Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sislik

Náročný

Suroviny

Porce: 13 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 761 kJ /
3 050 kcal
Bílkoviny107,81 g
Tuky94,84 g
Vláknina22,86 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,65 g
Sacharidy431,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500 g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu. Každopádne musí byť dostatočne ochutená, aby bola ryža chutná. Do vody môžete pridať aj štipku šafránu, ja som však nemala poruke a chutilo aj bez toho. Za občasného miešania varíme, až kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Krok 2: Ryžu odstavíme, pridáme kúsky masla, parmezán a poriadne premiešame. Krok 3: Nakoniec primiešame vajíčka, ryža by už v tomto momente mala byť dostatočne vychladnutá, aby sa vaječné žĺtka neuvarili. Krok 4: Takto pripravenú ryžu rozložíme na veľký tanier a necháme vychladnúť. Krok 5: RAGU:
Do väčšieho hrnca vlejeme 2-3 šplechy olivového oleja a prihodíme k nemu mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme a keď zmení farbu z krvavočervenej na hnedkastú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpane a nadrobno nakrájané paradajky, kocku cukru a hrášok. Kľudne použite konzervy, je to rýchlejšie ako čistiť paradajky a lúskať hrášok .A hlavne, sú po celý rok. Necháme asi 20minút podusiť. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a môžeme nechať dusiť na slabom plamienku. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť. Krok 6: Formovanie Arancini:
Z vopred pripravenej ryže odoberieme za hrsť, palcom v strede vytvoríme dierku. Túto dierku pomaly zväčšujeme - gulu otáčame, prst stále vo vnútri a postupne palcom tlačíme na steny guľky. Krok 7: Do vytvorenej jamky vložíme kúsok mozzarely. Ku syru pridáme za lyžicu ragú. Guľu zatvoríme. Hornú časť jemne pritlačíme dostredu a uhladíme. Krok 8: Arancini obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Krok 9: Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.

Zveřejněno 2. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKEj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKEj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Arančini jsme nedávno ochutnaly na Sicílii, moc nás zaujaly, výborné jsou i se špenátem. Díky za recept, určitě vyzkoušíme.:yes:

Vytahuji na světlo, protože podle jistých signálů má toto jídlo u nás světlou budoucnost před sebou :-K
https://www.google.com/search?tbm=isch&q=arancini+...

diana4629: Ja som si ich kupovala na Malte (Sicília za rohom), boli plnené ragu a mali kužeľovitý tvar, tak formované do špicata. Výborné a sýte.

arancini se delaji hlavne v Palermu na svatek Svate Lucie ... nejenom s ragu , ale taky maslovè , jak tomu rikaji sicilove ,,, tzn , ze misto ragu je vevnitr sunka a syr, nebo taky houbove ... a na velky svatek je delaji s nutelou hlavne pro deti... Jedi je rukama ... a bacha je to kaloricka bomba
:-//

Incomprehensible 4. 4. 2014 17:53
Konečně nějaký normální a chutný recept, na který jsem dostal chuť. Chvála i za pěkné fotky :)

Bezvadný recept Silvi, podobný mám z Apetitu od K.Švejdové, ale ještě jsem nenašla odvahu vyzkoušet, protože můj manuální "um" je pověstný;-).Ty si ale bod za úžasnou prezentaci zasloužíš:yes:.

Moc hezké a jistě i chutné:-p:yes:Díky i za príma fotopostup:-K

Musí to být dobrota:-p Máš to krásně nafocené:yes:

Bibinka: jeeeej, Silvinka ma uz dlho nikto nenazval :) Dakujem :-D

sislik: Silvinko, máš dokonale nafocený postup jídla a určitě to bude dobré podle ingrediencí. Jídlo chce trošku šikovné ruce, máš 4.:yes:

danielle72: arancini je recept so sicilskej kuchyne. Je trosku zdlhavy, ale chuti vyborne:-D.

Arancini pocházejí z Itálie, já je ochutnal na Sicílii a dělají je tam jen na nějaký svátek. (To už si nepamatuji.)

:yes::-p

Zajímavé, ráda vyzkouším:-). Z jaké mezinárodní kuchyně arancini poházejí?

Krása :-p:yes::yes:

...tak to vypadá senzačně :yes:...určitě ráda vyzkouším :-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
aranchini, aranchiny, italské rýžové koule, italské arancini, aranžiny, aranccini, aranchini recept, italské aranchini, aranžiny italske ryžove, aranchiny recept, aranchini recepty, hovězí ragú recept, italské jídlo arančini, aranšíny, jak se vari na sicilii, ryzové koule opečené, arančíni - italské jídlo, rýžové anrancini, masové gulky plnené mozzarella, italsky ryzove koule

Suroviny:
rýže arborio, voda, máslo, žloutek, parmazán, sůl, maso hovězí mleté, cibule, rajče sterilované, hrášek, česnek, sýr mozzarella, cukr, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu