašičko, děkuji. Zcela jistě vyzkouším.

Martina: můžeš taky, ale max. tak 2 cm nastrouhat, více ne:-K

Mňam, máš to moc hezké:yes::yes::-))
A může se sušený závor nahradit jemně nastrouhaným ?

Šnicle jak hrom:-D:-)):-)):-D:yes:

Do tohoto lákavě vypadajícího řízku bych se s chutí zakousla,mňam:-p:yes::-K

nádherné :yes::-D jak já jsem ráda, že řízky na xx způsobů frčí všude a člověk se jich nepřejí;-):-D

Ŕízek je prostě řízek a ten Tvůj vypadá a určitě i chutná fantasticky. V troubě jsem je už také zkoušela, ale musím vychytat ještě teplotu - byly trochu vysušené. Ten zázvor je báječný nápad:-))):yes::yes::yes:

:yes::yes::-p:-K

hosta: vzpomněla jsem si Jitko, že v sobotu jsem koupila uzenou červenou papriku v OBI- teď mi to připomněl manžel:-K;-):-))

Jackie79: je s tím klid, v podstatě máš řízky krásně zlaté, všechny stejně teplé a můžeš si mezitím udělat něco jiného. Manžel si někdy přeje řízky z trouby bez pečícího papíru, také moc dobré, smaží se v troubě pak na oleji:-p:-p

1974andrea: někdy dávám řízky do trouby na plech i s olejem, někdy na plech bez oleje. Pro mne smažené;-)

varilamyskakasicku:Ivo, jen malá poznámka, nejsou smažené, ale pečené, pokud je pečeš v troubě. Smažení je ve vyšší vrstvě oleje;-)

varilamyskakasicku: to musím vážně vyzkoušet. Je fakt, že když smažím řízky pro celou rodinu - 3 chlapi a já, tak u toho stojím tak 40 minut. A než dodělám poslední, ty první už jsou skoro studené. Vyzkouším co nejdříve a moc děkuju za skvělý tip :yes:;-)

Díky za recept, ty jsou fantastické. Vyzkouším.

Jackie79: Už je jinak nedělám. Jsou podle mne křehčí, nejsou plné tuku, všechny mají zlatavou barvu, žádný není připálený. Dám je do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem / když dělám kuřecí řízky, malinko plech potřu olejem/- není to ale nutné. Pak už se jen dívám, jak to vypadá, když vidím, že je potřeba, tak je obrátím a pak zkusím, jak vypadají, zda jsou měkké, když jsou, vyndám a podávám, ale už je tady hodně receptů smažení na plechu / dělám stejně květák, karbanátky apod. /. Uštříš čas, nestojíš u pánve atd.

No teda :-p vážně jsou pečené / smažené v troubě? Už jsem je párkrát chtěla v troubě vyzkoušet, ale nikdy jsem se k tomu neodhodlala. Můžu vědět, jak chutnají? Mají stejně dobrou chuť jako ty smažené v oleji?:-) A ještě jedna otázka, jak dlouho to asi trvá, než se v troubě upečou pěkně dozlatova, tak 20 min?

hosta: pojem : "Kovomat" mám spojený s dětstvím, kde jsem stála před výlohou a koukala jsem na jízdní kola, jinak jsem to pak neslyšela... až dnes od Tebe:-K;-) no všude je všechno;-)

varilamyskakasicku:tahle je výborná, i to ostatní koření z odkazu. Kovomat - domácí potřeby, nyní MAT
http://www.matgroup.cz/o-nas

maris: máš ji tam Maruško, ta je jiná, než má Jitka, ta od Rojíka je jemná a krásně voní;-):-p

hosta: to není ona Jitko, tato je jemná, dám foto, jaký Kovomat??:-)):-D

varilamyskakasicku::-D to nemusíš, já jsem si dělala legraci;-):-))

maris: Maruško;-):-)):-)):-)) je odsud ze soutěže stránek, jak jsme dostali Tu odměnu "Rojíkovo koření", dám Ti fotku radši:-O

maris: asi jo, posypat s ní můžeš klidně ten Ivin řízek :-D
http://kulinar.cz/koreni/

hosta: v Kovomatu:-O, není posypová ?;-):-)):-))

Lákavé:yes:, řízky mohu jakékoliv:-)) Přidala jsem fotku té soli (myslím, že to bude ona), u nás ji prodávají v Kovomatu:-D:-D tam co příchutě do sodastreamu:-))

Musím vyzkoušet:-p:yes:

Tématické fráze:
kouřová sůl, řízky smažené v troubě, kouřová sůl recepty, recept řízky v troubě na pečícím papíru, řízky v troubě na pečícím papíru, kulinar.cz, rizek se zázvorem, smažený kuřecí řízek, kuřecí maso smažené na pečícím papiru, jak se dlouho mají smažit kuřecí řízky, kureci rizky recept, jak udělat řízky v troubě, rizek v pecicim papiru, rizky s medem, smažený řízek s medem, smažený rizek v troube na pecicim papiru, pikantní kuřecí řízky se zázvorem, smažení řízků na pečícím papíře, řízky z trouby na pečícím papíře, recepty kouřová sůl

Suroviny:
maso kuřecí, olej olivový, sůl kouřová, zázvor sušený, libeček, petrželka, mouka hladká, strouhanka, vejce, olej olivový, voda perlivá

Přidat fotografie receptu