Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úhoř pana D.

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm. Krok 2: Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin. Krok 3: Druhý den uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem. Krok 4: Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.

Zveřejněno 29. 1. 2014

Poznámka autorky yanull

Úhoře jsem dělala poprvé, zpracovala jsem ho na tyto 2 způsoby. Z vykuchané části byly špalíčky, zbytek plátky na špízy. Za sebe můžu upřímně přiznat, že úhoř je jen pro milovníky tučných ryb, já mám raději lososa. Pan domácí si pochutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoř pana D.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mgx1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoř pana D.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mgx1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:yes::yes::-K

Mám kamaráda rybáře a podle něho je úhoř nejchutnější ryba,tak si myslím podle ingrediencí v receptu že to musí být opravdu dobrota:-p.Já jsem hrozná,ryby krom pstruha nejím žádný a je mně to doma vyčítáno.Nevím jestli můžu,ale vynikající čersvé rybičky mají na www.pstruzi.eu...mrkněte,jezdím tam pro pstruhy a nemají chybu,vůbec se to nedá srovnat s kupovanýma v krámě,hlavně mají výběr z více ryb,jenže ty neřeším,fakt jiný nebaštím.

yanull: Jaňulko, bodíka ti dát musí, i když zrovna úhoře pro jeho tučnost nemusím, ale jedla jsem ho několikrát. Máš ho pěkně připraveného na chutno. Tak 14.:yes:

Tento by mi vyhovoval:-p:-p, nemám rada suché ryby:-//:yes:

Janinko,máš to moc hezké:-KI já bych si pochutnala:-p:yes:Ale ty peníze za něj v obchodě nedám:-S

Jani, rozhodně to muselo být moc dobré a v jednoduchosti je krása a požitek ;-);-);-):-p:-p:-p:yes:

Jitkas:Jituš, pan D. si pochutnal, pro mne by "úhořího" tuku mohlo být mnohem méně:-p

jedla jsem ho 4x a vzdy chutnal :)

Úhoře znám pouze z literatury a kdyby mě potkalo to štěstí, že bych ho získala, načerpala jsem po tvým receptem tolik zkušeností a rad, že už bych si věděla rady. Posílám bodík +10:yes:

Nádherný recept, výborná ryba :-8

yanull: Asi tak, dulezite je, ze Ty a pan D. jste si pochutnali! A verim, ze ty bylinky urcite udelaly sve.

Úohře jsem nikdy nejedla, a za tu cenu asi neochutnám:-8
Nicméně vypadá to na skvělou pochoutku:yes:

Děvčata, děkuji vám za body a hlavně komentáře:-K. Našla jsem i jiné recepty na úhoře, jenže pan D. u ryb vyžaduje tu nejjednodušší úpravu, aby se nepotlačila chuť ryby, tak jsem moc experimentovat nemohla. A stáhnout z kůže by mi nedovolil ani náhodou, tu on jí na všem, např.kachně a zbytek ne. Ani ty špízy nebyly špatné, do rohlíků se vsákl ten tuk a vše vonělo po bylinkách. Kdyby cena úhoře nebyla tak vysoká, zkoušela bych dál, ale 400 Kč za kg, se mi zdá na pokusy opravdu dost;-).

Úhoře jsem jedla jednou grilovaného, moc mne nenadchnul, takhle možná je to lepší:yes:

maris:No dobře ,tak brambory! Ta nať to celé pokryla hahrubo ,takže ani nebylo nic vidět a celé to plavalo v tom vývaru v hlubokém talíři. A tu nať k tomu jaksi usrkával,neboť to bylo dlouhé.Jo a ty úhořy nebyly vykuchaní,jenom tak pro zajímavost.

Tématické fráze:
uhor recept, recept na uhoře, uhoř recepty, úprava uhoře, uhoř na grilu, recept uhoř, recepty na úpravu úhoře, jak udělat úhoře, uzený úhoř recept, recepty na uhore, jak upravit uhoře, recepty úhoř, recepty z úhoře, recepty uhor na grilu, jak zpracovat uhoře, jak upéct úhoře, příprava úhoře, uhoř, grilovany uhor, úhoř úprava

Suroviny:
úhoř, česnek, sůl, máslo, kmín celý, pepř citronový, bylinky, brambory

Přidat fotografie receptu