Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí sekaná s“Tataráčkem“

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 651 kJ /
4 936 kcal
Bílkoviny235,55 g
Tuky432,01 g
Vláknina10,35 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 4,39 g
Sůl10,60 g
Sacharidy23,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso pomeleme, pro jemnější strukturu můžeme pomlít 2x. Do velké mísy s masem přidáme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kostičky nakrájenou slaninu, Podravku, pepř, zelené části řeřichy a vejce. Krok 2: Směs promícháme, přidáme Solamyl, strouhanku, smetanu a opět znova promícháme. Necháme alespoň hodinu uležet v chladnu. Odpočatou masovou směs rozdělíme na dva díly a vytvarujeme cca 20cm dlouhé vyšší pláty. Krok 3: Do každého vtlačíme Tataráček a po stranách dáme proužky čerstvé papriky. Vytvarujeme úhledné šišky. Každou šišku zabalíme do vepřové blány a vložíme do pekáčku na nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 4: Pekáček dáme do předehřáté trouby(mám plynovou)na nejvyšší výkon. Bez přikrytí pečeme 15 minut. Poté výkon trouby ubereme na polovinu, sekanou podlijeme 150 ml horké vody a za občasného přelití vypečenou šťávou pečeme 35 minut.

Zveřejněno 27. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tataráček je ochucený, mastný polotovar. K zakoupení je v Kauflandu, v chladícím boxu mezi párky a jinou uzeninou.

V sekané na řezu vypadá hezky a chuťově se nijak s krůtím masem netluče. Jsou z něho dobré i knedlíčky do polévky.http://www.toprecepty.cz/recept/21682-veprovy-vyva...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí sekaná s“Tataráčkem“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKPv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí sekaná s“Tataráčkem“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKPv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Anna Kocikova: mě ty košilky připadají také jako úžasná věc, však já je někde objevím:-D:yes: pocházím z malebné vísky léžící v severních Čechách v okrese Litoměřice;-)

Milé kuchařinky, u nás se prodává zcela běžně na váhu buď zmrazená nebo syrová pod pojmem bránice. Mají jí skoro v každém řeznictví, tak se zkuste pozeptat i na tu mraženou. Já jí používám na rolády a někdy i na sekané.

Dana61:Danuško,nevím,kterou část naši milé zemičky obýváš;-)ale můžeš se zeptat i v soukromém řeznictví.Tam by Ti ji na objednávku také mohli zajistit:-)
Mě ta blána hodně pomáhá,když dělám kuřecí roládu.Neumím vykostit kuře:-8Vykostím stehna,naklepu je,okořením,rozložím na blánu,dám plňku a zabalím.Mám to bez pořezaných prstů a hlavně bez nervů;-):-D

Anna Kocikova: děkuji, děkuji - u nás INPOST není, ale Interspar ano, tak prostě zkusím;-)

Všem děkuji za milé komentáře a hodnocení:-*Jsem ráda,že Vás recept zaujal:-K:-K

Bibinka:Janinko,ano,tato várka byla po studenu:-p:-))Část druhé šišky skončila s bramborkaší, vše přelité vypečenou šťávou:-*

hosta:Jituško,také máme rádi do mletého masa osmaženou cibulku,krásně to provoní:yes:Ale někdy jsem hrozný lenoch:-8:-S

jarka skrobakova:Dana61:děvčátka,u nás ve Zlíně kupujeme síťku v masně"INPOST"Prodávají ji pod názvem vepřová blána,68,-kč/kg.Někdy ji mažel zakoupí i v masně v Intersparu,ale tam bývá velice zřídka:-)

casino:řeřichu používám do mletých mas poměrně často.Je to chutná bylinka:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/24091-plnene-masov...
Jinak nevím,jak v jiných městech,ale u nás se blána prodává na kg.Na kusy ne.Každá blána má jiný rozměr a já mám někdy kumšt do jednoho kusu zabalit 2malé zeleninové balíčky(závitky).

suslajda:Haničko,klidně i zadara;-):-*Vařit jen pro dva,to je někdy vážně dílo:-SStejně to nikdy neutrefím:-D

AniCiz:Aní;-):-)):-K

velmi zajímavá kombinace:yes::-D líbí se mi;-) a prosím i já bych chtěla vědět, kde kupuješ ty košilky - v obchodě jsem je ještě neviděla a podle tvého fota tyto nejsou z masny nebo jó

Aničko, krásný recept i fotky, chutnalo by nám. Koukám, že jste si to dávali po studenu, nebo se mýlím? Zaručeně 7.:yes:

sekanou můžeme na všechny způsoby, tento je lákavý. Já cibulku většinou osmažuju, ale zkusím i tvou kombinaci:-)):yes:

Já bych si pochutnala Drahuško. A kde se kupuje ta košilka. Já jsem to u nás ještě neviděla jen v masně a ta je vždy nečistá, pro mně odpuzující. Tahle vypadá dobře. :yes::yes::-K:-p krásné foto jako vždy.:-K

Pěkný rcp; řeřichu do fáše jsem zatím nepotkal:yes:
Pro ty co nevědí: "košilka" se prodává na kusy a zde 1ks bude stačit. Košilka se nejlépe rozmotává ve vlažné vodě...

to nejsi sama..:-)):-)):-))

Kurňa proč bydlíš tak daleko;-)klidně bych k Tobě chodila za poplatek najídlo;-):-8:-K:yes::yes:+

:yes:no to je něco..všecko mám ráda..krůtu i Tataráček
:-K:-K:-K:-K:-K
a jsem první heeeč
:-D

Tématické fráze:
krůtí sekaná, sekana polotovary, krůtí mletý polotovar, krůtí polotovar, krůtí sekaná s kapustou, masna zlín dobrá sekaná, krůtí maso severní čechy, krutí sekaná z domácí pekárny, všechno co mám rada recepty krutí sekaná, jim co mam co mám ráda recepty kruti sekana, sekana veprove kruti, krůtí sekaná s mrkví, tatarák z krůtího masa, z tataráku sekaná, krůtí domácí sekaná, jak se dela kruti sekana, kuřecí rolady syrové zlin, reznictvi litomerice grilovana kruta, recept na polotovar sekané, recepty z mletého polotovaru

Suroviny:
stehno krůtí, blána tuková vepřová, slanina gazdovská, buřtík tataráčku, smetana, strouhanka, solamyl, podravka, pepř mletý, vejce, cibule, řeřicha, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu