Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úhoř pana D.

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm. Krok 2: Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin. Krok 3: Druhý den uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem. Krok 4: Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.

Zveřejněno 29. 1. 2014

Poznámka autorky yanull

Úhoře jsem dělala poprvé, zpracovala jsem ho na tyto 2 způsoby. Z vykuchané části byly špalíčky, zbytek plátky na špízy. Za sebe můžu upřímně přiznat, že úhoř je jen pro milovníky tučných ryb, já mám raději lososa. Pan domácí si pochutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoř pana D.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mgx1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoř pana D.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mgx1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:yes::yes::-K

Mám kamaráda rybáře a podle něho je úhoř nejchutnější ryba,tak si myslím podle ingrediencí v receptu že to musí být opravdu dobrota:-p.Já jsem hrozná,ryby krom pstruha nejím žádný a je mně to doma vyčítáno.Nevím jestli můžu,ale vynikající čersvé rybičky mají na www.pstruzi.eu...mrkněte,jezdím tam pro pstruhy a nemají chybu,vůbec se to nedá srovnat s kupovanýma v krámě,hlavně mají výběr z více ryb,jenže ty neřeším,fakt jiný nebaštím.

yanull: Jaňulko, bodíka ti dát musí, i když zrovna úhoře pro jeho tučnost nemusím, ale jedla jsem ho několikrát. Máš ho pěkně připraveného na chutno. Tak 14.:yes:

Tento by mi vyhovoval:-p:-p, nemám rada suché ryby:-//:yes:

Janinko,máš to moc hezké:-KI já bych si pochutnala:-p:yes:Ale ty peníze za něj v obchodě nedám:-S

Jani, rozhodně to muselo být moc dobré a v jednoduchosti je krása a požitek ;-);-);-):-p:-p:-p:yes:

Jitkas:Jituš, pan D. si pochutnal, pro mne by "úhořího" tuku mohlo být mnohem méně:-p

jedla jsem ho 4x a vzdy chutnal :)

Úhoře znám pouze z literatury a kdyby mě potkalo to štěstí, že bych ho získala, načerpala jsem po tvým receptem tolik zkušeností a rad, že už bych si věděla rady. Posílám bodík +10:yes:

Nádherný recept, výborná ryba :-8

yanull: Asi tak, dulezite je, ze Ty a pan D. jste si pochutnali! A verim, ze ty bylinky urcite udelaly sve.

Úohře jsem nikdy nejedla, a za tu cenu asi neochutnám:-8
Nicméně vypadá to na skvělou pochoutku:yes:

Děvčata, děkuji vám za body a hlavně komentáře:-K. Našla jsem i jiné recepty na úhoře, jenže pan D. u ryb vyžaduje tu nejjednodušší úpravu, aby se nepotlačila chuť ryby, tak jsem moc experimentovat nemohla. A stáhnout z kůže by mi nedovolil ani náhodou, tu on jí na všem, např.kachně a zbytek ne. Ani ty špízy nebyly špatné, do rohlíků se vsákl ten tuk a vše vonělo po bylinkách. Kdyby cena úhoře nebyla tak vysoká, zkoušela bych dál, ale 400 Kč za kg, se mi zdá na pokusy opravdu dost;-).

Úhoře jsem jedla jednou grilovaného, moc mne nenadchnul, takhle možná je to lepší:yes:

maris:No dobře ,tak brambory! Ta nať to celé pokryla hahrubo ,takže ani nebylo nic vidět a celé to plavalo v tom vývaru v hlubokém talíři. A tu nať k tomu jaksi usrkával,neboť to bylo dlouhé.Jo a ty úhořy nebyly vykuchaní,jenom tak pro zajímavost.

yanullko, já bych si pochutnala. Úhoře jsem jedla uzeného, ale i připraveného podobně, jako to máš Ty a chutnal mi.:-p:-):yes:+
Veroniko, recept, co jsi sem napsala, nemusí být špatný, vynikne chuť úhoře a petrželka se k němu výborně hodí a vařené brambory - posolené asi byly, bych rozhodně nenazvala, že je to " bramborovej hnus.":-O Asi bych jen nedala při servírování tu vyvařenou petržel.;-)

Krásný recept a určitě dobrý. Ale úhoře už nechci nikdy ani vidět.
Koukala jsem nějaký film o Angličanech a jejich úhoří specialitě a dodnes se mi zvedá žaludek,jenom když si na úhoře pomyslím.
Recept přikládám,tak jak jsem ho viděla.Vaření tohoto receptu je jenom na Vaše vlastní nebezpečí ,všechnu odpovědnost odmítám.
Dáme do hrnce vodu a celou petrželovou nať i se stonky asi tak kilo.Nakrájíme úhoře s kuží a hodíme ho tam. Vaříme. Pak si uvaříme brambory slejeme a nahrubo rozšťoucháme.Bez másla,mléka atd. Pak na talíř dáme ten bramborovej hnus a na to nakladame úhoře i s tou vyvařenou celou natí a vodou. Anglická specialita. ;-(

Moje maminka, kdyz ho pripravovala peceneho, tak ho vzdy stahla z kuze a zastrikla ho octem, coz se dela i v Italii. Tady jeste krom octa se dava vino. Ale nejlepe pripraneny, tedy i s kuzi, je na grilu, tak ten je moc dobry. A delaji ho presne jako yanull, nakrajeneho na spalicky a prokladaji cerstvym bobkovym listem. Pred grilovanim ho marinuji ve vine, octe a treba salveji ci rozmarynu.

Úhoři se udí právě pro jejich vysoký obsah tuku. Mně tato ryby v jiné úpravě moc nenadchnula, na mě je to opravdu příliš tučné, i když bůček miluju:-D

Ano, dobre a silene napadite!

Tiež som jedla len údeného úhora, v Metre majú mrazeného, musím raz skúsiť. Tvoj recept mi vyhovuje :yes:;-)

Úhoře jsem jedla jen uzeného, ale tohle muselo být moc dobré, podle ingrediencí.

Tématické fráze:
uhor recept, recept na uhoře, uhoř recepty, úprava uhoře, uhoř na grilu, recept uhoř, recepty na úpravu úhoře, jak udělat úhoře, uzený úhoř recept, recepty na uhore, jak upravit uhoře, recepty úhoř, recepty z úhoře, recepty uhor na grilu, jak zpracovat uhoře, jak upéct úhoře, příprava úhoře, uhoř, grilovany uhor, úhoř úprava

Suroviny:
úhoř, česnek, sůl, máslo, kmín celý, pepř citronový, bylinky, brambory

Přidat fotografie receptu