Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančové knedlíky z tvarohového těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení těsta

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 741 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny51,72 g
Tuky78,56 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy112,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho 90 až 120 minut v chladu odpočívat. Krok 2: Pak těsto rozdělíme na dílky, naplníme měsíčky pomeranče a dobře zabalíme. Pomeranče můžeme vyfilírovat, alespoň zčásti, aby vznikly větší kousky ovoce ze dvou až tří měsíčků. Krok 3: Knedlíky vaříme ve vroucí vodě, ale velmi pozvolna. Necháme je pouze táhnout při velmi mírně vařící vodě. Jednou je můžeme na začátku opatrně lehce promíchat. Krok 4: Na talíři knedlíky posypeme mletými oříšky, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

TIP: Tvarohové knedlíky s ovocem - oblíbené recepty

Zveřejněno 26. 1. 2014

Poznámka autorky Dajda

Každý z Vás jistě ovocné tvarohové knedlíky dělá, tak můžete připravit těsto, na jaké jste zvyklí, ale já mám nejraději tenhle recept hvězdného kuchaře Romana Pauluse.

Nápad plnit knedlíky pomerančem pochází od paní J. Tomkové z Náchoda a byl publikován v sešitu Vaříme s Habadějem 1991.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové knedlíky z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rEW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové knedlíky z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rEW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

I když z tvarohového těsta knedlíky dělávám, tak používám letní ovoce, hlavně jahody a mimo sezónu i mražené. Ale plněné pomerančem musí být taktéž báječné. :yes:Recept ukládám k vyzkoušení a myslím, že to nebude dlouho trvat. :-):-K

Nejsem na sladké,ale po shlédnutí náhodného receptu bych tuhle dobrotu určitě neodmítla:-p:yes::-K

casino: Milý Casino, ta chudinka registrovaná je, registrovala se včera v noci a nějak moc si vzala k srdci, když jsme se jí snažili vysvětlit, jak to tady chodí a že jsou jistá pravidla, která bychom měli dodržovat.

www.toprecepty.cz/recept/38187-ananasove-rezy/
www.toprecepty.cz/recept/38185-nesquikova-rolada-s-bananem/

Máte pravdu v tom, že podobnými "výroky" dávají tito přispěvatelé nahlédnout hluboko do svého nitra a nabízejí se jako objekt psychologické studie, což je jejich problém. Mají-li potřebu vyjádřit se negativně - ovšem slušně! - nemám nic proti tomu. Používat cizí nick, což znamená vydávat za někoho jiného, už hraničí s těmi právními normami, ne? :-)

Dajda:
Vy jste to s tou chudinkou vzala s nadhledem:yes::yes::yes:
Myslím, že málokdo je tak sprostý, že píše pod cizím nickem, ale pokud sem může psát každá neregistrovaná blbka co jde kolem (hihi, sám jsem nebyl pár měsíců registrovaný na TOP) tak se asi nevyhneme vysvětlování a uvádění věcí na pravou míru. Tomu by se dalo předejít zamezením psaní komentářů nepřihlášených jedinců, ale to už zavání cenzurou...
Zastávám názor, že komentáře se nemají (až na výjimky porušující PRÁVNÍ!!! normy) mazat. Myslím, že pokud by si lidi uvědomili, že to co sem plácnou tak to zde bude viset a o nich samotných to bude cosi vypovídat až do konce světa, tak by si rozmysleli psát sem hovadiny.
Samozřejmě, lze se registrovat z různých IP adres..., ale to už není tak jednoduché a myslím, že pro většinu uživatelů je to i hůře realizovatelné.
Vždy zvažuju, zda reagovat na podnět, jedno zda kladný či negativní, od neregistrovaných... Na to první mi to přijde primitivní:-)) a na to druhé zase blbé, ale někdy je potřeba se bránit, např. nařčení ze lži, že.

dajda: Ahoj "jmenovkyně", tady někdo nepochopil, že negativní reklama je taky reklama. Řada lidí, kteří si prohlíží nové komentáře, si otevře ze zvědavosti recept, který má tak "sžíravé" hodnocení. Takže je úplně jedno, jestli tam jsou palce dolů nebo zelení panáčkové (to je závist?), ale recept se připomíná a přečte si ho více lidí. Děkuji,:yes: ty knedlíky stojí opravdu za to:-!

Dajda (ta pravá!)

Dnešní oběd do práce :yes::yes: pomeranč jako náplň mně velice mile překvapil:-* Přidávám foto a bod :-K Na povrchu moc nesladím .. Dia;-)

Teda s pomerančem to musí být lahoda:yes::yes: Snědla jsem poslední před chvilkou, ale koupím a brzy vyzkouším ;-)

tedy holky vy mi dáváte:-D úžasný nápad:yes::-D s pomerančem jsem opravdu ještě nedělala - mňam:-p

tejaja: A já měla tak trochu pocit, že nosím dříví do lesa, sovy do Athén a perník do Pardubic, když tenhle recept zveřejňují znovu (zmínila jsem se u receptu na těsto), ale jak vidím, nebylo to marné. Tož nakup pomeranče a dobrou chuť!:-p

:yes::yes:Moc pěkné.:yes:

:-O;-) Tak pomerančové :-O To jsem ještě nezkoušela :-) Ale určitě to napravím dokud jsou levné pomeranče :yes::yes:

Ovocné knedlíky je jedno z mála sladkých jídel co se u nás jí. S pomerančem jsem nikdy nejedla, vyzkouším příležitostně. Zajímavý recept:-p:yes:

Děvčata, posílám 4. bod, tak se o něj podělte, jedné za foto, druhé za recept:-p;-):-K:yes:

zizala::-D:-D:-D :yes:

tejaja: :-D Copak Ti vidíme do spíže? :-))

Tématické fráze:
vaříme s habadějem recepty, tvarohové knedlíky ze tří surovin bez vajec, pomerancove tvarohove, tvarohové knedlíky s pomerančem, knedliky z tvarohového těsta, vyfilirovat pomeranc, ja se dela vtarohovy testo na knedlíky, knedliky s pomerancem, tvarohove knedliky 2 ze tří surovin, vaříme s habadějem, kynuté knedlíky s pomerančem, co znamena vyfilirovat pomeranč, plněne knedliky s tvarohoveho testa, levné pomeranče, jak vznikly sladké knedlíky, vyfilírovat, ovocné knedliky ze tří surovin, co to je vyfilírovat, knedliky ze dvou surovin tvaroch a krupicka, dia ovocne knedliky

Suroviny:
tvaroh, krupice dětská, mouka hladká, máslo, vejce, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, pomeranče, cukr moučkový, oříšky, máslo

Přidat fotografie receptu