Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy plněné Hermelínem a brusinkami

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Barbora Cejkova

Náročný

Doba přípravy cca 20 min+ kynutí

cca 20 min+ kynutí

Suroviny

Porce: cca 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 168 kJ /
3 147 kcal
Bílkoviny108,52 g
Tuky117,05 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 822 mg
Sodík 6,34 g
Sůl15,88 g
Sacharidy406,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr, tuk, mléko, vejce, sůl a droždí zpracujeme mixerem. Těsto necháme na teplém místě vykynout, dokud nezvětší objem. Krok 2: Po vykynutí rozválíme, vykrájíme kolečka, vždy v páru. Krok 3: Naplníme Hermelínem a brusinkami. Krok 4: Přiklopíme prázdným kolečkem, musíme si dát se slepováním záležet, aby se koblihy nerozlepily a nevytekly. Když máme udělané kuličky, tak je dáme dozlatova smažit. Krok 5: Podáváme teplé nebo studené. Pocukrované nebo např. sypané parmazánem.

Zveřejněno 23. 1. 2014

Poznámka autorky Barbora Cejkova

Já jsem koblížky vykrajovala skleničkou na šampus, proto jsou tak malinké, ale záleží na vás, fantazii se meze nekladou :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy plněné Hermelínem a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8AxW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy plněné Hermelínem a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8AxW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Mixer - mixovat
Ponorný mixer zv. "tyčák" - mixovat
Food processor - mixovat???
Šlehač - šlehat
Hnětač - hníst
Šlehač s hákama - hníst???
No jo, ale co když je na tyčáku nasazená metla, he?:-))

hosta: Ono je to vlastně uplne jedno.. jestli mate dobry mixer, tak proc ho nepouzit..:-D jinak to jde klidne i rukama :-))

Asi mám mezery v kuchařském vzdělání:-D, ale mixerem jsem fakt těsto ještě nikdy nezpracovávala. V pečce, vařečkou, rukama, hnětačem, řidší i šlehačem, ale mixerem nikdy. To fakt jde? Poučte mne prosím někdo zkušenější, ať neumřu neznalá:-D:-D

Už to tu napsala Irrena: :yes:
Máte na TOP zatím 3 rcp... Prosím, znovu si je přečtěte a pokud myslíte že byste podle nich uvařila to co se vám uvařit podařilo, pak je nechte tak jak jsou napsány...:-((

Ale konkrétně u tohoto rcp zasloužíte obdiv za to, jak precizně se vám podařilo těstem obklíčit náplň:yes:

A že stačilo napsat do komentáře pod STEJNÝ recept, co tu máte v podobných, něco ve smyslu "dělám to stejně, akorát bez pazmazánu a bez skořice", tak to sem raději ani nepíšu...:-))

To je určitě moc velká dobrotka:-D:-)):yes:

Chtělo by to rozdělit suroviny na těsto a na náplň, nebo někdo může rozmixovat mixerem i brusinky a Hermelín, máš napsáno v postupu "Všechny suroviny výše uvedené zpracujeme mixérem (asi 5 min).":-D
Já bych to sice neudělala, ale kdoví;-)
Určitě je to moc dobré:yes:

Děkuju:-)) :-))

:yes:+2.:yes:

Koblihy si sem tam dáme;-)No ale ta náplň,ta je teda moc príma:-*
Recept se mi líbí:-p:yes::-K

Tématické fráze:
koblihy plnene merunkama, koblihy recept, aby koblihy nevytekly, koblihy s hermelínem, aby koblížky nevytekly, koblihy aby nevytekly, hermelín plněný brusinkami, plněné hermelin s s brusinkami, jak udelat koblihy aby se nerozlepily, nok plněné brusinkami, kobliha plnena masem, aby nevytekly koblihy, smažení koblížků aby se nerozlepily, šampus s brusinkami, plněná kuřecí kobliha

Suroviny:
sýr hermelín, brusinky, mouka hladká, cukr, tuk, mléko, vejce, žloutek, droždí sušené, sůl

Přidat fotografie receptu