Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z pečené papriky

Hustou smetanovou omáčku z pečených paprik můžete podávat s masem, nebo i bez. Trpělivost při pečení paprik se opravdu vyplatí a vy si tak budete moct vychutnat omáčku, ke které se jako příloha skvěle hodí třeba pečené brambory.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 859 kJ /
1 400 kcal
Bílkoviny57,64 g
Tuky124,17 g
Vláknina4,47 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy12,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Krok 2: Troubu předehřejeme na 220°C, pod rošt vložíme plech kvůli odkapávaní šťávy. Celé papriky i se stopkami ogrilujeme, až se na nich udělají černé puchýřky. Lepší papriku „spálit“, než aby zůstala syrová. Trvá to asi 25–30 minut podle toho, jak vám trouba peče. Krok 3: Papriky pak vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme asi 20 minut, aby se zapařily. Pak sloupneme slupky, odstraníme stopku a papriku rozřízneme podélně. Nožem pak setřeme semínka. Krok 4: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a opečeme lehce dočervena. Krok 5: Přidáme osolené a opepřené maso a když se zatáhne, přilijeme dvě deci vývaru. Dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Krok 6: Papriky tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši, smícháme se zbytkem vývaru a přidáme k masu. Dvě minutky povaříme, přilijeme smetanu, případně ještě trochu vývaru, dosolíme podle potřeby. Omáčka má mít hustší konsistenci. Krok 7: Podáváme s pečenými brambory, hranolky, kroketami, rýží nebo špagetami.

TIP: Jak zpracovat papriky

Zveřejněno 2. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qNq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qNq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lenka.janatkova: Děkuji, vyzkouším. :-K

skvělý nápad jak využít papriky. ;-) Já dělám z pečených paprik i pomazánku, je také výborná :-8

Napadite a zdrave:-):yes: + bodik:-!

Dani,líbí:-K:-p:yes:

no teda:yes: určitě

wou hned bych si dala:yes::yes::yes::yes:

Děkuji:-) Však mě znáš - koupila jsem papriky v akci a pak teprve přemýšlela, co s nimi, takže to byla výzva :-) Ale určitě vyzkoušej, i bez masa to, myslím, bude fajn.

Daní, dobrý nápad :yes::yes::yes::-p:-p
Chutnala by mi ta omáčka i bez masa, zkusím

Tématické fráze:
omáčka z pečených paprik, omacka na paprice, omáčka z paprik, omáčka z pečené papriky, omáčka s pečených paprik, omáčka z červených paprik, pečené papriky, pečené papriky omáčka, omáčka z papriky, dip z pecenych paprik, omáčka z pečených papryk, pečené papriky recepty, omáčka z červené papriky, omáčka z pečených paprik k masu, papriková omáčka z pecenych paprik, omačka z pečených papriky, papriková omáčka recept, omáčka na těstoviny z pečených paprik, omáčka z pečených paprik recept, recept omáčka z pečených paprik

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina anglická, smetana ke šlehání, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, kapie červená, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu