Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme. Krok 2: Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i z druhé strany. Přibližně 3 minuty z každé z nich. Krok 3: Mezitím nakrájíme na plátky brambory a dáme je na plechu vyloženém pečicím papírem do rozpálené trouby na 220 °C. Krok 4: Maso pak přendáme na plech k bramborům. Maso necháme dopéct v troubě cca 7 minut. Maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Brambory pečeme do změknutí. Krok 5: Na pánvi s tukem z kůže opečeme nakrájené šalotky, přilijeme k nim víno a brusinkový džus, vhodíme tymián a hřebíčky a necháme trochu odpařit a zredukovat. Krok 6: Nakonec přimícháme demi glace nebo gelový bujon. Pokud se použije pouze silný vývar, je nutné omáčku ještě znovu zredukovat. Krok 7: Z omáčky vyjmeme koření a snítku tymiánu, maso nakrájíme na plátky a podáváme.

TIP: Top 7 receptů na pečenou kachnu

Zveřejněno 28. 1. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete také na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evml

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evml

Marie

Komentáře (45)

Úplnĕ boží:)))luxusní...Děkuji za recept;):-K

volantka: Já děkuji za vyzkoušení :-K

Strettka: spíš manžel chrochtal, vysušeným masem :D Jde to vidět už z fotky... :no:

:-):yes:

srettka:Tak že manžu zdravím, je vidět, že tomu rozumí :-D A díky za fotečku;-):-K

1974andrea:foto už je, ale bylo foceno večer a stojí za prd, ikdyž snaha byla:-8 manža si chrochtal, prý luxus povidal:-)):yes:

srettka:A už dorazil?;-) Kamčo díky, kuchařka si musí umět poradit a improvizovat. Jsem ráda, že jsi zkusila;-):-K foto nebude?

Takže jsem to průbla, ale musela jsem trochu improvizovat. Šalotka nebyla, použila jsem malé cibule, nebyl džus, užila jsem tedy zředěné brusinky. Ten sos je ve fakt super:-p Finále bude, až dorazí drahouš z lopoty. Ale je to jednoznačně VÝBORNÝ:-):yes::yes::yes:

Yanullko a Danuško díky;-):-K

velmi dráždivý pohled - úžasné:yes::-D

Andrejko, ráda posílám této dobrůtce 20. bod :yes::-p:-K

Anna Kocikova:Aničko, není tu u nás taky každý den:-D A děkuju:-K

Teda:-Otakové žraso:-*A my dneska tlačili do hlavy zeleninu:-SAndri máš to nádherně připravené:-K:-p:yes:

Všem moc děkuji za komentáře a hodnocení.:-K A kdo ještě nikdy minutkově upravená kachní prsa nezkusil, určitě to napravte, je to lahůdka;-)

Rafinovaný útok proti všem dietám:yes::-)):-D

Na takový oběd bych se nechala pozvat:-D, profi fotka:-p+:yes: máš taky dokonalé recepty:yes::yes:

To je krásný, Andrejko. . . Můžu si tu teď tak akorát slintat. :-8:-p:yes:

maris:A víš jaký by pak měly obří ta prsa? :-D:-D:-D

parádní:-p, Tobě by se vyplatilo ty kachny chovat;-):-))

:-p :yes::yes::yes: + nádherné fotky

Jitkas:Jitko, to taky;-):-D

srettka:Cháááá :-D A nepřej si, co teď jím já, měkkoučkej chlebík s máslem a na tom mám asi 6 ančoviček, ty miluju :-D

To je zase krásy na světě ;-):-p:yes:

Spise ten "nekdo" rozumi vareni, jako koza petrzeli, ze?

úúúú, kachní kozénky a tak pěkně vytuněné:-* a ty dobroty s těmi kozénkami:-p ty už se di taky bodnout, ty bezohledná gastro teroristko:-// takový útoky na moje chuťové vnímáni:-// pak si namažu chleba sádlem a moji chuťoví pohárci předstírají smrt:-// no mám já to zapotřebí:-//
sakra..asi jooo:-)):yes:

1974andrea:ja, ty, ona, oni, my, vy...krása.:-))

magdalenka:No já taky :-D

1974andrea::-D Niekto sa baví?:-D

Všem díky;-):-K
Právě jsem vyřadila a probrala se všemi " podobnými recepty", opět je přidává nějaký negramot a já i tuším kdo:-D Kdyby v těch receptech bylo použito alespoň víno, tak je tam nechám, ale to si fakt někdo dělá srandu. Že TĚ to baví a ztrácíš čas tím vyhledáváním. Narozdíl od TEBE než přidám recept, použiju vyhledavač;-):-S

varilamyskakasicku: Taky jsem na to koukal,mlaskám tedy podruhé:yes::yes::yes:

Moc krásné, mňam:-p právě je dělali v TV teď a polkla jsem, jak vidím "kachní prsa" - tak vím, že je to Andrea a ono jo;-):-p:yes:

Senky rika ukazkove, ja zase dokonale a viditelne krasne stavnate.

Krásná práce. :yes::-p

Ukázkové :yes::yes:

:yes::yes::yes:

:yes::yes: Delikatesa Andry :yes::yes::-K

Krásne mäsíčko :yes::-) Niet, čo dodať. :yes:

magdalenka:Přesně tak, stačí třeba na vytvarovaný alobal, aby ti nevytekla šťáva do trouby;-)

1974andrea:aha,ja, že je to povinné...:-D ak nedáš zemiaky, tak len tak dopiecť, ok?

magdalenka:Magdi, to byla příloha, kterou jsem zvolila pro sebe, každý si může udělat, co mu chutná. Proto to tam nepíšu;-)

Máš to luxusné,nádherné...:yes:
(V surovinách nemáš brambory.)

Díky, motýlek stačí. Celé kachny by mi bylo škoda :)

Nojo:yes:;-), naše Andrej, ta umí

medmic:Tahle jsem dneska zrovna vykostila, měli v Lidlu, motýlka za 71Kč;-) Většinou je kupuji tam i vykostěná;-)

Podle fotky krásně do šťavnata. :) Kde sháníte vykoštěná kachní prsa?

Tématické fráze:
kachní prsa, kachní prsa s brusinkami, kachní prsa cena, kachní prsa recept, kachní medailonky, kachni medailonky recept, recept na kachní prsa, kachní prsa na víně, brusinková omáčka recept, brusinková omáčka, jidla z kachnich prsou, brusínková demi glace, kachni prsa s omackou, kachní prsíčka, kachni medailonk s brusinkami, cena kachní prsa, kachni medailonky na brusinkach, http:inkitchenopen.blogspot.cz/, rozmarýnový demi-glace, kachní prsa se švestková brusinkovou omackou

Suroviny:
prsa kachní, cibule šalotka, džus brusinkový, víno červené, demi glace, tymián čerstvý, koření hřebíček, sůl hrubá, pepř mletý, brambory

Přidat fotografie receptu