Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 331 kJ /
1 513 kcal
Bílkoviny191,61 g
Tuky64,46 g
Vláknina13,42 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy36,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vyndáme z lednice 2 hodiny před vlastní úpravou a potřeme jej ze všech stran perníkovým kořením. Krok 2: Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme v mixéru, pórek nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme. Krok 3: V pánvi na rozpáleném sádle opečeme maso ze všech stran, zasypeme bylinkami a kořením a bez solení na prudkém ohni několik minut restujeme do zlatavé barvy. Vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Krok 4: Do vypečeného sádla vložíme kořenovou zeleninu, pórek a česnek, zaprášíme skořicí a smažíme asi 5 minut. Maso vrátíme do hrnce, přidáme sůl a pepř a podle potřeby horkou vodu nebo vývar. Přikryjeme pokličkou, plamen ztlumíme na stupeň 2-3 a necháme zvolna probublávat 2-3 hodinky. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky a jíme buď studené samotné anebo teplé přelité perníkovou omáčkou.

Zveřejněno 26. 1. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8AlW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8AlW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zajímavý recept,líbí se mi:-p:-KMaso vypadá báječně:yes:

velmi zajímavý receptík:yes::-D

Moc pěkný a zajímavý receptík;-):-p:yes:

Maso a skořici už mám vyzkoušené, ale perníkové koření ještě ne;-) Vypadá to moc dobře:yes: Ono i asijské koření pěti vůni je takové podobně nasládlé, takže to bude určitě dobré:-p

casino: Vidíte, to jsem si nevšimla. Máte to krásné :) Je pravda, že perník jde k masu výborně! Mám tu taky něco takového i s hovězím:
www.toprecepty.cz/recept/32514-korenene-hovezi-na-brusinkach/
ale tohle je zase něco jiného. Každopádně jde fakt o "zimní" jídlo, v létě bych na to asi chuť neměla. Perníkovým receptům zdar:-p

Tak toto je jídlo podle mýho gusta:yes:
Dělám ho podobně, ale z hovězího a to už tu je...
http://www.toprecepty.cz/recept/19411-hovezi-s-per...

Zajímavá varinta. To bych koštla pro tu nevšednost:-p
Akorát bych dala jako hlavní foto to druhé. U toho prvního jsem postrádala tu omáčku;-)
p.s.to masínko vypadá velmi přitažlivě:-p

Tématické fráze:
panenka s perníkovou omáčkou, vepřová panenka s pernikovou omačkou, vepřová pečeně s omáčkou, tncz nova levné recepty ládi hrušky, vepřová pečeně, veprova pecene na porku, vaření kýta s perníkovou omáčkou, vepřové s permíkovou omáčkou, s pernikovou omáčkou, vepřová pečeně pórek recept, vepřová panenka s perníkovou s omáčkou, vepřová pečeně s omáčkou se zeleniny, vepřová pečeně se sýrovou omáčkou, vepřová panenka s pernikovou omackou, vepřovou panenku s perníkovou omáčkou, panenka s perníkovou, gratinované vepřové s perníkovou omáčkou, vepřová pečeně na pánvy, vepřová pečeně s porníkovou omáčkou, vepžové s perníkovou omáěkou

Suroviny:
pečeně vepřová, mrkev, celer, pórek, badyán, koření hřebíček, česnek, jalovec, koření do perníku, skořice, tymián čerstvý, sůl, pepř, sádlo

Přidat fotografie receptu