Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Morkové knedlíčky od maminky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie916 kJ /
219 kcal
Bílkoviny12,49 g
Tuky8,04 g
Vláknina8,42 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy22,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrový morek vydlabeme z kostí, pokrájíme na kousky a vyškvaříme jako sádlo. Přes kovový cedník ho přecedíme do talíře (abychom měli jistotu, že se nám tam nedostal úlomek kosti). Necháme trochu vychladnout, pak do něj nastrouháme celou cibuli, přidáme utřený česnek a vše ostatní. Krok 2: Podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme kuličky. Pak zkusíme cvičně jeden zavařit do hovězí polévky a pokud se nerozvařuje, přihodíme ostatní. Pokud se rozvařuje, přidáme hladkou mouku.

Zveřejněno 15. 2. 2009

Poznámka autorky Hella

Z tohoto množství máme knedlíčky asi na 12 porcí, proto je hotové naskládáme na tácek a dáme zamrazit. Pak je zmrzlé vhazujeme do polévky. Když vyplavou, jsou hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Morkové knedlíčky od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPKV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Morkové knedlíčky od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPKV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jé Helli,ty Tvé knedlíčky jsou moc príma:-p+4:yes:Ze syrového morku by mě nenapadly udělat:-8Ukládám si,díky;-):yes:

Dneska je zkouším poprvé v životě, tak mi držte palce ať se povedou! ;-)

petrasadlo 4. 12. 2010 10:21
Jasný postup není jen tomu, kdo je nezkusil. Jsou totiž vynikající a příprava není složitá. Mňam!:-*

Helli, super!:yes:;-)

Tak jsem k receptu dodala fotopostup, aby bylo jasno..

no...ako fajne polopasticky si nam to....

Tak jak jsi to Hello teď vysvětlila, tak bych to pochopila. V podstatě jsem vlastně nevěděla, že ze syrových kostí jde vyndat morek. My kosti vždy uvaříme a pak vyklepeme na talíř, osolíme a můj to sní. Já to zas tak moc nemusím, ale polívka z morkových kostí je špica!:yes::yes:

jasny!! herr general!!
:-*
ja som si to tak nejako predstavovala kym tu nebol recept, ze ten spik sa uvari a to uvarene sa zmiesa so sypkymi vecami a ochutinami...

Jestli to není jasný, tak zítra jdu koupit další kosti a nafotím postup!

Čtu si to po sobě a nevím co mám vysvětlit... Prostě to, co vyškvařím z toho morku (tu tekutinu podobnou sádlu) smíchám se vším ostatním, jakoby zahustím to "sádlo" moukou, strouhankou, česnekem, cibulí, majoránkou a kořením až dostanu hmotu jako pastelína a z té pak dělám kuličky. Ten morek má specifickou chuť, jinak byste ty knedlíčky mohli dělat z rozehřátého másla nebo sádla stejným způsobem. Už je to jasný? :-S

jana r.;-)no hella je asi vo svungu domacnosti...odpovie nam asi neskor

vybusna, nejsi blbá, taky tomu nerozumím:-S

no dobre hella a z coho potom robis vlastne tie knedlicky...toto volako nechapem...a co presitujem....sadlo z toho morku? ...po nasom spik....cize ty das vyskvarit ten spik....ostane ti sadlo to presitujes..a potom co?
no som blba...co uz....
das do toho sadla vyskvareneho muku, struhanku a pochutiny?
cize tie knedlicky vlastne netvori maso, ale muka, struhnanka atd?

Hello, moje maminka tyto knedlíčky nedělala a dokonce jsem je ještě nikdy nikde neochutnala a nedělala, ač mám už svůj věk :-(

Tak já zmrazuji syrové knedlíčky. Pak je zmrzlé nasypu do skoro hotové polívky, uvedu do varu a když vyplavou, jsou hotové, přidám petrželku a podávám. Ale bez problému pak to polévku s knedlíčkama znovu ohřívám, nerozpadnou se. Ten postup můžu nafotit, ani mě to nenapadlo. Prostě morek, když se dlabe z kostí, tak se většinou rozpadne na kousíčky - má konzistenci jako syrové sádlo), nebo ho překrájím na co nejmenší kousky tak 0,5x0,5 cm, dám do kastrolku se silnějším dnem a nechám vyškvařit jako sádlo. Jde to velice rychle. Zbydou malinké skoro černé škvarečky a ty pak vhodím ještě vyvařit do polévky (když není moc mastná). Já jsem sem ten recept dala jen proto, že zde uvedené morkové knedlíčky s těmihle nemají vůbec nic společného. A morkové knedlíčky v polévce jako delikatesa ve svatebním menu bývaly tradicí. Pak je nahradily méně pracné játrové knedlíčky.

Tématické fráze:
morkové knedlíčky, knedlíčky z morkové kosti, morkové knedlíčky recept, knedličky z morku, polévka z morkových kostí, knedlíčky z morkových kostí, morkové kosti, morkové knedlíčky do polévky, polévka z morkové kosti, morkové kuličky, recept na morkové knedlíčky, špikové knedlíčky, recepty morkové knedlíčky, knedlicky morkove, morkové knedlíčky ze syrového morku, zmrazování játrových knedlíčků, knedlíčky do polivky, recept morkové knedlíčky, polívka z morkových kostí, hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Suroviny:
kost hovězí morková, vejce, česnek, cibule, mouka hladká, majoránka, sůl, pepř, strouhanka

Přidat fotografie receptu