Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk v sekané, pečené v síťce

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Středně náročný

Doba přípravy .

.

Suroviny

Porce: .

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 865 kJ /
1 641 kcal
Bílkoviny155,56 g
Tuky49,99 g
Vláknina20,92 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 1,99 g
Sůl4,85 g
Sacharidy135,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření).
Po bleskovém ochlazení pod studenou vodou je sloupneme od kořene ke špičce. Krok 2: Síťku namočíme do vlažné vody. Krok 3: Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dosklovita.
Nakrájené rohlíky namočíme v mléce. Krok 4: V míse smícháme mleté maso s vejci, vychladlou cibulí, česnekem utřeným se solí, kořením, vymačkanými rohlíky a hmotu zpracujeme rukama.
Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Krok 5: Míšeninu dáme na rozprostřenou síťku, zavineme do ní jazyk a to celé zamotáme do síťky. Krok 6: Sekanou vložíme do pekáče (vymaštěného, nebo vyloženého papírem na pečení) trošku podlijeme a vložíme do rozpálené trouby.
Po chvilce snížíme teplotu asi na 175°C (horkovzduch) pekáč zakryjeme a pečeme asi 60 minut.
Občas poléváme výpekem a na závěr sekanou odkryjeme a pozlatíme.

Před servírováním necháme pečeni chvíli odpočinout.

Nejlepší je postudenu!

Hračičkové mohou uvařit oboje jazyky (každý zvlášť) a vyhrát si při skládání mozaiky (šachovnice), kterou obklíčí sekanou…

Zveřejněno 27. 1. 2014

Poznámka autora casino

Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/jazyk-v-sekane-pecen...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk v sekané, pečené v síťce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKPK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk v sekané, pečené v síťce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Hrašuľka.Hrašuľka:
Tak panenky v sekané se jim zachtělo?
Spešl pro nich jsme navíc panenku protkli čabajským párečkem:-))
(přiložen obrázek)

A že jsem poznámkou pokazil recept?
No, recept může být blbý, dobrý, nebo bez barvy - chuti - zápachu, ale vy dokonce píšete "vynikajúci":-))

tejaja:
Ta síťka není nezbytná...
Lze použít např. papír na pečení. Na stole zabalit, přenést do pekáče a z papíru vykulit, nebo nechat v papíru a jen ho zhora rozříznout.

Hrašuľka.Hrašuľka 28. 1. 2014 22:42
Casino, vynikajúci recept. :yes::yes:
Niečo podobného som si voľakedy nosila z Ostravy, len miesto jazyka tam bola br.panenka. :-p:-p
Skús raz uvariť spolu úd.brav.jazyk a br.kolienko a keď oboje trošku vychladne, tak z kolienka vytiahni opatrne kosť a miesto nej tam zasuň ten jazyk.
Zabaliť na pevno do fólie, alebo alobalu a nechať dobre vychladnúť. :-)):-p:-p
Tak tomu sa nevyrovná žiadna šunka :-!:-!:-!

Mimochodom, celý recept si pokazil tou poznámkou.:no:
Nabudúce stačí napísať "TAK, AKO VŹDY". Už budeme vedieť. :-*:-*:-*

To musela být dobrota:-p:-K

To se mi moc líbí:yes::yes::yes::-O:-O:-K

U nás síťku u řezníka dostanu, jen ten jazyk si musím nechat objednat, ale vypadá to zajímavě :-p:yes:

Recept krásny, problém je, že pobrušnicu u nás nedostanem :-( Tak aspoň obdivujem :yes:;-)

Obklíčenou sekanou bych si ráda dala ;-):-p+1:yes:

Tématické fráze:
pecena sekana, sekaná pečená v troubě, sekaná pečená v alobalu, vepřová sítka, tncz nova levné recepty ládi hrušky, vepřová pobřišnice, pobrisnice na sekanou, jak péct maso v síťce, sekaná plněna vepřovym jazykem v branici, pečení masa v síťce, pobřišnice recepty, sítka na sekanou, pecena veprova sekaná, pečení sekané, maso v sitce, síťka na maso, krůtí rolka pěčená v sítce, pobřišnice vepřového masa, sitka na péct sekanou, sekaná v pobrisnici

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, sádlo, cibule, česnek, vejce, rohlík, mléko, pepř, majoránka, kmín celý, sůl, strouhanka

Přidat fotografie receptu