Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová bábovka-rychlovka

Jednoduchá a rychlá bábovka s kakaem. Díky jogurtu je krásně vláčná. Podle chuti přidáme ořechy, kokos, nebo i rozinky. Skvěle se hodí na snídani nebo k nedělní kávě.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karolina1998

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 348 kJ /
322 kcal
Bílkoviny25,83 g
Tuky9,83 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy29,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme nejdříve tekuté suroviny - mléko, olej, jogurt. Krok 2: Poté přidáme sypké - cukr, mouku, sodu, ořechy a kakao. Krok 3: Vše pořádně metličkou promícháme. Krok 4: Připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou mouku. Přendáme do ní těsto. Krok 5: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

Nejlepší recepty na bábovky. Jednoduché postupy, které hravě zvládne i začátečník

Zveřejněno 21. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka-rychlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5NE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka-rychlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5NE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

tak nevím, není to moje první bábovka, ale výsledek tedy divný, v receptu vážně není ani jedno vejce ? pekl jsem do růžova cca 50 minut na 170 st. na špejli nelepilo, ale uvnitř to spíš vypadá jako piškotový pudink (když se vaří ve vodní lázni těsto - v anglických receptech) není to ani moc nadýchané, takové trochu lepidlo ?? tak co je u mě špatně 8-(

Je skvělá. Jen já nepřidávám mléko a dělám ji z hladké mouky. Přidávám foto + bod :-)

Za recept a za formu! :yes:;-)

Irule: Krásna, však? :-) To som kúpila dcére pred niekoľkými rokmi cez internet. ;-)

tejaja: krásná forma :yes::yes::yes:

Piekla som s vnučkou, ona malú a ja veľkú bábovku. :-) Cesto podľa uvedeného množstva bolo dosť husté, pridala som trocha mlieka, ale mohla som viac. bábovka bola dosť hutná, ale chuťocvo nie zlá.

Použite kelimok z jogurtu ktorý dáte do bábovky;-)

Prosím Vás, objem kelímku je se snad stále stejný, takže když použiji stále stejný kelímek, tak mi vyjde co, ano tato bábovka z receptu. Myslím si, že každý, kdo má více jak 6 tříd ZŠ pochopí, že když vezme kelímek velkého objemu (váze odpovídající asi 400 g jogurtu), že se mu to do klasické bábovkové formy nemůže vlézt.

Souhlasím, že Vaše starosti bych chtěla mít, protože dámy, ruku na srdce, vy asi jiné starosti nemáte, když tu dovedete řešit jednoduchou matiku do zblbnutí.

tejaja::-D Jak jednoduché, ale někomu to ne a ne dojít!!!:-8

tejaja: :yes::-))

Pokiaľ používam na všetky suroviny ten istý kelímok, tak cesto bude stále rovnaké. Rozdiel môže byť len v množstve, pretože každý môže zobrať inak veľký kelímok, ale rozhodne nemôže byť rozdiel v štruktúre a hustote cesta, pretože tu ide o pomer. A myslím, že by nikoho nenapadlo zobrať na každú surovinu iný kelímok. ;-):-)

Nechápu že vás to baví mě furt buzerovat.

pro boha to jste vážně tak přízemní, že se dokážete nekonečně dlouho pobavit o velikosti kelímku-vaše starosti bych chtěla mít alwspoň týden před smrtí.:-))www.toprecepty.cz

spagetka: Laďko, obrázek můžeš kontrolovat tak, jak říkala Alenka, když používáš prohlížeč Google Chrome;-)

spagetka: proto jsem psala Karolíně (viz v 13:57:21), aby třeba do poznámky dala velikost kelímku.

Nadja: Nadi, já přece nepíšu, že se objem a váha shodujou, píšu o tom, že v úvodu by měla být základní míra použitého kelímku ucvedena, protože pak si zvolím formu podle množství těsta, pochop, že sem chodí i nezkušené kuchařky, které si nebudou vědět rady, když najednou budou mít hafo těsta, ale ne odpovídající formu a nenapadne je třeba dát to na pekáč, když chtěj mít bábovku, tak to myslím.

spagetka: Laďko, v receptu se jedná o objemové míry, nikoliv váhové, takže ml, nikoliv g.
:-/ Lea Filipová v knize Co v kuchařce nenajdete uvádí:
mouka polohrubá: 1 hrnek 250 ml = cca 200 g
mouka hrubá: 1 hrnek 250 ml = cca 180 g
jogurt neuvádí
100 ml = 100 g platí POUZE pro vodu, a to ještě při určité teplotě, myslím, že 4°C.
------------------------------
;-) Jinak úplně souhlasím s tím, že opisovat se nemá a krást už vůbec ne. Ale co se divíš - když se tak podíváme na naše představitele, kteří by měli být vzorem pro ostatní - jeden doslova opíše diplomovou práci od svého podřízeného, druhý si přisvojí titul, který nikdy nezískal, jiný někoho zfackuje a další .....;-(

Nadja: já souhlasím, ale měla by přece uvést hned v úvodu, že použila např. 150 g jogurtu. Pak už to bude jasný a jak píšeš, použiju třeba 400 g jogurt a ostatní teda taky na 400 g (mouky 3x400= 1200:-O:-O:-O
Autorka ale hlavně opisuje z netu recepty a především kopíruje fotky. Takže nevaří, ona nám přepisuje cizí práce.:no:

spagetka: "kelímek" je tady určitě brán jako odměrka, stejně jako jinde hrnek, takže gramáž jogurtu není rozhodující. :-!
Karolina1998: ;-) do poznámky připiš, jak velký kelímek jsi použila, např.2 dl apod., aby někdo nebral např.půllitrový a těsto se mu pak nevešlo do formy.

alena.kyp: Ali, jo, mně to vysvětlovala i Sndrejka, ale je mi záhadou, proč mi to někdy vyjde a někdy ani omylem. Tady mi to bylo jasné, že je to kopie, ale prostě... nic...:-8:-8:-8

spagetka:stačí kliknout na fotku pravým na myši a vyhledat pomocí Google;-)

alena.kyp: Děkuju, nemohla jsem foto najít.
Foto odstraňuju jako zkopírované
Recept jakž takž upravím, teplotu, gramáž jogurtu musí autorka uvést sama, nebudu to opisovat z nalezené kopie.

Recept je třeba udělat, a né jen opsat:no::no:http://blogandelu.blogerka.cz/Vareni/Babovka-z-vaj...

Takto napsaný recept, je děs - např. jogurt má různé gramáže:no::no::-//:-//. A fotka? Opět kopie?

Tématické fráze:
hrnkova bábovka z bílého jogurtu, jogurtová bábovka, hrnková jogurtová bábovka, hrnková bábovka s bílým jogurtem, bábovka z bílého jogurtu, karolína kuchařka recepty bábovka, babovka z jogurtu, hrnková bábovka s jogurtem, babovka rychlovka, bábovka z velkého jogurtu, bábovka s bílým jogurtem, bábovka s jogurtem, jogurtová bábovka hrníčková, bábovka recepty, jogurtová bábovka recept, bábovka s bílého jogurtu, borůvková bábovka s jogurtem, jogurtová babovka s jahodami, babovka s jogurtu, babovka jogurtu

Suroviny:
jogurt bílý, olej, cukr, mouka polohrubá, mléko, soda jedlá, ořechy, kakao

Přidat fotografie receptu