Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na šalvěji

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fazolka2009 fazolka2009

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 340 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny229,31 g
Tuky51,34 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy30,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pěčeni osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme šalvěji (lístky, já používám drcenou a posypu ze všech stran). Krok 2: Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme do trouby na 170-175°C na cca 60-80 minut ( hotové poznáte dle zlatavé barvy kůrky). Krok 3: Mezitím si nakrájíme jablka, na panvičce rozpustíme maslo a jablka lehounce podusíme (jablka musí změknout a být vláčná, ale pozor ať nespálíte máslo). Krok 4: Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s jablky. Jako příloha jsou možné brambory. Lepe mi chutná s rýží, (Jasmínová rýže osmahlá na másle (minutka až minutka a půl), pak zalijeme vodou a vaříme dokud se voda nevyvaří cca 10-15 min., přikryjeme a necháme dojít.)

Zveřejněno 20. 1. 2014

Poznámka autora fazolka2009

Vsem doporucuji vyzkouset, mozna spatne nafoceno, ale neni to rozhodne suche, jak se tu snazi nekdo bez vyzkouseni jen z pohledu fotek tvrdit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5XD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5XD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Zdravím. Recept mne zaujal kombinací masa a ovoce, a také diskuzí :-) Recept jsem vyzkoušela. A dávám za pravdu autorce, že to NENÍ suché. Záleží na každém kolik si dá vody (přidala jsem fotky). Šťáva je velmi světlá a na rýži není vidět, i když je polito hodně. Jediné na co byla od strávníků "stížnost", že jídlo nevypadá "živě", chtělo by to nějak ozdobit rýži, možná příště posypu kousky šalvěje...

casino::-D:-D:-D:-D

Pěkné počtení...

fazolka2009:
Přijde mi, že se zbytečně iritujete (možná ne, ale mně to tak připadá):-))

Co napsala Pajaja: úúúúúplně dole kromě toho, že by se udusila? (no, možná škoda že to nerealizovala):-))
Napsala: "...na obrázku to vypadá, jako by tam k masu nebyla žádná šťáva."
Je na obrázku šťava? Nevím, já ji tam taky nevidím...

:-))Mimo mísu:
Napsat: "Suche maso bez stavicky nikdo u nas nerad" je totéž, jako napsat: Suche maso bez stavicky mame u nas vsichni radi.:-))

Pajaja: Zkusena kucharka, nepopiram, dvacet let vareni jiste mas a leta jsou znat (celkem dost receptu se mi libi, nektere moc:-K), ale pouzivat(u nekterych) masox a presolene smesky koreni? Je to kazdeho volba, ale ja se snazim minimalizivat chemii v jidle a taky nepouzivat to co drive bylo zvykem (nekde je zvykem dodnes), treba zahustovani moukou. Jsou zdravejsi varianty zahusteni, priprava vyvaru a pouzivat koreni a udelat smesku doma misto koupeni presolenych smesi.
A uz nereaguji protoze to nema pridanou hodnotu a k nicemu to nevede. Asi nejlepsi to bude smazat a publiknout az budu varit priste s poradnou davkou stavy.;-)

Pajaja: A pro tvoji informaci je to o vyjadreni nazoru po vyzkouseni a uvareni, ne spamovani nerelevantimi nazory utvorenych pouze z fotek. Kdepak, kritik v kazdem ohledu. Nemam nic proti vyjadreni nazoru, ale pote co to clovek uvari a ochutna, ne usuzovat jen s fotek. (pokud ti jde o fotky, muzes jit sve publikovat na 500px.com)
Priste specialne foto pro tebe plavajici ve stave a nastrojene jak z Hiltonu:-D
Bohuzel na fotaku nemam rezim stava a fotky ala PAJAJA. Je smesne (kazdy si nazor udela sam) hodnotit dle fotky, zda je pecene stavnata :-D To by si snad kazdy myslici clovek dovolil az po ochutnani:-p
Nehlede, ze tva priprava muze plavat v sosu a nekdo jiny to moc nemusi. Takze v tomto receptu zalezi jak si to kazdy podleje, v mem pripade akorat, nikdo si na suchost nestezoval a nemusel zapijet s kazdym soustem aby polknul, dokonce ani deti ne a ze ty jsou na toto az prilis vnimave a suche veci nemusi...
Sb

