Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček s blumami

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 116 kJ /
2 657 kcal
Bílkoviny93,37 g
Tuky179,37 g
Vláknina18,38 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 388 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy88,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do druhého dne. Krok 2: Pak kostky rozložíme do pekáčku, který zalijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C a hodinu pečeme přikryté a občas promícháme. Krok 3: Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené blumy, ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu si dáme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, kdo chce omáčku hustější, můžeme přidat trochu jíšky. Krok 4: Dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy, aby byla chuť vyvážená a krátce povaříme. Můžeme smíchat s upečeným masem a blumami nebo servírovat maso a zalít z kastrůlku omáčkou.

Zveřejněno 15. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Můžeme použít i jiné plody, třeba švestky, broskve,meruňky, asi by šly i jablka a podobně, co kdo má rád. Dělala jsem to zatím 2 x, jednou tak, jak je v receptu a jednou s meruňkami. Je to taková dobrůtka v sezóně ovoce, možná by šlo i ze sušeného, ale to jsem nezkoušela.

Zdroj: Recept je z exkluzivních receptů pro milovníky dobrého jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s blumami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2EV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s blumami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2EV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Ivanko, ta rozinková rýže se k tomu vcelku hodí;-) Jinak jde k tomu ledacos a já to dělala s knedlíkem, jak houskovým, tak bramborovým a s bramborama, ale dovedu si tu rýži k tomu představit-tak dobrou chuť:-p:-!

:-O:-O:-O:yes::yes:

Jani, jaká příloha je k tomu nejvhodnější, když to chci podávat k obědu? Asi brambory, co ale třeba rozinková rýže? Jak tuto dobrotu jíte u vás?

Tento můj recept zítra vyzkouším s jinám ovocem, třeba švestkama;-)už se na to těšííííím:-p

No Marti, pro mě radost převeliká, že jsi vyzkoušela a nafotila a skvěle, ten talíř láká, až mi tečou sliny. Od té doby, co jsem sem dala recept, tak jsem to ještě nevařila a tak se musím polepšit. Marti, nechceš mi těch pár blum poslat:-?;-)Jo a ten rum patří hned do toho nakládání masa, ale máš pravdu, nemám to tam-jdu to napravit:-!

S ovocem bych asi raději pekla plecko, nebo krkovičku. Do vaření je vhodné černé pivo Kozel - neni hořké. Masovo - ovocné recepty miluji. Za exkluzivní recept bod.:yes:

Bibi, jak já se nemohla dočkat, až mi dozrají první ryngle...musím říct, že to bylo výborné:yes::-p, netušila jsem taky, že jinak mdlé blumy můžou mít na pekáči tak báječnou chuť. Možná jsem to nakonec přehnala s tím pivem, první deci se mi někam vypařila, tak jsem podlívala, podlívala...no, příště míň:-D. Nevím, kam měl patřit ten rum, nikde mi nechyběl:-D. Zamrazím si pár blum přímo pro tuhle dobrotu, jen si příště upeču libovější kus masa.

Bibinko, tys mi udělala radost, já už nikdy nevím, co s rynglema, jestli se letos urodí - budu na to myslet a vyzkouším ;-) (a to i přesto, že bůček normálně nekupuju), mám v oblibě maso s ovocem :yes:

Tématické fráze:
pečený bůček, pečený bůček recepty, zavarovani ryngli, zavařujeme ryngle, bůček na blumách, buchta s rynglemi, pečený bůček trochu jinak, buchta z rynglí, recepty ryngle, buchta s blumami, ryngle ,blumy, ryngle zavařování, ryngle recepty, ryngle ,blumy recepty, peceny bucek s ryzi, zavařovani bucku, pečeny buček jinak, nakladani bučku na pečeni, marmeláda z blum, marmeláda z rynglí

Suroviny:
bůček, bluma, pivo černé, rum, česnek, jíška světlá instantní, šťáva citronová, cukr, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu