Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí pekáč

Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete upéci v doporučované kombinaci jehněčí plece, kýty a hřbetu kdykoliv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 628 kJ /
1 823 kcal
Bílkoviny174,21 g
Tuky41,84 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy174,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme. Krok 2: Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí: polovica zemiakových plátkov, jemne osolíme, jahňacie plátky, vyčistené ľadvinky narezané na kúsky, cibule narezané na kolieska, posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme, druhá polovica zemiakových plátkov, jemne osolíme, plátky masla. Krok 3: Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220 °C asi 1.5 hod (závisí od mäsa ). Krok 4: Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata. Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou apod.

Zveřejněno 26. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yjz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yjz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

no mňááám:yes::-D jehněčí jsme už dlouho neměli:-//

jumanji: Nič ti nebráni dať 1 zemiak na 5 kg mäsa. My sa mäsom neprepchávame, dávame prednosť zelenine. Je to zdravšie.;-) A nezdá sa mi, žeby pomer 1 kg zemiakov a 0,75 kg mäsa bol taký veľlý v neprospech mäsa, aby si si robila srandičky. :-D

Dievčatá, keby sa dalo, tak vás pozvem, aby to nevyzeralo len ako provokácia :-D:-D;-)

Terezko,Andrejko 1974, to bude urcite moc dobre, jenom sehnat to jehne...;-(. A Teri, Ty neoprvokuj s takovu mnamkou....:-K:yes:.

Ale těch erteplí je tam víc jak masa .... To připomíná tzv. Slavičí paštiku ;-)

:-D;-) Družbu s bačom nemám, ale mám dvorného dodávateľa jahniat. Každú jeseň kúpim jedno, už 4. rok Takže pekne vypasené na trávičke :-)
Andrejka, nie do každej úpravy jahňaťa dávam cesnak a rozmarín, to by potom chutilo všetko rovnako. To by bol jeden recept :-D;-) V tomto recepte je hlavným korením tymián ;-)

Já bych tam přidala pro svoje chutě česnek a rozmarýn, ten já mám prostě k jehněčímu zažitý;-) Ale jinak bych si pochutnala:-p:yes:

:-p:-p:-p:yes:

Jehněčí chutná báječně. Dala bych si:-p:-p

Terezko, opravdu provokuješ:-D:-p:yes:

Terezko, že Ty jsi uzavřela družbu s bačou? ;-):-p:-K+2:yes:

Terezko, Ty tu s tím jehněčím provokuješ:-p;-):yes:

Tématické fráze:
jehněčí srdce, jehněčí srdce recept, recept na jehněčí srdce, tncz nova levné recepty ládi hrušky, jehneci srdce recepty, jehněčí ledvinky, recept jehněčí paštika, jenhněčí recepty, jehněčí paštika recept, jenhněčí ledvinky, skořicový věnec ládi hrušky, jehněčí ledvinka, jehneci ledvinky a srdce, jehneci recept, recepty ládi hrušky jehněčí žebírka, jehněčí, recept z jehneciho, jehneci srdce na, jehněčí srdce, recept, recepty z jehněčího srdce

Suroviny:
brambory, maso jehněčí, jehněčí ledvinky, cibule, vývar jehněčí, tymián, sůl, pepř mletý, máslo

Přidat fotografie receptu