fazolka2009: Fazolko, promiň, já zde opravdu nepatřím k lidem, kteří pokrmy kritizují, sama jich tu mám spoustu. . . ale já za to prostě nemůžu, podle Tebe není šťáva vidět na talíři, protože se vsákla do rýže, ale ona není ani v pekáči, protože se vsákla do pekáče. Já prostě nemůžu nereagovat. . . Tak se tedy omlouvám, asi špatně vidím, ale u mně je to suchý na každém Tvém obrázku. Pečeně má být šťavnatá a ta Tvá není ani omylem. Zkoušela jsem tu velkou spoustu receptů, protože je opravdu důležité, jak vypadají autorovy fotky. Nejsem začínající kuchařka, to mi věř. Jenže, bohužel, fotky tohoto receptu jsou tak bídné, že fakt nevyzkouším. Podívám se na jiné Tvé recepty a věřím, že tam najdu lepší inspiraci a podle nějakého Tvého receptu uvařím. Takže, jen pro Tvou informaci, tyto stránky nejsou jen o chválení, ale o vyjádření názorů ostatních, jinak bysi je sem nedávala, viď? Krásný den a jdu na to. . . ;-)

Pajaja: Pro info pekac je vyfocen se stavou, proste to ale vypada jako by tam zadna nebyla.

Pajaja: Jinak kdyby pani chytra aranzerka lepe studovala v hrnci stava je, priste budu fotit misto starym kompaktem zrcadlovkou at mate dobry pocit z fotky aniz byste to uvarila...

spagetka: spis ja koncim slidma co nemaji co na praci a jen rejpat bez vyzkouseni pa:-S

Pajaja:jake pochlebovani? Co to nejprve zkusit udelat a pak kritizovat. Ale toto je asi uchylka ceskeho urejpaneho naroda, bohuzel...

Lorencs: Susinu jdete pane Lorenc hledat na obalech syru :-D

Pajaja: Pavli, neber to jako rýpání, já s tebou souhlasím v tom,že na fotce to jako suché vypadá,ale pochop zas ty, že prostě autorka tu šťávičku tam nedala tak, aby byla na fotce vidět. Takhle suché to určo nejedli ;-);-);-);-). hele už jme si to vysvětlily, tak končíme nééé ;-);-);-);-):-K:-K:-K

fazolka2009: Nehledě k tomu, že teď, po podrobném prozkoumání obrázku ještě nenakrájeného masa v pečící nádobě. I tam je to nasucho! Takže jsem se vlastně nespletla. A teď už po těch nechutnejch komentářích rýpám, uznávám. Je to suché a basta! :-))

tejaja: Jejda, tak to bych vážně nečekala, že mých pár slov rozpoutá takovou bitvu! :-O Já vůbec nerýpala, jen jsem si dovolila říct, že to všechno vidím suché. . . V dalších třech komentářích bylo vysvětleno, vůbec nechápu, proč to tak rozšiřuješ. Řekla jsem, že se mi recept líbí, akorát že šťáva tam není vidět a ještě jako příloha rýže, že bych se udusila. Tohle přece není rýpání. To se tu vážně musí každému pochlebovat? :-((

Libi se mi komentaře,jak obhajujete tu sušinu na taliři....:-D:yes:

tejaja: Take si myslim, ze to je rypani, ale jen at si rypaji :-D
bez rypani by byla nuda :-)
Po predcteni musi byt kazdemu jasne, ze podlita tekutina se zredukne castecne a zustane stavicka, samo nekdy se musi v prubehu trosku pridat, kdyz se da na zacatku malo....
Chce to vyzkouset.

Tématické fráze:
vepřové na šalvěji, vepřová pečeně na šalvěji, vepřová pečeně, pečeně na šalvěji, minutka z vepřové pečeně, vepřová pečeně recept, vepřová pečeně minutka recepty, vepřové plátky na šalvěji, maso na salveji, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně recept jako minutka, vepřové pečeně na na šalvěji, veprova na šalvějí, vepřova pečeně minutky, vepřový plátek na šalvěji, vepřová pečeně minutka, vepřová pečeně šalvěj, vepřévé na na šalvěji, vepřové na šalvěji příloha, vepřové se šalvěje

Suroviny:
pečeně vepřová, šalvěj, sůl, pepř, jablko, máslo

Přidat fotografie receptu