Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z pečené papriky

Hustou smetanovou omáčku z pečených paprik můžete podávat s masem, nebo i bez. Trpělivost při pečení paprik se opravdu vyplatí a vy si tak budete moct vychutnat omáčku, ke které se jako příloha skvěle hodí třeba pečené brambory.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 859 kJ /
1 400 kcal
Bílkoviny57,64 g
Tuky124,17 g
Vláknina4,47 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy12,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Krok 2: Troubu předehřejeme na 220°C, pod rošt vložíme plech kvůli odkapávaní šťávy. Celé papriky i se stopkami ogrilujeme, až se na nich udělají černé puchýřky. Lepší papriku „spálit“, než aby zůstala syrová. Trvá to asi 25–30 minut podle toho, jak vám trouba peče. Krok 3: Papriky pak vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme asi 20 minut, aby se zapařily. Pak sloupneme slupky, odstraníme stopku a papriku rozřízneme podélně. Nožem pak setřeme semínka. Krok 4: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a opečeme lehce dočervena. Krok 5: Přidáme osolené a opepřené maso a když se zatáhne, přilijeme dvě deci vývaru. Dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Krok 6: Papriky tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši, smícháme se zbytkem vývaru a přidáme k masu. Dvě minutky povaříme, přilijeme smetanu, případně ještě trochu vývaru, dosolíme podle potřeby. Omáčka má mít hustší konsistenci. Krok 7: Podáváme s pečenými brambory, hranolky, kroketami, rýží nebo špagetami.

TIP: Jak zpracovat papriky

Zveřejněno 2. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qNq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qNq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

lenka.janatkova: Děkuji, vyzkouším. :-K

skvělý nápad jak využít papriky. ;-) Já dělám z pečených paprik i pomazánku, je také výborná :-8

Napadite a zdrave:-):yes: + bodik:-!

Dani,líbí:-K:-p:yes:

no teda:yes: určitě

:yes::yes::-K

:yes::yes::yes::-K

wou hned bych si dala:yes::yes::yes::yes:

Děkuji:-) Však mě znáš - koupila jsem papriky v akci a pak teprve přemýšlela, co s nimi, takže to byla výzva :-) Ale určitě vyzkoušej, i bez masa to, myslím, bude fajn.

Daní, dobrý nápad :yes::yes::yes::-p:-p
Chutnala by mi ta omáčka i bez masa, zkusím

Tématické fráze:
omáčka z pečených paprik, omacka na paprice, omáčka z paprik, omáčka z pečené papriky, omáčka s pečených paprik, omáčka z červených paprik, pečené papriky, pečené papriky omáčka, omáčka z papriky, dip z pecenych paprik, omáčka z pečených papryk, pečené papriky recepty, omáčka z červené papriky, omáčka z pečených paprik k masu, papriková omáčka z pecenych paprik, omačka z pečených papriky, papriková omáčka recept, omáčka na těstoviny z pečených paprik, omáčka z pečených paprik recept, recept omáčka z pečených paprik

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina anglická, smetana ke šlehání, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, kapie červená, olej

Přidat fotografie receptu