Suroviny
Porce: 13 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 761 kJ / 3 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,81 g |
Tuky | 94,84 g |
Vláknina | 22,86 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,65 g |
Sacharidy | 431,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500 g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu. Každopádne musí byť dostatočne ochutená, aby bola ryža chutná. Do vody môžete pridať aj štipku šafránu, ja som však nemala poruke a chutilo aj bez toho. Za občasného miešania varíme, až kým ryža neabsorbuje všetku vodu.
Krok 2: Ryžu odstavíme, pridáme kúsky masla, parmezán a poriadne premiešame.
Krok 3: Nakoniec primiešame vajíčka, ryža by už v tomto momente mala byť dostatočne vychladnutá, aby sa vaječné žĺtka neuvarili.
Krok 4: Takto pripravenú ryžu rozložíme na veľký tanier a necháme vychladnúť.
Krok 5: RAGU:
Do väčšieho hrnca vlejeme 2-3 šplechy olivového oleja a prihodíme k nemu mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme a keď zmení farbu z krvavočervenej na hnedkastú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpane a nadrobno nakrájané paradajky, kocku cukru a hrášok. Kľudne použite konzervy, je to rýchlejšie ako čistiť paradajky a lúskať hrášok .A hlavne, sú po celý rok. Necháme asi 20minút podusiť. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a môžeme nechať dusiť na slabom plamienku. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť. Krok 6: Formovanie Arancini:
Z vopred pripravenej ryže odoberieme za hrsť, palcom v strede vytvoríme dierku. Túto dierku pomaly zväčšujeme - gulu otáčame, prst stále vo vnútri a postupne palcom tlačíme na steny guľky. Krok 7: Do vytvorenej jamky vložíme kúsok mozzarely. Ku syru pridáme za lyžicu ragú. Guľu zatvoríme. Hornú časť jemne pritlačíme dostredu a uhladíme. Krok 8: Arancini obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Krok 9: Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.
Do väčšieho hrnca vlejeme 2-3 šplechy olivového oleja a prihodíme k nemu mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme a keď zmení farbu z krvavočervenej na hnedkastú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpane a nadrobno nakrájané paradajky, kocku cukru a hrášok. Kľudne použite konzervy, je to rýchlejšie ako čistiť paradajky a lúskať hrášok .A hlavne, sú po celý rok. Necháme asi 20minút podusiť. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a môžeme nechať dusiť na slabom plamienku. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť. Krok 6: Formovanie Arancini:
Z vopred pripravenej ryže odoberieme za hrsť, palcom v strede vytvoríme dierku. Túto dierku pomaly zväčšujeme - gulu otáčame, prst stále vo vnútri a postupne palcom tlačíme na steny guľky. Krok 7: Do vytvorenej jamky vložíme kúsok mozzarely. Ku syru pridáme za lyžicu ragú. Guľu zatvoríme. Hornú časť jemne pritlačíme dostredu a uhladíme. Krok 8: Arancini obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Krok 9: Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.
Zveřejněno 2. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKEj
Moje poznámka
Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKEj
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 18 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 19 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 3 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 10 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 10 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 11 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 11 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 12 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 13 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 15 hodinami
Tématické fráze:
aranchini,
aranchiny,
italské rýžové koule,
italské arancini,
aranžiny,
aranccini,
aranchini recept,
italské aranchini,
aranžiny italske ryžove,
aranchiny recept,
aranchini recepty,
hovězí ragú recept,
italské jídlo arančini,
aranšíny,
jak se vari na sicilii,
ryzové koule opečené,
arančíni - italské jídlo,
rýžové anrancini,
masové gulky plnené mozzarella,
italsky ryzove koule
Suroviny:
rýže arborio,
voda,
máslo,
žloutek,
parmazán,
sůl,
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče sterilované,
hrášek,
česnek,
sýr mozzarella,
cukr,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (16)