Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní rohlíky II.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 966 kJ /
3 816 kcal
Bílkoviny102,17 g
Tuky76,85 g
Vláknina28,77 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,23 g
Sacharidy651,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek. Krok 2: V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a oleje víc. Těsto necháme vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků. Vypracujeme malé bochánky, které rozválíme na malé placky. Krok 4: Placky srolujeme na rohlíky, potřeme rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě asi 10 min. kynout na plechu. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Já pekla 20 min. Doba pečení je informativní, každý peče podle své trouby.

Zveřejněno 28. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní rohlíky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5o2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní rohlíky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5o2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (77)

Jana:Mě se to stalo taky a druhý den už byly jako z gumy a nechutně tvrdé

senzační rohlíky, dělala jsem 2 várky, první jsme sluply HNED!tak jsem hned udělala druhou.:yes::yes::yes:, nesmrdí nám po droždí a to mi vyhovuje

Misa:dobrý večer nemám zkušenost s horkovzduchem:-K

Ahojky,na kolik a jak dlouho pečete na horkovzduch?Rohlíky jsou dobré,ale mám je trošku tvrdší.Díky :)

jirholu: doporučuji druhý den, pokud zbydou, dát je na topinkovač nahoru, po každé straně chvilku a jsou opět jak čerstvě upečené, chřupavoučké a ještě teplé, chutnají výborně !

suslajda: :yes: zadařilo se:yes: mám radost, rohlíčky nám moc chutnali a ještě jsme je měli dnes ráno k snídani :yes: :yes: přidala bych i foto, ale ještě to jaksi neumím.... :-8

l.krtecek:tak ať se zadaří;-);-)

suslajda: ;-) děkuji za odpověď, ptala jsem se z toho důvodu, že se mi těsto v pekárně občas nepovede, tak proto, ale každopádně to zkusím, nemám co ztratit :-).

l.krtecek:já zadělávala v robotu;-)

Vypadají moc krásně, hned zítra je zkusím. Zadělával jste někdo těsto v pekárně:-? děkuji.

teď upečené, jsou super, moc dobré :yes::yes::yes:
těsto bez problémové, krásně se s ním pracovalo, z dávky jsem udělala
16ks

Přestože jsem dělala tenké rohlíčky,nakynuly trochu více,než jsem čekala :-)) Ale chuťově dobré :-p Určitě zopakuji ;-) Posílám foto i bodík :yes:

Kruela: Já jsem je také pekla, některé jsem pekla ne až tak do zlatova a ty byly měkké, ale ty pečené do zlatova byly jako kámen:-(

Jsou výborné!! Zbylé po vychladnutí dejte do mrazáku a pak buď volně v pokojové teplotě rozmrazit, nebo v mikrovlnce na několik málo sekund, nebo na ústředním topení:-)). Jasně, že bez pekárenské chemie tak nevydrží, jako kupované, ale ony někdy ty kupované jsou také později pěkné gumy, takže není co řešit. Tyhle rohlíky jsou úžasné, ostatně jako všechno, co si člověk sám vlastnoručně a pěkně po domácku upeče.

Rohlíky jsou krásné, ale vůbec nám nechutnaly, za mě teda palec :no:

Tématické fráze:
domací rohlíky od ladi hrušky, domácí pivní rohlíky recept, domácí rohlíky ládi hrušky, láďa hruška rohliky, hruškovy rohliky, rohlíky od ládi hrušky, recepty ládi hrusky rohlíky, domácí rohlíky lada hruska, tv nova pivní rohlíky, domácí rohlíky podle hrušky, rohlíky podle hrušky, láďa hruška domácí rohlíky, anglický rohlík ládi hrušky, rohlíky ládi hrušky, rohlíky podle ládi hrušky, tn cz, slané rohlíky podle ládi hrušky, hruška recepty, ladislav hruška recepty, domácí pivní rohlíky

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, pivo světlé, sůl, mléko, droždí, olej, sůl hrubá, kmín celý

Přidat fotografie receptu